Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dong Chi-sung je mladý, baseballový ex-nadhazovač, který touží po opravdové lásce. Od doktora se dozví, že má zhoubný nádor na plicích a nedožije se déle než dvou měsíců. Ve smutku a strachu ze smrti, pořád doufá v první opravdovou lásku, kterou ještě nenašel a bojí se, že mu není souzena. Když se opije v baru, barmanka Yi-yeon ho zavede do hotelu, kde mu zaplatí nocleh. Po nějakém čase se dovídá že ho Yi-yeon už odmalička tajně obdivuje a snaží se s ním již roky marně navázat kontakt. Shoda okolností a Chi-sungovo obvinění z trestného činu zblíží hl. hrdiny a přivede je na společnou cestu. Jak se Chi-sung vypořádá ze smrtelnou nemocí? Přeskočí mezi Chi-sungem a Yi-yeon jiskra lásky? (Káronoš)

(více)

Recenze (51)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Co je na lásce? Potkáš holku. Zeptáš se jí, jak se jmenuje. Když víš, jak se jmenuje, můžeš ji milovat. Zeptáš se, kolik je jí let. Co ráda jí ..." ■ Film by se neměl jmenovat Someone special, ale Something special. Prostě ... je hodně ... jiný. Speciální :). Nevím, zda to je víc drama, romance, komedie, černá komedie nebo parodie, ale víte co? Je to jedno. U pěkného vyprávění není škatulkování podstatné. Intro do děje: Hráč baseballu se dozví, že bude žit jen dva měsíce a dostane kopačky. V jeden den. Opije se. Holka z baru ho odnese do hotelu. On ji nezná. Ona jeho ano. Už několik let. Konec intra. Důvody, proč nehodnotit maximálně: Nemohu cpát 5* každému korejskému filmu, na který narazím. Vypadalo by to divně. Nezpůsobilo mi to šok. Nebrečel jsem. A takový "malý" film. Ale. Občas jsem se smál docela nahlas. Často jsem se usmíval. Velmi příjemné překvapení. Doopravdy uletěné nápady. Od drobných okamžiků (dívka nesoucí chrápajícího muže na zádech) až po rozsáhlejší prvky (převyprávěný film z kina). Hodně dobré nápady. Nepředvídatelný děj. Neklišoidní. Hlavní hrdinové ne krásní, ale sympatičtí. Opravdové. Málo filmů je takových. A hledám píseň od Daylight (nalezeno - MV, OST http://www.youtube.com/watch?v=tn0aQK7cvIc). ■ Upřímně děkuju May, která dala DVD do bazaru (a já ho koupil). Bez ní bych si asi filmu nevšiml. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Nemohu, než souhlasit s ostatnimi, Aneun yeoja je skutečně "zvláštní" film, který nelze jen tak zařadit mezi obvyklá korejská melodramata. Tento korejský snímek vás dovede rozněžnit, přinutit k pláči i k úsměvu, abyste se nakonec napjati a s vážnou tváří strachovali o osud hlavního hrdiny Donga Chi-sunga, jenž je tak sympatický a opravdový, že se do něho rychle vcítite a budete mu z plna srdce držet palce, aby to s ním dobře dopadlo a jeho první láska konečně došla naplnění. Film není zas tak sladkobolný, ale několik scén vám zaručené vžene slzy do očí, zvláště když jsou podmalovány krásnou a emotivní hudbou. Aneun yeoja je dost neteradiční drama o lásce a neradostných životních peripetiích, jež je i přes poměrně mrazivý nádech plné citu a naděje. Ať si kdo chce, co chce říká, Korejci jsou momentálně nejlepší a tímto skvostným snímkem mne v tom o další kousíček utvrdili. ()

Reklama

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

A máme tu další korejský romantický film... že by se tu umíralo na smrtelnou chorobu a snažilo se tak dojmout diváka? Áno, přesně tak. Některým filmům se to daří, některým míň. Pokud ovšem nudné pasáže střídají ty velmi nevěrohodně působící a tak pořád dokola a hlavní hrdina není zrovna sympaťák, ani přítomnost Lee Na-yeong nic nezachrání a nejsem schopen to dokoukat do konce... ()

May 

všechny recenze uživatele

V prvni rade si myslim, ze by bylo fer, kdyby lide vedeli, ze Someone Special NENI romanticka komedie ale spise mrazive drama s nadechem romantiky, ktere zlechcuje nektere zivotni osudy a bez milosti se jim vysmiva. Je zvlastni jak na cloveka pusobi film zcela odlisne, kdyz ho prekvapi uplne opacnym zanrem. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Ani sladké, ani slané, ani dobré, ani špatné. Zajímavý spletenec trošku černého humoru podbarveného špetkou komediálnosti a trochou té romance, aby se neřeklo. Someone Special je něčím trošku jiný, speciální a netradiční. Trošku mi přišlo, že více než láska je tu upřednostňován baseball, ale asi to nebylo hlavní myšlenkou tvůrců. Pro mě ničím výjimečný ani výrazný snímek, který je ovšem jako všechny korejská melodramata příjemný a dobře se na něj kouká. 60 % ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama