Reklama

Reklama

Maléry pana Šikuly

  • USA Office Space (více)
Trailer

Obsahy(1)

Petr (Ron Livingston) pracuje jako počítačový programátor ve společnosti Initech Corporation. Jednoho dne však přeteče míra jeho trpělivosti a tak si řekne dost! Konec přesčasů a stresu v práci. Najednou má opět spoustu času na svou přítelkyni (Jennifer Aniston), v práci hraje počítačové hry a dokonce se odvážil říci svému podlézavému šéfovi, co si o něm opravdu myslí. Všechno vyvrcholí, když se rozhodne uskutečnit svůj ďábelský plán a ukrást technické plány společnosti. Podaří se mu to dříve, než ho práce opět pohltí? (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

misterz 

všechny recenze uživatele

Vonkoncom nechápem zaradenie filmu do rebríčka 140 Greatest Comedy Movies. Prišlo mi to ako nudná blbinka, po humornej stránke nezáživná a dejovo hrozne vykastrovaná. Akoby filmu chýbal život a komediálna duša. Z tohto pohľadu ide teda o dosť sterilnú vec. Na druhú stranu oceňujem aspoň pokus o akúsi melanchóliu, pričom film mal aj svoje svetlé chvíľky, bolo ich však málo. Tiež by som vymenil herca hlavnej postavy, to bola podľa mňa rola ako stvorená pre Ricky Gervaisa. Snímok by tak určite dostal úplne iné grády. 55/100 ()

nwx 

všechny recenze uživatele

Inteligentní humor. Konečně film, který se lišácky vysmívá firmám, fungujícím na principu drůbežáren. Vzbouřenci proti všednodennosti. Po těžkém dni v práci není nic lepšího, než si ho pustit a alespoň na chvíli si představit, jaké by to bylo, kdybych byl jako oni, kdybych mohl prudící šéfstvo (obrazně) nakopat do zadnice. Jo a kdybych se taky mohl vyřádit na věčně nefungující kopírce. :) Grrrrrr. Můj TOP TEN ! ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Inteligentná a vtipná komédia so sympaticky si počínajúcim hlavným hrdinom, s ktorého myšlienkovými pochodmi a každodennými náladami sa asi stotožnia milióny pracujúcich ľudí z celého sveta, vrátane mňa samozrejme. Menším problémom Office Space je snáď len to, že najlepšie veci sa tu udejú už v prvej polovici filmu, potom tomu celému tak nejak dôjde šťava a príbeh nevygraduje možno až tak veľkolepo, ako by asi väčšina divákov očakávala. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo vymyslel český název snímku, by měl být IMHO umístěn do nejbližší psychiatrické léčebny. Jinak jde o velmi dobrou komedii, kterou ocení hlavně lidi pracující v open spacech (což je můj případ). Až na samotný závěr mi film přišel opravdu hodně jako ze života - hlavní hrdina, chlapík znechucený kancelářskou nádeničinou, není žádná hollywoodská šablona, ale člověk, jakých můžete potkat ráno v metru stovky... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Programátor to nemá ve své práci jednoduché, zvláště, když není ve své práci příliš spokojený a jeho jméno se "nevygoogluje". Poměrně originálně pojatý film, kterému příliš nesvědčí nepropracovaný komediální až sarkastický podton, měl dobrou ruku také ve svém obsazení. Ron Livingston v hlavní roli a zajímavá jména ve vedlejších rolích včetně Jennifer Aniston, která to zvolna začala zkoušet po přátelství v Přátelích, také ve filmu. Film má nápadů dost, ale občas přešlapuje dost váhavě, jak to celé podat. Jestli jako sociální drama, nebo jako nekonvenční komedii s nadhledem. Právě tahle váhavost nespadnout ani do jednoho žánrového odvětví jednoznačně, je slabinou filmu, který by jinak mohl být úplně perfektní. Vše jde ve filmu scenáristicky proti předvídatelnosti. Peter se nejdříve vzbouří a není z práce vyhozen, jak by se dalo čekat, ale naopak povýšen a naopak o práci mají přijít jeho nej kamarádi a současně kolegové z práce, kteří za ním doposud stáli. A pak už si film jde drze za svým, neotřele režijně a neotřele herecky. Ideálně se to všechno skloubit do jednoho kompaktního celku tedy přece jen nakonec nepodařilo, ale i tak se jedná o velice atypický a v podstatě nenápadný snímek s odstrašujícím českým distribučním názvem. 60% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Magazín Entertainment Weekly zařadil film na páté místo žebříčku "25 nejlepších komedií za posledních 25 let." Navzdory tomu, že původně měl u nich špatnou recenzi. (DellEthing)
  • Po uvedení filmu a jeho úspěchu na trhu DVD se stala velmi oblíbeným předmětem červená sešívačka. Firma Swingline, specializující se na výrobu sešívaček a děrovaček, nakonec na podnět zákazníků začala opět po několika letech vyrábět sešívačky v červené barvě. (HellFire)

Reklama

Reklama