Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (152)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi tenhle oldschol kousek válel doma než jsem se na něj podíval a teď si říkám, že to byla škoda. Ano existují i lepší filmy podle Kinga, ale tenhle mě dostal nápadem přímočarostí i podařenou hudbou. Samozřejmě, že pokud zrovna stroje nemasakrují lidstvo, tak je to místy trochu nuda. O hereckých výkonech moc nemá smysl mluvit, ale zase těžko bych u snímku podobnýho ražení něco takovýho očekával. Je to prostě čistokrevný osmdesátkový béčko a taky film z doby kdy ještě o kvalitní náměty nebyla nouze a to úplně stačí.70% ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Od snímku,který režíroval sám veliký Stephen King,jsem čekal daleko víc.Možná mi dojem kazí to,že je až moc zřetelně vidět,jak King bere film hodně s rezevou a ne příliš vážně.Rozhodně se jedná o originální nápad,to bezesporu,ale pořád mi v tom chybělo něco,co by to všechno pořádně rozhoupalo.Celých 97 minut se nese v jednom tempu,které ani negraduje,ani neklesá,což vás po chvíli začne solidně nudit.Pár fajn ,,smrtí´´ je v tomhle případě jasnou věcí,to je ale asi tak,kromě již zmiňovaného originálního nápadu,vše. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Kam zmizol váš zmysel pre lojalitu?“ VZBURA STROJOV nie je ani s odstupom rokov pokladaná za víťazstvo. Prteože ním nie je. Nie. Ani ZĎALEKA ním nie je. Spisovateľ Stephen King, ktorý ňou režijne debutoval (+ napísal scenár podľa vlastnej poviedky „Trucks“ a má úvodné cameo „kreténa“), bol v roku 1986 už hviezdou. Mal za sebou bestsellery („Cujo“, „Christine“), mnohé z nich boli úspešne sfilmované (CARRIE, OSVIETENIE) alebo proste len sfilmované (MAČACIE OKO, STRIEBORNÁ GUĽKA). Mal milióny na konte a doma šťastné manželstvo a zdravé deti (a všetci sa úspešne tvárili, že nie je ťažký alkoholik, závislý na drogách). Napriek tomu bola VZBURA STROJOV prijatá nič moc. Zaslúžene. King nasledujúce desaťročia opakoval, že honorár, ktorý za ňu dostal, patrí medzi jeho najťažšie zarobené peniaze. Snímku produkoval mocný Dino De Laurentiis (BARBAR CONAN), ktorý kryl v minulosti už niekoľko kingoviek (napr. Cronenbergovu MŔTVU ZÓNU) a celé roky sa Kinga snažil prehovoriť na réžiu. King nakoniec, bohužiaľ, neodolal. Do titulnej úlohy obsadil Emilia Esteveza (syna Martina Sheena, ktorého APOKALYPSU má zrejme Stephen v láske, viď. parodická scéna s náletom). Dej rozpráva o skupinke ľudí, odolávajúcej v motoreste (!) vraždiacim (!!) strojom (!!!). Výsledok, obohatený hudbou od AC/DC, je pôvabne morbídny (parný valec, automat na malinovku) a hoci nudí a dialógy a herecké výkony sú o ničom, nie je to také zlé, ako som čakal. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/938/ ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stephena Kinga mam zakodovaneho ako autora kvalitnych knih, anie ako rezisera. No nic to, tu sa chytil aj rezie. Film je o strojoch, ktore sa rozhodli povrazdit par ludi. Aj ked scenar dost kriva, samotny King ako reziser je v tomto pripade len za rutinera. Dialogy tiez slabe a herecke vykony slabe 58 % ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Béčkový horor? A neupadli jste náhodou, když se vám kamion připletl pod nohy? Já vím, že King není zrovna nejlepší, je to jeho debut a taky poslední. Ale má neobyčejný náboj a originální děj. Navíc jsem v Jeseníkách dostal permici na vleky gratis, protože jsem jen tak vedoucímu řekl, že hudbu, kterou na sjezdovce pouštěli, je AC/DC. A tuhle kapelu znám jen z tohoto filmu. Navíc si v něm zahrála Yeardley Smith, která jen tak mimochodem mluví Lízu Simpsonovou. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Autostop „Dixie Boy“ byl ve filmu vybudován 16 km od Wilmington v Severní Carolině tak věrohodně, že projíždějící řidiči zastavovali, aby se občerstvili. Po několika dnech však filmařům došla trpělivost a nechali vydat v místním tisku článek, že autostop je pouze filmová kulisa. (vojacekr)
  • Na začátku filmu, kdy se zvedá most nad řekou, sesune se ze zvedacího mostu i dodávka s polepem tvůrců hudby - rock 'n' rolloví AC/DC. (DruidKarel)
  • Po propadáku filmu prohlásila skupina AC/DC, že už se nikdy nebude podílet na žádném soundtracku. (Stanley619)

Reklama

Reklama