Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (152)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dobrý, mistře Kingu, moc dobrý. "Stíví" vytvořil přesný opak svých mistrovsky propracovaných a napínavých děl a mě tak napadlo, že bych i ráda uvítala další jeho režisérské počiny vlastních adaptací. Povídku "Náklaďáky" jsem četla již dávno, a když jsem si zde přečetla popis, tak jsem prostě věděla, že pod Kingovým vedením se skutečně bude jednat o "nefalšovanou béčkovou záležitost.":) Přesně tak totiž tuto "Maximální rychlost" pojal. Do toho připojil lehký komediální podtón, viditelný především ve spoustě úsměvných dialogů a kromě "hřmoucích" motorů obdobně rachotící hudbu AC/DC, která sem ideálně zapadla. Snad jediná postava, která mě po chvíli začala slušně rozčilovat a doufala jsem, že se na ni některý z těch monstrózních tracků přiřítí, byla obtloustlá "novomanželka" s příšerně umečeným dětským hlasem (film jsem zhlédla v originále), který se při jejím neustálém ječení v průběhu děje stával doslova ničivou zbraní, pro diváky především:) Naopak co se mi líbilo nejvíce, byl ten úchvatný kamion s Green Goblinem na kapotě:) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak u tohodle jsem se dobře bavil, vůbec jsem neměl tušení od koho to je, a hned mě to chytlo, dalo by se to taky nazvat pokračováním Terminátora. Uvězněná skupina lidí v motorestu je tu slušně šikanována skupinou strojů či spíše nákladáků. Opravdu celkem originální nápad, převedéný na plátno, tak tohle já můžu. Atmosféra jede hned od záčátku na plný obrátky a nezastaví se až na konci. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl minimálně 20let nazpět a po těch letech jsem si dal repete. Líbilo se mi to tenkrát a líbilo se mi to celkem i teď. Ikdyž samozřejmě pár výhrad bych k tomu měl. Ale proč se v tom zbytečně pitvat když šlo o režisérskou premiéru(zároveň asi i derniéru) Stephena Kinga. Úvodní 30minutovka nastolila celkem svižný tempo a tak není divu, že poté film zvolní ale v závěrečných minutách už je film zase o něco víc akčnější. Dalo by se to natočit určitě líp ale taky podstatně hůř. Takže za mě film na pohodu. Pro oddechovka kterou jsem si rád po těch letech zopakoval. 3hvězdy ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Vsadil bych se, že kdybych se na to koukal o něco mladší, mělo by to poctivý místo na některý VHSce a viděl bych to i víckrát. Ale s tím, že jsem to viděl až nyní, tomu musím pár věcí vytknout. Rozhodně se ten film nebere moc vážně, což mu jenom prospívá, ale také je plný hloupostí, nesmyslů a protiřečení. Od efektů si moc neslibujte, ale o ty tu ani moc nejde. Nápad je to sice zajímavej, ale zpracování dost pokulhává. Nejzajímavější momenty pro mě byly mimo čerpací stanici, proto je taky škoda, že většinu času sledujeme pouze dění zde, které se vleče a není moc pestrý a zábavný. "This machine called me an asshole." Slabší *** ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k Béčkovosti a Brakovosti Maximum Overdrive měl Stephen spíše tvořit pod pseudonymem B.B.King, ale ten už v tu dobu prý kdosi používal.. Jakmile jde pokleslost ruku v ruce s nudou, je konec. Snad to ocení fanoušci AC blesk DC, nebo ti, co si doma ještě hrají s Matchboxy tahačů a za hlasitého vrčení simulují čelní srážku Kenworthu s Peterbiltem. Ať tak, či onak, nechtěl bych být muška, co vletí v 80 mílích za hodinu Green Goblinovi do oka.. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Po propadáku filmu prohlásila skupina AC/DC, že už se nikdy nebude podílet na žádném soundtracku. (Stanley619)
  • Maska na jednom z kamionů pochází z marvelovských komiksů „Green Goblin“. (Dreadd)
  • Autostop „Dixie Boy“ byl ve filmu vybudován 16 km od Wilmington v Severní Carolině tak věrohodně, že projíždějící řidiči zastavovali, aby se občerstvili. Po několika dnech však filmařům došla trpělivost a nechali vydat v místním tisku článek, že autostop je pouze filmová kulisa. (vojacekr)

Reklama

Reklama