Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dong Chi-sung je mladý, baseballový ex-nadhazovač, který touží po opravdové lásce. Od doktora se dozví, že má zhoubný nádor na plicích a nedožije se déle než dvou měsíců. Ve smutku a strachu ze smrti, pořád doufá v první opravdovou lásku, kterou ještě nenašel a bojí se, že mu není souzena. Když se opije v baru, barmanka Yi-yeon ho zavede do hotelu, kde mu zaplatí nocleh. Po nějakém čase se dovídá že ho Yi-yeon už odmalička tajně obdivuje a snaží se s ním již roky marně navázat kontakt. Shoda okolností a Chi-sungovo obvinění z trestného činu zblíží hl. hrdiny a přivede je na společnou cestu. Jak se Chi-sung vypořádá ze smrtelnou nemocí? Přeskočí mezi Chi-sungem a Yi-yeon jiskra lásky? (Káronoš)

(více)

Recenze (51)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak konečne nejaká romantická klasika, ktorá mi sadla aj po rokoch. Zo začiatku mi ešte pripadal štýl humoru trochu prehnaný, ale postupne som sa na neho naladil a bavil sa. Veľkým plusom je herecké obsadenie. Jae-yeong Jeong síce pôsobí trochu ako suchár, ale mne pripadal sympatický jak tu tak aj v kope ďalších filmov. No a Na-young Lee strúha tie svoje tradične roztomilé grimasy, takže je radosť ju sledovať. Chémia medzi nimi funguje tiež dobre a film obsahuje kopu bláznivých a miestami až parodických epizódiek. Na zápletke je na kórejské pomery originálne, že hlavný hrdina si síce celý čas myslí, že zomrie, ale nakoniec sa to vyvrbi inak. Takže žiadne citové vydieranie sa nekoná, ale skôr taká pohodička počas celého filmu. 8/10. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina hľadá pravú lásku. Problém je, že ju hľadá príliš dlho. Kórejský mix žánrov romantika, komédia, dráma je podľa počtu filmov asi jeden z najúspešnejších. Samozrejme, nie vždy to výjde a priemerne z toho vyšiel aj tento film. Na romantiku málo romantický, na komédiu málo vtipný a dramatická linka tu je našťastie len v úlohe strašiaka, čo beriem ako plus, pretože uplakaných kórejských "romancí" som videl dosť. Trochu divne vyznieva scéna, v ktorej si hlavná dvojica vyrazí do kina. Po skončení filmu hlavný hrdina v niekoľko minútovej scéne opisuje dej podľa neho úplne stupídneho filmu. Preto nechápem prečo s niečím tak nezmyselným strácal čas režisér i divák. Asi sebavedome poukazoval na fakt, že jeho film je lepší. Áno, to bez debaty je. Občas zaznie dobrý vtip, ale inak dosť rozťahané a veľmi sa mi to pod kožu nezadralo. Od romantického žánru očakávam aj nejaké emócie, no tu sa nedostavili. 60%. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Co je na lásce? Potkáš holku. Zeptáš se jí, jak se jmenuje. Když víš, jak se jmenuje, můžeš ji milovat. Zeptáš se, kolik je jí let. Co ráda jí ..." ■ Film by se neměl jmenovat Someone special, ale Something special. Prostě ... je hodně ... jiný. Speciální :). Nevím, zda to je víc drama, romance, komedie, černá komedie nebo parodie, ale víte co? Je to jedno. U pěkného vyprávění není škatulkování podstatné. Intro do děje: Hráč baseballu se dozví, že bude žit jen dva měsíce a dostane kopačky. V jeden den. Opije se. Holka z baru ho odnese do hotelu. On ji nezná. Ona jeho ano. Už několik let. Konec intra. Důvody, proč nehodnotit maximálně: Nemohu cpát 5* každému korejskému filmu, na který narazím. Vypadalo by to divně. Nezpůsobilo mi to šok. Nebrečel jsem. A takový "malý" film. Ale. Občas jsem se smál docela nahlas. Často jsem se usmíval. Velmi příjemné překvapení. Doopravdy uletěné nápady. Od drobných okamžiků (dívka nesoucí chrápajícího muže na zádech) až po rozsáhlejší prvky (převyprávěný film z kina). Hodně dobré nápady. Nepředvídatelný děj. Neklišoidní. Hlavní hrdinové ne krásní, ale sympatičtí. Opravdové. Málo filmů je takových. A hledám píseň od Daylight (nalezeno - MV, OST http://www.youtube.com/watch?v=tn0aQK7cvIc). ■ Upřímně děkuju May, která dala DVD do bazaru (a já ho koupil). Bez ní bych si asi filmu nevšiml. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Další ve všech ohledech typický a tudíž poněkud nevýrazný jihokorejský snímek, tentokrát drama, kterému sice nechybí vtip, ale není to přímo romantická komedie. Hlavní hrdina se dozví, že má poslední dva tři měsíce života kvůli zhoubnému nádoru v těle. Co byste v tu chvíli dělali? Asi něco extrémního, že. Náš hrdina ale dál pokračuje beze změny ve svém žití, což sestává z toho, že hledá lásku a nadhazuje v prvoligovém baseballovém týmu. O baseball tu jde asi nejvíc, ačkoliv tvůrci asi chtěli, aby šlo hlavně o lásku:) No a výsledek je prostě nemastný neslaný, taková ta klasika, která neurazí, ale nemá nic, čím by diváka nadchla. Potěšilo mě několik scén z kina, ale dost mě zklamalo, že hrdina, který film nemilosrdně odsoudil jako hloupost, se jím později začal řídit. V tu chvíli u mě prohrál boj o sympatie:) Jsem hroznej cynik, já vim, ale když čtu komentáře ostatních, kteří píší, jak je film dojímal a jak jim přišly překrásné všechny ty "sladkobolné" situace, tak se fakt musím smát. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Konečně zase nějaký film, který si zaslouží svůj název.. Nejsem si jistá, zda to byla komedie, romantika, drama nebo sportovní film. Každopádně je to ale podávané s takovou lehkostí a pokorou, kterou americké filmy nemají. Nikdy nevím, zda je to ta chvíle, kdy se smát a nebo potichu plakat. Konec mi přišel docela komický, ale je to vlastně taky strašně romantický. Mám příjemně zamotanou hlavu. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama