Reklama

Reklama

Splice

  • Česko Spletenec (více)
Trailer 3

Genetičtí inženýři Elsa a Clive tajně provedou experiment, jehož výsledkem je kříženec člověka a zvířete. Je to úžasné a podivně krásné stvoření, které by mohlo v moderní medicíně způsobit revoluci, pokud ovšem předtím nezničí lidstvo. Clive (Adrien Brody) a Elsa (Sarah Polleyová) se specializují na propojování DNA různých zvířecích druhů a vytvářejí tak fantastické nové hybridy. Nyní se chystají k experimentu, jehož výsledek by mohl způsobit revoluci ve vědě a medicíně, hodlají totiž propojit zvířecí a lidskou DNA. Farmaceutická společnost, která jejich výzkum financuje, jim však experiment zakáže. To ale zvídavé genetické inženýry nemůže zastavit, Clive a Elsa se přesunou do podzemí a kvůli své ctižádostivosti riskují kariéru. Výsledkem experimentu je Dren, úžasné a podivně krásné stvoření, které je neobvykle inteligentní a nečekaně fyzicky vyvinuté. Dren předčí jejich nejdivočejší sny. Ovšem jak roste a v abnormálně zrychleném tempu se učí, hrozí, že se její existence stane nejhorší noční můrou... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (437)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Za prvé - je to pekne nechutný film (nie že by to bolo mínus), za druhú - je škoda, že režisér s tohoto filmu nevyťažil viac, pretože tempo je dosť uťahané aj keď film je v podstate zaujímavý od začiatku do konca, ale dalo sa tam dať ešte kopa iných vecí aby zaplnil tu nudu a za tretie - je to neuveriteľne plytký film, čo je škoda. (čo je v podstate rovnaký bod ako druhý).Zhrnutie - dobrý, ale nedotiahnutý film do konca. Škoda, že Guillermo del Toro sedel iba producentskej stoličke. 65% - 3* ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

No ty krávo, to jsem se zase ve filmovym světě něčemu přiučil. Mám rád sci-fi, ale občas jsou nápady, který by se točit neměli, protože se natočit nedokážou. Pak to dopadá tak, jako třeba právě s tímhle filmem, kvůli kterýmu už na slovo Splice nikdy nezapomenu, i když pořádně ani teď nevím, co vlastně znamená. A popravdě to vědět ani nechci. Nerad bych mu ale vzal technickou stránku filmu, ta špatná není. Jenže...a teď budu spoilerovat, a naprosto záměrně, když se na obrazovce objeví mutant, kterýho si stvoří dva vědci, mimochodem manželé, a ten mutant nejdřiv ošuká chlapa, pak umře a pak se z něj stane chlap a ošuká tu doktorku a pak chcípne, tak je na tom filmu něco špatně. Každopádně dokud neuvidíte, neuvěříte. Já z toho měl trauma celej večer a nedokázal jsem pochopit, proč se do tak vostrýho sci-fi vůbec někdo pouštěl. A abych se přiznal...ještě víc nedokážu pochopit zdejší hodnocení. Jasný, technická stránka je ok a nápad by tu byl...Ale já prostě takovou píčovinu nedokážu hodnotit objektivně. Už jenom proto, že si myslím, že hodnotit něco objektivně je kravina sama o sobě. A zajímalo by mě, jak na ten film nahlíželi lidi, co to tu ohodnotili víc jak třemi hvězdičkami. Hlavně u té poslední scény, která burcuje jako svině. Já v tu chvíli snad zapomněl i polykat sliny. ()

Reklama

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Kdo tohle dneska točí? Opravdu to připomíná to nejlepší z raného Cronenberga. Vincenzo Natali má koule ukázat to, co by jiné filmy považovaly za cudné a nemorální + podobný love triangle tu snad ještě nikdy nebyl. Povedený experiment. Kdo mi ale dělá starosti je Rob Roy. Naposledy to byla Neytiri, dneska Dren, příště snad 10letá holčička v metru? ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Atmosférický a výborně zahraný psychologický thriller se sci-fi prvky, ale bohužel s námětem trochu nedotaženým. Od celého příběhu jsem totiž očekával trochu víc. I když vztah mezi hlavní dvojicí byl celý film budován skvěle a celý film se buduje celkem dobrá atmosféra, tak to plyne celé docela pomalu a navíc do dosti tupého finále, které jako by vypadlo úplně z jiného filmu. Ten u mě pohřbil i celou tu poctivě budovanou atmošku. Ale i tak se jedná o docela zajímavý přírustek do žánru. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pro mě dost neobvyklý horor, podávající si ruku se sci-fi. Dva špičkoví vědci tajně zkříží lidskou a zvířecí DNA. A výsledkem je jakýsi hybridní klon ženského pohlaví, co velmi rychle stárne, má lysou hlavu, ocas s jedovatým bodcem, vyvinutá křídla, dvojdyšné plíce a vykazuje známky inteligence, ale i občasné agresivity. Právě kvůli nevyzpytatelnému chování a strachu z prozrazení se vědci se svým "dítkem" uchýlí na odlehlou farmu, ale experiment se jim přece jen vymkne kontrole a milé stvoření se stane neovladatelným. Dlouho jsem horor podobného ražení neviděl. A když do toho šel Adrien Brody a přibral Sarah Polley a Delphine Chanéac, která v roli zpočátku sympatického monstra podala nejlepší herecký výkon, tak jsem byl zvědavý, co s režisérem Vincenzo Natalim "naklonovali", a byl jsem mile překvapen, že film není tak úplně primitivním hororem o vraždícím monstru, ale že má řadu citlivých až dojemných pasáží a pohrává si s myšlenkou, co si počít s téměř lidským stvořením, ke kterému vědci citově přilnou, ale uvědomují si, že když ho nesprovodí ze světa, tak ho před ním musí navždy skrývat. Závěrečný plynulý přechod do akční pasáže je rovněž povedený a monstrum řádí v plné síle, až do nečekaně vypointovaného závěru. Splice je velmi zvláštní a originálně pojatý sci-fi horor, který se z hororové produkce dost vymyká, a proto se ho vyplatí vidět. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (21)

  • Napriek tomu, že vo filme stvárnila náhradnú matku a dcéru, Sarah Polley je v skutočnosti o 2 mesiace mladšia ako Delphine Chanéac. Obe herečky sa narodili v roku 1979. (belinko)
  • Zkratka vývojové společnosti ve filmu je - NERD. Českým ekvivalentem tohoto výrazu je slovo „šprt“. (Nathaniell)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama