Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (152)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Už je to dost dlouho, co jsem tohle dílko viděl, takže moje hodnocení berte trochu s rezervou... Maximum overdrive je příšerná debilita, ale na druhou stranu si vzpomínám, že jsem se u toho fakt nasmál. Ten film je totiž naprosto neuvěřitelnej. Člověk to sleduje a pořád čeká, kdy se na obrazovce objeví, že je to nějakej další videoklip od šílenýho Ala Yankovice nebo tak něco, ale vono pořád nic. Třeba scéna, kdy si jde týpek koupit pití do automatu, z automatu vyletí plechovka, která ho trefí do koulí a ve chvíli, kdy se týpek předkloní a chytne se za koule, tak dostane další plechovkou přímo do xichtu. A jinej týpek se snaží od toho automatu ujét na kole, hodí držkotoul a přejede ho válec. Možná mam zvrácenej smysl pro humor, ale já se u toho válel smíchy. Největší část filmu se pak odehrává v nějakym motorestu, kde poslední akční hrdina Emilio Estevez likviduje všechny ty splašený náklaďáky. Sice nechápu, kde tam vyhrabal všechny ty bazuky, kulomety a granáty, ale to je celkem jedno. Tady fakt nemá cenu o ničem přemejšlet. Prostě tohle neni ani Béčko. To je spíš tak Zetko. Ale ten film si vůbec na nic nehraje, takže to ani nevadí. Navíc je to fakt prdel a to je hlavní. Rád bych ten film někde sehnal a podíval se na to znovu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jako povídka je to dobrý, jako filmová povídka by to bylo taky dobrý. Z celého filmu je zcela evidentně jasné, že je to strašně natahovaný, aby to mělo tu správnou stopáž. Začátek se mi docela líbil – bankomat, kouč a automat na kolu, rozjetí parním válcem atd. - dobrý hororový propriety, ale pak už se to všechno omezí jen na kamiony a stává se z toho nuda, kterou osvěží jen novomanželka (tak nesnesitelná, až zábavná) a stopařka (tak nějak normální ženská, která těší tím, že nemá žádnou charakterovou „úchylku“, prostě je úplně normální). A ten závěr je takovej hrozně nijakej, ani nemáte radost, že to skončilo jak to skončilo, nijak s tím nesoucítíte. King by nebyl zas až takovej špatnej režisér, jen kdyby si napsal líp scénář a hlavně, kdyby si na celovečerní film vybral nějakou svou knihu a né krátkou povídku, kterou musí neúměrně natahovat. Takhle se docela dobrá zápletka, která by dobře fungovala v povídkovém filmu nebo nanejvýš v hodinovém díle seriálu, hrozně roztéká. ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

Když se jmenujete Stephen King, projde vám celkem všechno. Chcete natočit film a vyzkoušet si jak by vám slušela režisérská sesle? Fajn, obvoláme pár známejch, seženeme nějakýho producenta (ahoj Dino!) a nějaký drobný. S prachama to nebudem přehánět, točíme přece béčko a naše šílené kamiony se nemusí rovnou měnit v infantilní roboty, aby lidem nahnali strach. Taky cinknem do Austrálie elektrikářské firmě AC/DC, aby nám poskytla něco hudebního doprovodu, což hoši rádi udělají. No, a pak už vám nic nebrání pronajmout si Pumpu s parkovištěm, jejíž majitel díky ropné krizi nic nenamítá proti tomu, že se stane majitelem Ruiny s vrakovištěm. Natáčení sfouknem v rychlém tempu a výsledkem uděláme radost jak sobě, tak podobně postiženým divákům. Díky Steve. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Celkom dobre spracovanie Stephena Kinga na plátno ale má to niektoré nedostatky. Príklad Emilio Estevez mi tam proste nesadol King mal vybrať niekoho iného, triky vyzeraju slušne na dobu vzniku. Začiatok je veľmi povedený ovládnutie strojmi mimozenštanmi a stroje naháňajú ľudí a prevalcujú ich. Najma kamioni su špičkové a najhorší je ten parchant s tým gulometom a ten kamion s tým ksichtom zeleným :D. Takže niekedi to v polke nudí ale v závere sa to pekne rozbehne. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Brutální béčko natočil King a snad to i tak chtěl, ale ať raději píše povídky a romány:). Když se začíná rodit vzpoura strojů, tak uvidíme hned několik zajímavých scén, jenže pak film postrádá atmosféru a spád - občasné akce na benzínce jsou velmi primitivní, někdy i nelogické. Herci také nic extra nepředvádějí. Někoho alespoň potěší hudba od AC/DC. 2 a půl hvězdy. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Stephen King byl během natáčení závislý na kokainu a jak později přiznal, často nevěděl vůbec co dělá. (Fenk)
  • Po propadáku filmu prohlásila skupina AC/DC, že už se nikdy nebude podílet na žádném soundtracku. (Stanley619)
  • Na začátku filmu, kdy se zvedá most nad řekou, sesune se ze zvedacího mostu i dodávka s polepem tvůrců hudby - rock 'n' rolloví AC/DC. (DruidKarel)

Reklama

Reklama