Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (152)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Stephen King sice neustál propadák kterým se tenhle film stal, pro mne to ale bude napořád předrevoluční klasika, kterou jsem viděl ještě na staré videokazetě. Děsivě zelený obličej skřeta, umístěný na kapotě hlavního kamionu, budu mít ve svých vzpomínkách navždy :-) Je pravda že film není bůhví jaké umělecké dílo, nicméně podle toho člověk soudit moc nemůže, natočeno to celé je na reálné povídkové předloze, právě Kingovi knihy a proto tam zrovna velký prostor k jakémukoliv větvení děje nebyl. Trošku drsné, hodně krve, minimální dějová zápletka, přesto alespoň pro mě i díky skvělé hudbě, zůstává film velmi kvalitní bečková záležitost! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento titul je zaujímavý najmä pre priaznivcov amerického spisovateľa Stephena Kinga. Vznikol na základe jeho poviedky, sám ku nemu napísal scenár, objavil sa v maličkej úlohe hneď v prvej scéne a navyše sa ho podujal aj režírovať. Je to zatiaľ jediný jeho režisérsky pokus. Zrejme, po skúsenostiach s týmto projektom, zostane aj jeho posledným. "Maximum Overdrive" je natočený podľa krátkej, ani nie dvadsať stranovej, poviedky "Náklaďáky" (Trucks), ktorá je súčasťou zbierky "Nočná smena". Vplyvom kométy, čo prelieta v blízkosti našej planéty, sa v strojoch prebudí vedomie. Začnú sa sami aktivovať. Od malých kuchynských spotrebičov až po obrovské ťahače všetko ožije. Ku životu prebraté stroje začnú byť mimoriadne agresívne voči svojim stvoriteľom. Dej sleduje izolovanú skupinku ľudí, ktorú rozzúrené kamióny uväznili na neveľkej benzínovej pumpe. Stephen King zveril hlavnú úlohu, staršiemu bratovi búrliváka Charlieho Sheena, Emilio Estevezovi. Celý film je podfarbený energickou hudbou austrálskej hardrockovej kapely AC/DC. V prípade tohoto sci-fi horroru sa rozhodne nejedná o nejaké progresívne veľdielo, ale skôr o filmovú raritu, ktorú má kompletne na svedomí jeden z najúspešnejších žijúcich spisovateľov a neoficiálny kráľ desivej literatúry Stephen King. *** ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Jediná povídka Stephena Kinga, kterou si mistr sám zrežíroval, trpí ve své druhé polovině přílišným ubráním na tempu. To je však jediná výtka, kterou vůči tomuto filmu mám. První část filmu je brilantní přehlídkou soubojů strojů proti lidem a 80ky z toho smrdí na sto honů. A celým filmem vás navíc provází hudba výhradně od AC/DC. Takhle si představuji ultimátní béčkovou nálož a jen marně přemýšlím, proč si zrovna tento snímek "nezasloužil" DVD vydání v ČR... ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Brutální béčko natočil King a snad to i tak chtěl, ale ať raději píše povídky a romány:). Když se začíná rodit vzpoura strojů, tak uvidíme hned několik zajímavých scén, jenže pak film postrádá atmosféru a spád - občasné akce na benzínce jsou velmi primitivní, někdy i nelogické. Herci také nic extra nepředvádějí. Někoho alespoň potěší hudba od AC/DC. 2 a půl hvězdy. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Důrazně doporučuji panu Kingovi, ale se držel pera a nemotal se do věcí jiných (patrně schopnějších) pánů. Ačkoli pochybuji, že si toto moje doporučení vezme k srdci (ale kromě tohohle filmu už nic nespáchal, takže mu to zřejmě doporučil ještě někdo přede mnou a možná i více důrazně), já sama se dobrovolně podívám na jakoukoli adaptaci jeho knih, ale jeho filmu (kdyby nějaký další přišel) se obloukem vyhnu. 30% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Stephen King natočil film podľa vlastnej poviedky "Náklaďaky". (shimik77)
  • Finanční neúspěch filmu Stephena Kinga natolik znechutil, že se již nikdy do režie filmu nepustil. (Nach)
  • Pod hudbu k filmu se podepsali australští velikáni AC/DC, kterým zde zazní písně, jako jsou "Hells bells", "Who made who" a "You shook me all night long". (DruidKarel)

Reklama

Reklama