Reklama

Reklama

Zprávy TV Onion

  • USA The Onion Movie (více)

VOD (1)

Série scének, které jsou ostré, necenzurované a někdy i komické, stejně jako Onion, bývalé undergroundové univerzitní noviny, které se postupem času staly zdrojem amerických vybraných zpráv, se zaměřuje na pokrytectví dnešního světa.  Nejpopulárnéjší americké satirické noviny se v tomto filmu stávají televizním programem. Moderátor TV Onion Norm Archer (Len Cariou) je požádán, aby se podřídil novému konceptu majitelů stanice. A protože je to člověk zásadový a navíc profesionální novinář, rozhodne se nepodřídit, naopak! Zuří tak, že to v televizním světě, snad ještě nezažili. TV Onion není nic svaté a tak rozpoutá satirickou bouři a vezme si na paškál popové hvězdy, vězně i mírové rozhovory. [Zdroj: HBO] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (186)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl film shrnout jednou větou, tak mě napadá jedině "Celovečerní verze pořadu Tele Tele v americkém pojetí". The Onion Movie nemá prakticky žádný děj, snímek je složen pouze z mnoha scének ve vysílání fiktivní televize Onion. Najdeme tu tedy zprávy, hudbu, filmové upoutávky, reklamy, atd. Tak jako v případě Tele Tele se zde nedá mluvit o inteligentním humoru, ale k čertu s tím, je to zatraceně zábavný film. Kvalita scének se různí, některé jsou extrémně trapné, ale jiné jsou zase neuvěřitelná prdel (vzhledem k tomuto snímku jsem musel napsat tohle slovo). Poněvadž je to i satira, tak si tvůrci vzali na paškál snad všechna pro Ameriku aktuální témata - černochy a rasismus, cizí národy, homosexuály, obezitu, handicapované, americký systém nebo třeba filmový průmysl. Ty nejlepší scénky? Cockpuncher Stevena Seagala, přepadení banky, výcvikový film pro islámské teroristy, počítače Gila Batese, adopce afrických dětí a bílý černoch :-) Zase jeden z filmů, u kterého se tak trochu stydím, že jsem se bavil. Mimochodem, ve scénce s hrou na znásilnění se objeví Daniel Dae Kim, kterého můžete znát jako Jina ze seriálu LOST. "Příběh Brendana Larouxe: Jako malý chlapec chtěl být tanečníkem, ale ve dvanácti letech přišel o nohy. To by byla překážka pro každého mladíka, ale ne pro Brendana, který se chtěl stát chirurgem, dokud ve čtrnácti nepřišel o obě zápěstí." ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Aj keby sa celý film skladal z absolútnych trápností, tak už len za časť s rozhovorom s Mellisou Cherry prekladaným ukážkami jej videoklipov by som dal Onion movie 5 hviezd. Som si želal, aby sa tá časť nikdy neskončila a aby sa moderátor pýtal "And what about the song...." donekonečna - geniálne a prekliato vtipné. Ale Onion movie našťastie obsahuje aj kopu ďalších skvelých scén, ktoré zaručia výbornú zábavu. Slabšie scény zaniknú v svetle tých geniálnych. Humor je absurdný, politicky absolútne nekorektný, drsný, ale hlavne fungujúci. Prečo to nešlo do kín namiesto ostatných trápnych paródií s Movie v názve, je mi záhadou... ()

Reklama

blitzer 

všechny recenze uživatele

Neskutečnej nářez! Monty-Pythonovsko-Česko-soďácké skeče v novém kabátku jednadvacátého století v podání Amíků. Kdo by to byl řekl, že si ze sebe dokážou dělat takovou prdel (ale zrovna Steven mě nedávno přesvědčil o tom, že sám sebe nebere moc vážně, takže respect, bro). Pokud máte rádi výše zmíněné politicky nekorektní party, tak vám Onion News doporučuju všema deseti (jak by řekl Brendan Laroux :-) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Extrémní šílenost, v které se spojuje satira nad světem americké televize a snaha být zábavný jakýmkoliv možným způsobem. Cameo Setevena Seagala je naprosto fantastickou sebeparodujícím zážitkem, kterým mi Steven dokázal, že i on má smysl pro humor a je realistou. Možná překvapí 3*, když film je prakticky skvělý, ale některé vtípky a momenty by mohli být nejen lepší, ale i originálnější (jen aby pak té originality nebylo příliš...pravda). Přesto doporučuji každému, kdo trochu zná americkou televizi. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Mělo by to být spíš na 3***, protože ačkoliv některé scény jsou skvělé, občas je film i trochu nudný. Ale když se na scéně objevil Steven Seagal, bylo o 4**** rozhodnuto.) Stylem mi to dost připomíná Robot Chicken a trochu i South Park, některé scénky jsou zábavné, některé ne, některé jsou originální, některé ne (sprint hluchých byl v Monty Pythonech před třiceti lety!) ale celkově je to příjemná zábava. 75% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Film bol nakrútený už v roku 2003 ale jeho vydanie bolo odložené a film sa nikdy nedostal do kín. Vyšiel až v roku 2008 priamo na DVD. (U_S_O)

Reklama

Reklama