Reklama

Reklama

Odložené případy

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2003–2010), 114 h 33 min (Minutáž: 41–46 min)

Tvůrci:

Meredith Stiehm

Hrají:

Kathryn Morris, Danny Pino, John Finn, Jeremy Ratchford, Thom Barry, Tracie Thoms, Nicki Aycox, Susan Chuang, Jonathan LaPaglia, Josh Hopkins, Tania Raymonde (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(156)

Obsahy(1)

Lilly Rush (Kathryn Morrisová) je detektívka, ktorá vo Filadelfii vyšetruje nedoriešené a neobjasnené vraždy, známe ako položka s názvom: Odložený prípad. V prvej časti sa Lilly zaoberá prípadom z roku 1976, kedy bola mladá tínedžerka ubitá na smrť na tenisovom kurte počas akejsi párty. Pomocníčka v zámožnej rodine, Bonita Jakarta (Lillian Hursová), je ochotná svedčiť v prípade vraždy tínedžerky Jill Shelby (Kate Maraová). Lilly Rush teda znovu obnovuje prípad a chce doviesť vraha pred súd. Podozriví sú dvaja bratia, ktorí nikdy neboli z ničoho obvinení, pretože majú za sebou silnú a vplyvnú rodinu. Lilly vypočúva priateľov a ľudí, ktorí Jill poznali jej najlepšiu priateľku Melanie (Lisa Waltzová), jej priateľa Tooda Whitleya (D. W. Moffett), ktorý sa po smrti Jill oženil s Melanie, a vypočúva aj jeho problematického brata Erika (Michael Reilly Burke), ktorý podľahol alkoholu. Lilly je odhodlaná odhaliť pravdu, takže musí donútiť rodinu Whitleyovcov ku konfrontácii ich temnej minulosti, a to napriek neochote a odporu všetkých tých, ktorí s prípadom nejako súvisia, vrátane autoritatívnej a vždy víťaziacej matky (Elizabeth Franzová)... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (425)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Tento seriál si hraje s hypotézami co by kdyby, ústřední hudební motiv se vám vryje do mozku a nepustí. Rozhodně je na topu současných seriálů, vyčnívá svojí originalitou a nádhernou hudbou. Nejvíc mě dostal díl, ve kterém hledali po x- letech holčičku, o které mysleli, že ji někdo z rasových důvodů zabil a nakonec ji našli živou pár mil dál, měla po nehodě amnézii a dětství si nepamatovala. U některých dílů jsem fakt měla slzy v očích, za což může podmanivá hudba a zajímavé náměty. 4* ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Muj nejoblibenejsi krimi serial, jako jeden z mala, ktery sleduji, take diky K. Morris, ktera je v te roli opravdu dokonala, vynikajicimu soundtracku, ktery je snad nejlepsi, za posledni leta a ten look... :)) Pro me je to vic, nez jen obycejna detektivka, kdybych mohl, dam i vic, nez jen pet hvezdicek. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Další kriminální seriál, do kterého se producent a tvůrce slavné série CSI (Crime Scene Investigator) Jerry Bruckheimer pustil s vervou i když jen na pár dílech. "Odložené případy" jsou případy, které se těžko vyřeší jelikož jsou staré několik let a jsou předány skupině, před kterou stojí nelehký úkol. Když se řeší záhadná smrt minimálně deset let stará těžko se hledají fakta a většinou jsou to jen kosti a možná už jen zbytky těl, které určují a pomáhají vést naše dva vcelku sympatické vyšetřovatele za vytouženým cílem. I tak je to dobrý nápad a pěkně se od ostatních kriminálek vyjímá svojí nápaditostí a originalitou ale žádné digitální hrátky nečekejte. Holt člověk si zvyká na stále barevnější detektivky a najednou se objeví tato příjemná, výrazná a nenápadná série. (6/10) ()

filmharmony 

všechny recenze uživatele

...pro mě je Cold Case Cool Case... možná není v módě, ale je hot with happy ends... (alespoň ve fimařině), protože konce jsou dokonalé... můj seriál favorit... každý příběh má své kouzlo a správnou míru pozornosti, nic není odfláknuto a scénář se spoustou nápadů... každý díl na skvělý film... a Lilly... myslíte, že neexistuje? zkusím jí brnknout... ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad a perfektní zpracování. Pár počátečních sérií mě velmi bavilo, pak už to je takové nějaké zrychlené a pořád jen dokola. Přijdou k prvnímu podezřelému "Ten to bude!", "Ten měl motiv.", ten je zavede dál "To určitě bude ona, měla jasný motiv.", ta je zavede dál "Tak to bude určitě on, určitě by toho byl schopen!" a tak stále dál, kdy najdou dalších pár zaručeně podezřelých, než se dopracují k tomu správnému. Nejoblíbenější díly jsou, kromě jiných, pro mě ty, které se odehrávají u bazénu. Jednoznačně Výpadek proudu a Plán. ()

Galerie (1 036)

Zajímavosti (24)

  • Na konci epizody hraje píseň „Every Breath You Take“ od The Police. (TheSpearCZ)
  • Na konci epizody hraje „Only You (And You Alone)“ od The Platters. (SONY_)
  • V úvodní scéně sledují lidé v kině film Halloween (1978). (SOLOM.)

Reklama

Reklama