Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (152)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Stephen King jako autor výborných knih?...Samozřejmě! Ale myslím, že by měl u toho psaní zůstat, jako režisér mě totiž naprosto zklamal. Vzpoura strojů je podle mě poměrně zle natočený film, plný zbytečných nadávek, nevtipných vtipů a nezručně natočených akčních scén do té míry, že jsem si chvílemi málem zakrýval oči, abych neviděl, co to mistr King zase...Vůbec se nedivím, že byl za svou práci nominovaný na Zlatou malinu. Chtěl jsem dát jednu hvězdu, ale před koncem se to zvedlo a já se začal konečně trochu bavit. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

970. hodnocený film: Nečekal jsem mnoho, ale rozhodně víc, než se mi dostalo. A to byla i chyba, protože snímek nemá podle mě jediné světlé místo, na který by mohl být hrdý. Příběh je ještě tím neucházejícím z celé mizérie, kterou ozvláštní a oživí jedině hudba od AC/DC, která pozvedá kvalitu o vzdálenost milionu světelných let dopředu. Rozhodně to nelze nazvat průšvihem, ale dost dobře jej mohu označit na pokus, který zkrátka a jednoduše nevyšel. 2* jsou maximem, protože tohle nemůže bavit ani imbecilní diváky porna. 2* ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Kam zmizol váš zmysel pre lojalitu?“ VZBURA STROJOV nie je ani s odstupom rokov pokladaná za víťazstvo. Prteože ním nie je. Nie. Ani ZĎALEKA ním nie je. Spisovateľ Stephen King, ktorý ňou režijne debutoval (+ napísal scenár podľa vlastnej poviedky „Trucks“ a má úvodné cameo „kreténa“), bol v roku 1986 už hviezdou. Mal za sebou bestsellery („Cujo“, „Christine“), mnohé z nich boli úspešne sfilmované (CARRIE, OSVIETENIE) alebo proste len sfilmované (MAČACIE OKO, STRIEBORNÁ GUĽKA). Mal milióny na konte a doma šťastné manželstvo a zdravé deti (a všetci sa úspešne tvárili, že nie je ťažký alkoholik, závislý na drogách). Napriek tomu bola VZBURA STROJOV prijatá nič moc. Zaslúžene. King nasledujúce desaťročia opakoval, že honorár, ktorý za ňu dostal, patrí medzi jeho najťažšie zarobené peniaze. Snímku produkoval mocný Dino De Laurentiis (BARBAR CONAN), ktorý kryl v minulosti už niekoľko kingoviek (napr. Cronenbergovu MŔTVU ZÓNU) a celé roky sa Kinga snažil prehovoriť na réžiu. King nakoniec, bohužiaľ, neodolal. Do titulnej úlohy obsadil Emilia Esteveza (syna Martina Sheena, ktorého APOKALYPSU má zrejme Stephen v láske, viď. parodická scéna s náletom). Dej rozpráva o skupinke ľudí, odolávajúcej v motoreste (!) vraždiacim (!!) strojom (!!!). Výsledok, obohatený hudbou od AC/DC, je pôvabne morbídny (parný valec, automat na malinovku) a hoci nudí a dialógy a herecké výkony sú o ničom, nie je to také zlé, ako som čakal. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/938/ ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5 ...Brutálne najbéčkovitejšie béčko, kde suverénne najzaujímavejším aspektom je meno "režiséra" a tak isto aj scenáristu. Spočiatku je to sranda (zblbnuté stroje, uletené postavy,...), postupom času sa však z toho stáva nudný kolovrátok...Skrátka Kingov rozmar a úlet, ktorý si mohol dovoliť vďaka dobrej vôli producentov. Nie je to prúser, ale odporúčam len fanúšikom pokleslých žánrov a fanúšikom S.K. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stephena Kinga mam zakodovaneho ako autora kvalitnych knih, anie ako rezisera. No nic to, tu sa chytil aj rezie. Film je o strojoch, ktore sa rozhodli povrazdit par ludi. Aj ked scenar dost kriva, samotny King ako reziser je v tomto pripade len za rutinera. Dialogy tiez slabe a herecke vykony slabe 58 % ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Stephen King byl během natáčení závislý na kokainu a jak později přiznal, často nevěděl vůbec co dělá. (Fenk)
  • Sám Stephen King si pro nahrání soundtracku vybral AC/DC. (Dreadd)
  • Finanční neúspěch filmu Stephena Kinga natolik znechutil, že se již nikdy do režie filmu nepustil. (Nach)

Reklama

Reklama