Reklama

Reklama

Uzavřený případ

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2005–2012), 79 h 13 min (Minutáž: 42–59 min)

Tvůrci:

James Duff

Hrají:

Kyra Sedgwick, J.K. Simmons, Robert Gossett, G. W. Bailey, Michael Paul Chan, Jon Tenney, Tony Denison, Raymond Cruz, Gina Ravera, Lorraine Toussaint (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(109)

Obsahy(1)

Do Los Angeles bola prevelená Brenda Leigh Johnson (Kyra Sedgwick) a stáva sa šéfkou tímu pracujúceho na prioritných vraždách. Napriek úspešnosti pri odhaľovaní páchateľov sa v kolektíve detektívov neteší veľkej obľube a to nielen pre svoje netradičné správanie pri riešení vrážd, ale aj ako žena z iného mesta majúca vzťah so šéfom celej kriminálky Los Angeles. Brenda tak musí riešiť nielen kriminálne prípady, ale aj prípadné podrazy zo strany svojich kolegov a presvedčiť kolektív spolupracovníkov o svojej kompetentnosti a oprávnenosti viesť túto dôležitú sekciu kriminálky. Samozrejme seriál sa venuje aj osobnému životu hlavnej predstaviteľky, v ktorom sa musí vyrovnať aj so starým vzťahom k nadriadenému. (pravo)

(více)

Recenze (87)

Garch 

všechny recenze uživatele

Trochu trvá najít si cestu, Rozhodně to nejsou sympatie na první pohled. O to lepší je zjištění, že o to tady jde. A stejně nekompromisní je velitelka Brenda Leigh Johnson ve svých, naprosto skvěle připravených výsleších, kdy si jde rafinovaně a často hodně lstivě za pachatelovým přiznámím. Brendin rodinný a citový život je jednou z mála věcí, která by zasloužila (obzvlášť 4. série) trochu upozadit. Na druhou stranu, je protiváhou k tomu, že Brenda využije čehokoli, aby pachatele donutila se přiznat a neunikl co nejpřísnějšímu trestu. Dohody neuznává. Zaměření na výslechové finále Closer odlišuje od "Kriminálky Miami, NY, SCSI, LA... . ...PS: Zajímavá sestava vyšetřovatelského týmu a spol, kdy vše nejprve pěkně drhne a o nějaký ten klacek pod nohama není nouze ani později. Mnohé epizody jsou (příběhově i herecky) klenoty, které lze vidět i opakovaně. ()

RenataD 

všechny recenze uživatele

Seriál se mi moc líbí, hlavní hrdinka má své klady i zápory, jedná se o velmi inteligentní velitelku, která si umí poradit s týmem převážně mužských podřízených. Při některých dílech se i perfektně pobavíte, často jste překvapeni, jak a kdo zločin spáchal. Je mi sympatický celý tým, některé díly jsou i hodně smutné. Navíc druhé série je lepší než první. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Celá tíha úspěchu a zábavnosti seriálu stojí na hlavní hrdnice a logicky s ní i padá. Nová šéfka vyšetřovacího týmu je naprostý "freak" , je totálně roztěkaná, pracuje, kdy se jí zachce, neuklízí, bloudí po městě autem, cpe se sladkostmi, telefonuje se svými rodiči, ale mezi tím vším bezprostřední manipulací řeší zapeklité případy. Proč manipulací, protože svým konáním obvykle podezřelé a svědky došoupne do nějakého závěru. Jo a nikdo jí samozřejmě nemá rád, protože je to semetrika, takže ji klacky pod nohy hází občas i její vlastní tým. Closer je docela vtipné dílko, jenže druh takových seriálů by měl nejspíš skončit po první sérii, jejich originalita bývá zpočátku velmi sympatická, ale po 20-ti dílech se může proměnit v nezábavnou rutinu. Má však jednu výhodu, každý díl je o něčem jiném, tudíž ho může ocenit občasný až náhodný divák, třeba se při tom i zasměje (teda já se smála). ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Dobrá klasická kriminálka so sympatickou hlavnou hrdinkou, ktorej detaily, ako obľuba sladkostí či telefonáty s rodičmi dodáva nádych ozajstnosti. Páči sa mi jej interakcia so svedkami a podozrivými a zaujímavá je aj jej spolupráca s ostatnými policajtmi. Navyše Kyra Sedgwick je výborná herečka. V neskorších sériách sú bližšie rozoberaní aj ostatní policajti z tejto jednotky a musím povedať, že jednotlivé postavy, sú úžasne zahraté, majú výborne prepracované charaktery, parádne napísané dialógy plus nedá mi nepochváliť aj zmysle pre humor autorov, napríklad pri dvojke Provenza a Flynn. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Kyra Sedgwick je neskutočne nesympatická a slizká ženská. :-) A pochopili to aj tvorcovia tejto série a ponúkli jej postavu vyšetrovateľky, ktorá stelesňuje najhoršie sny antifeministického hnutia. Je emancipovaná, nezávislá, bystrá, vypočítavá a nekompromisne drzá. Navyše má prapodivné vzťahy s mužmi, ktorých potrebuje, no zároveň ich túži ovládať a prispôsobovať na svoj obraz. Aj celý svoj tím podvedome považuje za "zberbu" sexistických štatistov resp. poskokov. Nielen tieto turbulencie sú hnacím motorom série. Po úvodných cca 2 "vlažných" a nevýrazných epizódach totiž začnú brutálne a komplikované prípady, počas ktorých to vyšetrovateľka Johnsonová "rozbalí" na podozrivých a dokáže, že je poriadna "bitch" a žiaden kriminálnik ju nebude "je*ať". V konečnom dôsledku sa jedná o vysoko nadpriemernú sériu a komentáre všetkých podpriemerne hodnotiacich užívateľov odporúčam brať s VEĽKOU rezervou. (21.2.2007) Rád by som prípadných slovenských divákov vystríhal pred nebezpečnou demenciou TV MARKÍZA, ktorá si nechala (ktovie na čí úchylný popud) vyrobiť svoj vlastný dabing. Bohužiaľ nie slovenský (ako by sa človek logicky nazdával) ale brňácky šitoidný humus. ZUZANA "máte padáka" SLAVÍKOVÁ po..ala čo mohla. SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA = 12.4.2007 (13.4.2007) ()

Galerie (761)

Reklama

Reklama