Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (152)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Stephen King jako autor výborných knih?...Samozřejmě! Ale myslím, že by měl u toho psaní zůstat, jako režisér mě totiž naprosto zklamal. Vzpoura strojů je podle mě poměrně zle natočený film, plný zbytečných nadávek, nevtipných vtipů a nezručně natočených akčních scén do té míry, že jsem si chvílemi málem zakrýval oči, abych neviděl, co to mistr King zase...Vůbec se nedivím, že byl za svou práci nominovaný na Zlatou malinu. Chtěl jsem dát jednu hvězdu, ale před koncem se to zvedlo a já se začal konečně trochu bavit. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vymaštěné béčko, které od Kinga asi příliš lidí nečekalo. Mistr hororu se však se svým režisérským debutem nijak nemazal a vychrstl na diváka půl druhé hodiny dlouhý heavymetalový videoklip. A soundtrack je prakticky to jediný, co mu žeru. AC/DC a jejich pekelné zvony totiž dokážou vlít krev do žil i takové srágoře, jaká mu z Maximum Overdrive vyšla. Povídku Náklaďáky už si nepamatuju, ale je víc než jasný, že kdyby to Kingovi takhle natočil kdokoliv jinej, bude se soudit o svý jméno v titulcích, a to i přesto, že to úlet být měl. Holt už nemám ty správný buňky. Horror Challenge Tour 2016 a Seznamte se s... Stephen King ()

Reklama

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Stephen King si pro jednou odskočil na režisérské křeslo a výsledkem je akční béčko s velmi jednoduchým dějem - většina příběhu je shrnuta v úvodní a záverečné obrazovce a zbytek je vyplněn zabíjením lidí a ničením kamionů protitankovými střelami. Co je však na filmu pětihvězdičkové je soundtrack, který mají celý na svědomi AC/DC (přímo na přání autora). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já jsem byl docela spokojený. King mohl klidně zůstat u režisérského křesla i nadále. I když pravda knížka byla lepší. Nejlepší na celém filmu je skutečně hudba a pecky AC/DC. Co se týká průběhu děje tak začátek na mostě mě doslova dostal a až do doby, kdy se to začalo točit kolem benzínky a kamionů jsem si film užíval. Jenže potom už šla kvalita strmě dolů a já měl co dělat, abych neusnul. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Všichni to známe. Parta nesourodých lidí, kteří nemají nic společného, je uvězněna v nějakém opuštěném místě, které obléhá buď partička zombíků, nebo partička kanibalů, nebo partička mutantů, nebo třeba jen partička obyčejných brutálních zabijáků. No ve Vzpouře strojů se jedná o návštěvníky nějaké benzinky s fast foodem u dalnice. A obléhá je partička nasraných kamionů co potřebují dotankovat. Ještě že majitel benzínky má ve sklepě malý muniční sklad plný bazuk, granátů a samopalů. Po celém světě se totiž díky mimozemskému vlivu vzbouřili stroje a chtějí zabíjet lidi. A když někoho honí parní válec, nebo zakrvavená sekačka na trávu, tak je to opravdu zajímavé. Skvěle natočené béčko plné rázovitých figurek. Nechybí tu zlý do sebe zahleděný majitel benzinky, hysterická kráva, udatný hrdina … prostě všechno jak má být. A díky střídmé stopáži velice dobrá zábava. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Po propadáku filmu prohlásila skupina AC/DC, že už se nikdy nebude podílet na žádném soundtracku. (Stanley619)
  • Sám Stephen King si pro nahrání soundtracku vybral AC/DC. (Dreadd)
  • Na začátku filmu, kdy se zvedá most nad řekou, sesune se ze zvedacího mostu i dodávka s polepem tvůrců hudby - rock 'n' rolloví AC/DC. (DruidKarel)

Reklama

Reklama