Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (152)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jako povídka je to dobrý, jako filmová povídka by to bylo taky dobrý. Z celého filmu je zcela evidentně jasné, že je to strašně natahovaný, aby to mělo tu správnou stopáž. Začátek se mi docela líbil – bankomat, kouč a automat na kolu, rozjetí parním válcem atd. - dobrý hororový propriety, ale pak už se to všechno omezí jen na kamiony a stává se z toho nuda, kterou osvěží jen novomanželka (tak nesnesitelná, až zábavná) a stopařka (tak nějak normální ženská, která těší tím, že nemá žádnou charakterovou „úchylku“, prostě je úplně normální). A ten závěr je takovej hrozně nijakej, ani nemáte radost, že to skončilo jak to skončilo, nijak s tím nesoucítíte. King by nebyl zas až takovej špatnej režisér, jen kdyby si napsal líp scénář a hlavně, kdyby si na celovečerní film vybral nějakou svou knihu a né krátkou povídku, kterou musí neúměrně natahovat. Takhle se docela dobrá zápletka, která by dobře fungovala v povídkovém filmu nebo nanejvýš v hodinovém díle seriálu, hrozně roztéká. ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

V době před 22 lety [komentář vznikl ve dne 6.9.2008] kdy vznikl tento film to muselo uchvátit každého, ale dnes to je tak akorát do koše...no ale k loajálnosti k neuvěřitelnému scénaristovi a spisovateli a herci Stephenu Kingovi musím dát aspoň jednu hvězdu:-) Scény jsou amatérské, výbuch aut je docela trapný, herci nepředvšdli nic moc výkon (taky jaký měli že když byli pořád na benzínce:-)) a poslední zajetí jednoho ze členů na benzínce, poté co vezme ten prsten, je fakt k smíchu....No ve shrnutí námět dobrý, ale chtělo by to nové zpracování:-) ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele

King v tuto dobu procházel svým nejhorším obdobím drogové a alkoholové závislosti. Sám se přiznal, že po čas natáčení byl neustále sjetý sněhem. A na filmu je to znát. Není vůbec strašidelný, zato je nechtěně vtipný, navíc se spoustou pyrotechnických efektů. Opět vtipných. Jako guilty pleasure lze doporučit, jinak nebrat. Jo a OST od AC/DC byl výborný nápad. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mohol to byť hororový krvák, ale je z toho komediálny krvák. Prečo nie, funguje to celkom slušne. Samozrejme logika nefunguje vôbec, ale o to sa ani nikto nesnažil a divák určite o ňu ani záujem mať nebude. Je otázka, či AC/DC tu je pre film, alebo film je tu pre AC/DC. Maximum Overdrive totiž najlepšie funguje ako 90-minútový videoklip k ich hudbe. Škoda, že sme sa na konci dočkali len suchého titulkového konštatovania vyriešenia situácie a King sa neodvážil vydať aj do vesmíru a ukázať nám, ako uvedená akcia prebehla. Kniha zrejme bude myšlienkovo bohatšia, tu je nám všetko ponúknuté ako na tanieri. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tomuhle hehehororu od páně Kinga můžete dát buď odpad! anebo napálit pět hvězd, protože je to buď tak hrozně hrozně debilní, anebo je to skrytej majstrštyk. A jelikož bych jen nerad škodil něčemu, co jsem asi nepochopil (a co nejspíš pochopil jen samotnej Štefan), tak holt musim do plnejch. Škoda jen, že z nasranýho elektrickýho nože a dalších strojů chtěly vraždit už jen nasraný TIRáky. Ale scéna, kdy přejede válec na sračky malýho kluka na baseballovým hřišti, jo, takovou už dneska neuvidíte :-) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Stephen King byl během natáčení závislý na kokainu a jak později přiznal, často nevěděl vůbec co dělá. (Fenk)
  • Sám Stephen King si pro nahrání soundtracku vybral AC/DC. (Dreadd)
  • Po propadáku filmu prohlásila skupina AC/DC, že už se nikdy nebude podílet na žádném soundtracku. (Stanley619)

Reklama

Reklama