Reklama

Reklama

Splice

  • Česko Spletenec (více)
Trailer 2

Genetičtí inženýři Elsa a Clive tajně provedou experiment, jehož výsledkem je kříženec člověka a zvířete. Je to úžasné a podivně krásné stvoření, které by mohlo v moderní medicíně způsobit revoluci, pokud ovšem předtím nezničí lidstvo. Clive (Adrien Brody) a Elsa (Sarah Polleyová) se specializují na propojování DNA různých zvířecích druhů a vytvářejí tak fantastické nové hybridy. Nyní se chystají k experimentu, jehož výsledek by mohl způsobit revoluci ve vědě a medicíně, hodlají totiž propojit zvířecí a lidskou DNA. Farmaceutická společnost, která jejich výzkum financuje, jim však experiment zakáže. To ale zvídavé genetické inženýry nemůže zastavit, Clive a Elsa se přesunou do podzemí a kvůli své ctižádostivosti riskují kariéru. Výsledkem experimentu je Dren, úžasné a podivně krásné stvoření, které je neobvykle inteligentní a nečekaně fyzicky vyvinuté. Dren předčí jejich nejdivočejší sny. Ovšem jak roste a v abnormálně zrychleném tempu se učí, hrozí, že se její existence stane nejhorší noční můrou... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (437)

POMO 

všechny recenze uživatele

Spočiatku spielbergovsky kúzelné a roztomilé, podporené dvoma kvalitnými hercami, ktorým síce neuveríte nejakú chémiu medzi nimi, ale typologicky v žánri i svojich postavách sedia na výbornů. Neskôr cronenbergovsky úchylné a zaujímavé, prehlbujúce zvedavosť v ďalší dej. A do toho napokon facka Jeepers Creepers, brrr! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V niektorej staršej Cineme bol Splice uvedený v sekcii Uvidíme?. Bohužial filmy z tejto sekcie sa do našich kín väčšinou nedostanú a je to škoda. Splice je veľmi príjemné sci-fi prekvapenie, ktoré spája typicky béčkové prvky s umením, psychologickou prepracovanosťou postáv a ich dôveryhodným stvárnením uznávaných hercov. Splice sa nebojí ísť ďalej, ako je v žánri bežné a ja som za to tvorcom vďačný. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Značně podhodnocený, přesto dosti originální sci-fi film. Kanadský svéráz David Cronenberg takové točil před nějakými dvaceti lety, dnes se k jejich duchu vrací Američan Vincenzo Natali. Teď se ovšem křížení hmyzu s člověkem více sofistikovalo a experimentuje se s DNA. Je dobře, že scénář nereflektuje ani tak etickou rovinu takového konání, jako spíše psychologickou rovinu a možné další přesahy (sexuální extempore mezi vědcem a zkoumaným objektem však nebyla moc košer). Logickému schématu snímku lze sice mnohé co vytknout, ale vnímáno v rámci žánru se jedná o snímek svojský a v dobrém slova smyslu svérázný, atmosféra je nejvyšší devizou celého celkem podařeného ,,genetického sci-fi"... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Od režiséra Kostky asi nešel čekat normální film. Nicméně, když jsem si před rokem přečetl obsah tohoto filmu, tak jsem se upřímně těšil, protože to zavánělo celkem slušným hororem. Horor se nakonec vážení nekoná, tedy pokud se jedná o vytvoření husté atmosféry. Pokud bych měl film charakterizovat tak asi jako mimořádně zvrhlý. Naši vědci příjmou výtvor svého experimentu v podstatě za své dítě, pak se s ním vyspí Brody, na závěr tvor který změní pohlaví znásilní Sarah Polley. No prostě nechutnost střídá nechutnost. Jinak povedené akční finále trvá asi 10 minut. Mutant je lepší a s Alienem prosím rozhodně nesrovnávat. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Když jsem před roky viděl trailer na film Splice byl jsem doslova nadšenej. A to nejen vizuálem filmu, ale i slibným hereckým obsazením. Sarah Polley (Úsvit mrtvých,Bílé lži ) a Adrien Brody (netřeba představovat ) ještě víc zvyšovali ambice filmu. Celkově jsem si ale při sledování tohoto filmu připadal jak na horský dráze. Vynikající a perfektně natočený a vymyšlený scény se střídají s těma méně podařenýma. Výsledkem je psychologický Sci-fi drama od kterýho jsem na základě traileru čekal úplně něco jinýho než jsem dostal. Né že bych byl zklamanej, ale nadšenej taky nejsem. Největším mínusem je přehnanej konec filmu. Naopak co musím vyzdvihnout je psychologie a chování postav a nesmím zapomenout vydařenou proměnu samotné Dren(Což se netýče úplnýho finále). Celkově se ale jedná o čistej průměr. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (21)

  • Vincenzo Natali chtěl film natočit hned po snímku Kostka (1997), nicméně technologie se mu tenkrát nezdály dostatečně na výši. Nápad si tak schovával více než deset let. (-bad-mad-wolf-)
  • Snímek měl premiéru 6. října 2009 na filmovém festivalu Sitges. Získal zde cenu za "Nejlepší speciální efekty" a cenu za "Nejlepší filmu roku". (Terva)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno