Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (152)

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Béčkový horor? A neupadli jste náhodou, když se vám kamion připletl pod nohy? Já vím, že King není zrovna nejlepší, je to jeho debut a taky poslední. Ale má neobyčejný náboj a originální děj. Navíc jsem v Jeseníkách dostal permici na vleky gratis, protože jsem jen tak vedoucímu řekl, že hudbu, kterou na sjezdovce pouštěli, je AC/DC. A tuhle kapelu znám jen z tohoto filmu. Navíc si v něm zahrála Yeardley Smith, která jen tak mimochodem mluví Lízu Simpsonovou. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

První a zároveň i poslední film Stephena Kinga, který si sám režíroval (jediný důvod, proč jsem se na to podíval). V té době se totiž tohle bláznivý béčko stalo propadákem. Ani se moc nedivím, Vzpoura strojů nabídne sice pár vtipných a šílených momentů, ale jinak je to celkem pěkná nuda. První polovina se ještě dala, ale jakmile všichni dorazí na benzinku, film ztratí tempo i humor. Slabší tři hvězdy. ()

Reklama

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Kolem Země prolétá kometa a stroje se bouří. Teda vlastně jen některé. Hlavně náklaďáky. Čert ví proč....Nečekal bych, že král hororu se v rámci svého jediného režijního počinu rozhodne pro ultrabéčkovou akční-scifi-hororovou komedii, ale konečně, proč ne. Problém je, že velkou část filmu se nic neděje, náklaďáky krouží a postavy si vyměňují sice dementní, ale bohužel ne příliš vtipné dialogy. Takže to po většinu času není zábavná blbost, ve kterou jsem doufal, ale pouze blbost. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Stephen King jako autor výborných knih?...Samozřejmě! Ale myslím, že by měl u toho psaní zůstat, jako režisér mě totiž naprosto zklamal. Vzpoura strojů je podle mě poměrně zle natočený film, plný zbytečných nadávek, nevtipných vtipů a nezručně natočených akčních scén do té míry, že jsem si chvílemi málem zakrýval oči, abych neviděl, co to mistr King zase...Vůbec se nedivím, že byl za svou práci nominovaný na Zlatou malinu. Chtěl jsem dát jednu hvězdu, ale před koncem se to zvedlo a já se začal konečně trochu bavit. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, do jaké míry myslí King svůj jediný film vážně. Pokud jde o pokus o seriózní adaptaci jeho výborné povídky, tak je všechno špatně. Pokud uvěříte, že tomu tak není, vyleze vám z toho osvěžující blbinka se všemi potřebnými klišé a několika povedenými scénkami. AC/DC samozřejmě potěší. Lepší 3*. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Muž, kterému na začátku filmu bankomat nadává, je režisér Stephen King. (Dinsberg)
  • Sám Stephen King si pro nahrání soundtracku vybral AC/DC. (Dreadd)
  • Finanční neúspěch filmu Stephena Kinga natolik znechutil, že se již nikdy do režie filmu nepustil. (Nach)

Reklama

Reklama