Reklama

Reklama

Pozor, přijíždí samotný ďáběl a nemá slitování. Poklidný život malého městečka Santa Ynez v Utahu se mění okamžitě v peklo. Záhadné černé auto projíždí okolím a nemilosrdně vraždí nevinné lidi. Nikdo nebude ušetřen. Jediný, kdo dokáže zabránit brutálním vraždám, je místní kapitán policie Wade Parent (James Brolin). Oběti ovšem stále přibývají a zdá se, že nikdo toto ďábelské auto nezastaví. Podaří se lidem s pomocí kapitána zničit auto a porazit tak samotného vládce pekel? (reich)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z mála průměrných filmů, kdy jsem se v jeho průběhu vůbec nenudil. Příběh má totiž svižné tempo, skoro žádné slepé místa či nudné zdlouhavé pasáže. Divák musí být neustále ve střehu, odkud se zase objeví náš černý ďábel a někomu pěkně prožene šunky. Za jednu z nejlepších považuji honičku s policejními auty a to i přesto, že ten konec tvůrci trochu zmršili zbytečným přeháněním a nereálným způsobem likvidace protivníků. Ani zde nechybí romantický podtext, kdy je nám zde hlavní hrdina presentován jako milující otec dvou dcer a zároveň i milovník pěkných žen. Tyto pasáže jsou však jen módním doplňkem jinak tíživé atmosféry bezmocnosti a strachu. Nejlepším příkladem je scéna, z dětské přehlídky a následného úprku na místní hřbitov. V těchto chvílích jsem měl asi nejsilnější zážitek z celého filmu. Zvláště pak když se zvedala mračna prachu, sílil vítr a bezmocní lidé utíkali před smrtícími koly. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I zvěstovali filištínští, že v poušti zjeví se černý ďáblův kočár, jehož duše nezničíš a šťávy nikdy nedojde..“ (Starý zákon, Exodus, verš 06:66) a já říkám, pusťte ho po zimě na české silnice plné děr - to ho zkrotí.. Rozkošné, staromilně naivní béčko o dvoustopém zabijákovi ze satanova autoparku, jenž rozpoutá carmaggedon v jednom pouštním vidlákově a přitom zcela nerespektuje pravidla silničního provozu. Teda až na značku "Zákaz vjezdu motorových vozidel" před branami hřbitova.. Marně sháním domácí předělávku "Stalinův rudý kočár blaženosti" z roku 1978, kde soudruh Vasil Bilak za volantem červené Tatry 603 masakruje nekomunisticky smýšlející buržoázní verbež potulující se po českých okreskách.. ()

Reklama

marek29 odpad!

všechny recenze uživatele

Typicky sračkovitej případ otřesnýho starýho filmu, nad kterým zdejší filmoví rádobysuperkritici s bodovou hodnotou trojmístného čísla skupinově ejakulují :D mně stačily 4 minuty, 2 nepovedené kaskaderské kousky a červenou barvou, která se víc podobá rtěnce než krvi a musel jsem přepnout. Navíc točící se kolo a bota, jenž zůstaly po holce, která celá spadla za zeď :) V dnešní době se na tohle nedá dívat, ať si říká kdo chce, co chce. Sračka, na kterou nechci už nikdy vidět. FUJ! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý horor o ďábelském autě, co terorizuje a zabijí obyvatele malého pouštního městečka. Prostředím, zpracováním a námětem trochu připomíná jak Spielbergův Duel, tak i jeho Čelisti. Stejně jako Williamsův hudební motiv upozorňující na blížící se nebezpečí v podobě žraločí ploutve, tak i zde nám hudební doprovod a prašná čára někde v dálce evokuje stejnou situaci. A divák se začíná bát o životy dětí a žen, protože tomuhle přízraku je jedno, koho srazí, přejede nebo shodí ze skály. A bojí se oprávněně. Herecké obsazení je totiž na výsost sympatické (James Brolin z Amytiville Horror, nebo R.G. Armstrong z Predátora), pěkně to utíká, nechybí automobilové honičky, slušný bodycount a nějaké to překvapení... Snímek v nočních hodinách vysílala několikrát i Česká televize. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vrrrm-vrrrrrrrm, jsem ošklivý, zlý automobil a nenávidím cyklisty, nenávidím stopaře, nenávidím veškeré účastníky silničního provozu... a nenávidím je i mimo silnice! Chovají se totiž jako idioti a doslova si koledují o otisk mojí pneumatiky přes hrudník či razítko mého chladiče na hýždích, vrrrm-vrrrrrrrrrm! V sedmdesátých letech někde v americkém pouštním autokině to mohl být horor, ale v současné době u televizní obrazovky je to solidní komedie. Zvláště ty zrychlené scény jízdy všemožných vozidel - groteska jako vyšitá! Fuckt jsem se kvalitně nasmála, takže dávám uznalých 39% za zábavnou stupiditku, které je třeba přiznat i určitou atmosféru. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Pro potřeby natáčení byla vytvořena celkem čtyři vozidla. Nejméně jedno bylo zničeno, osud ostatních je neznámý. (Stejšn)
  • Tajemný černý vůz, který ohrožuje obyvatele městečka, je upravený Lincoln Continental Mark III z roku 1971. (Koldyn)
  • Autorem tajemného černého vozu je jeden z nejuznávanějších designérů aut pro filmy a televizi George Barris, který mimo jiné navrhl i originální Batmobil. (Koldyn)

Reklama

Reklama