Reklama

Reklama

Pozor, přijíždí samotný ďáběl a nemá slitování. Poklidný život malého městečka Santa Ynez v Utahu se mění okamžitě v peklo. Záhadné černé auto projíždí okolím a nemilosrdně vraždí nevinné lidi. Nikdo nebude ušetřen. Jediný, kdo dokáže zabránit brutálním vraždám, je místní kapitán policie Wade Parent (James Brolin). Oběti ovšem stále přibývají a zdá se, že nikdo toto ďábelské auto nezastaví. Podaří se lidem s pomocí kapitána zničit auto a porazit tak samotného vládce pekel? (reich)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

helraiser 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla bomba, neskutečně natočený horor o vraždícím autě poháněné zlým duchem, které kosí na koho narazí. Navíc to má naprosto temnou atmosféru a dokonalou hudbu. No prostě klasická 70. léta v plné palbě, kdy vzniklo neskutečné množství kvalitních hororů, které hrály především na atmosféru a přesně to je tento případ. Mám nutkání dát plnej počet, ale něco málo tomu ještě chybělo, ale spokojenost je rozhodně na místě a pokud někdo chce vidět opravdu parádní atmosférický horor tak by tento kousek rozhodně neměl vynechat. Tohle jsou prostě 70. léta v plné palbě, přesně tak jak je máme rádi. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když jsem prokoukl, o čem to je, tak jsem si říkal: Na tomhle chtějí utáhnout celý film? A oni to, za pomocí nádherného prostředí, výborné scény na hřbitově, příjemného sedmdesátkového ducha (byť mi ta doba přijde docela nechutná, ale na venkově to evidentně nebylo tak do očí bijící), dokázali. Sice v závěru film trochu opustila logika, ale bylo to příjemné pokoukání. A to auto vypadalo hrozně fajn. 3,5* ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a zapamatovatelné je na tom jen to auto. Zbytek je nevýrazná rutina, snažící se přiživit na úspěchu Spielbergova DUELU. Za největší chybu považuji to, že onen - všeho všudy obyčejný - vůz tu představuje ohrožení pro celé jedno město. Kdyby to byl nějaký ozbrojený pancéřák nebo tank, tak bych to bral, ale takhle vyznívá trochu uhozeně, že několik desítek lidí si není schopno poradit s jedním autem. A hlavně kvůli tomu film postrádá jakékoliv emoce, které zmíněnému DUELU nechybí právě proto, že terorizován je jednotlivec a ne početná skupina lidí, z níž nikdo nijak nevyčnívá a divákovi je tudíž úplně jedno, co se komu přihodí. 40 - 50 % ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu odvážnější počin a nenechte se zmást, The Car není špatný film, jen selhává v rovině akčních scén, v nichž není nic vidět a celkově dobrý střih a kamera tady nepochopitelně selhávají. Scény, v nichž vraždící vůz koná jsou bezkrevné, a to doslova, a zabíjejí veškerou průběžnou snahu o naléhavou atmosféru, jakkoliv je téma vraždícího auta přitažené za vlasy. Ale mohlo to fungovat, nebýt zmíněného a pár naivních scén, které se těžce tlučou s jinak reálně se tvářicím vším ostatním. 60% P.S. A všimněte si, jak moc se někdy James Brolin podobá Christianu Baleovi :-) ()

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

Krásné a ďábelsky tajemné auto bez řidiče, řízené přímo z pekla. Originální snímek,který stojí za shlédnutí. Výborná kamera, dobří herci a hutná atmosféra. Kdy se vyřítí auto prakticky odnikud a po akci zase kamsi zmizí. Nepolapitelný černý bourák, který kosí všechno kolem sebe, kdo se mu jen pouhou myšlenkou postaví na odpor. Výborná scéna, kdy auto prolétne barákem. Dobré a nečekané zvraty. Jen mi byla děsně nesympatická postava přítelkyně šerifa Wada Parenta. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Pro potřeby natáčení byla vytvořena celkem čtyři vozidla. Nejméně jedno bylo zničeno, osud ostatních je neznámý. (Stejšn)
  • Tajemný černý vůz, který ohrožuje obyvatele městečka, je upravený Lincoln Continental Mark III z roku 1971. (Koldyn)

Reklama

Reklama