Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

JackieBliz 

všechny recenze uživatele

Zpočátku měl seriál véélký potenciál. Neotřelý nápad s příjemnými herci. Matematika,ach ta matematika,kdo by jen řekl, že mě přeci někdy bude bavit? Bohužel, postupem času se seriál propadl do normálního detektivního bahna se spoustou krásných detektivek a detektivů a zamotanými případy, jenže vás to najednou začne nudit...Jako bych už to někde viděla. Škoda. ()

Mania 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda matematiku, ale v Charlieho podání jsem i já začala něco málo z ní chápat. A když se s tím sama nemusím babrat, je vlastně i super. Stejně tak i seriál. Přeci jen je to něčem jiném, když zločince najdou pomocí matematiky, než nějakých speciálních, už přeci jen okoukaných, laboratorních technik. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Červená knihovna v žánru kriminálek. 1) Původně jsem se domníval, že červená knihovna je označení žánru. Wiki mě poučila, že vedle pokleslé literatury pro ženy existovala za první republiky i modrá knihovna (kovbojky a detektivky) pro muže. Seriál mě přesvědčil, že i vyšetřování FBI lze vést výše popsaným stylem._____ 2) Jakmile ovšem pomine prvotní okouzlení, popsané bulvární postupy se jasně projeví._____ 3) Důležití jsou samozřejmě i představitelé: 43letý Rob Morrow (agent Don Eppes) a 27letý David Krumholtz (Donův bratr, matematický génius Charlie), jenž vypadá v tomto seriálu fakt sexy. Věk uveden k datu vzniku první řady. ()

shantim 

všechny recenze uživatele

Není to špatný seriál, ale tento koncept, nebo jako to nazvat, už začíná pomalu nudit. Konceptem myslím vyšetřovací tým, který za pomocí super vysoce "sofistikovaných" technik vyšetřuje nějaký zločin. Tady je tím géniem chytrý kudrnáček. Jinak zase rychlé střihy, jeden dialog atakuje druhý, spousta trikových vizualizací, spousta nejnovější drahé techniky, prostě maximálně efektní záběry pro oči a chytré dialogy. Akorát že je to už příliš okoukané. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

no co si budeme povídat.. nebýt vědců, matematiků a podobných géniú, jakého tady ztvárňuje Krumholtz, tak ještě teď sedíme v jeskyni.. jídlo v podobě mamuta si ohříváme na ohni, koukáme na malby na stěnách a chodíme pěšky :) tak proč by se nedalo matematicky vyřešit spoustu případů?? když to má někdo v hlavě no problém :) na to, že mám docela všechny škály kriminálek zkouklé a žádna mi nikterak nevadí.. tak ani tahle nebude výjimkou.. spojení brácha drsňák a brácha génius.. dobrá volba.. k tomu si přidejte tatíka, s kterým pořád bydlí, profesora na universitě..který mu rád pomůže a tým špičkových detektivů.. a zajímavá podívaná může začít :) ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • Hlavní hvězda seriálu, David Krumholtz, hrál ve svých začátcích i ve filmu Addamsova Rodina 2. V tomtéž filmu se potkal i s Peterem MacNicolem, který v Addamsových hrál vedoucího tábora, a ve "Vražedných číslech" hraje profesora spolupracujícího s Krumholtzem. (viperblade)
  • 9 hodin a 15 minut byste strávili na gauči, pokud byste chtěli vidět všech třináct epizod první série na jeden zátah. (Pumiiix)
  • Postavu Davida Krumholtze oslovují všichni Charlie, pouze jeho kolega Larry mu občas řekne Charlesi, a to v případě, kdy mu chce sdělit něco důležitého. (Greg)

Reklama

Reklama