Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Série bláznivých komedií s Lesliem Nielsenem v hlavní roli opět posílila Pravdivý příběh podle skutečných událostí z jiných filmů právě začíná Na mušce je Uprchlík, Mission Impossible, Jasné nebezpečí, Casablanca, Osudová přitažlivost, Titanic, Zachraňte vojína Ryana a množství dalších filmů Případ houslového virtuóza a jednonohého, jednorukého a jednookého zločince patří k nejbláznivějším případům, jaké FBI zaznamenala za dobu své historie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (378)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Druhé dnešní setkání po letech s Leslie Nielsenem dopadlo lépe pro obě strany. Já jsem se více bavil a snímek ode mě dostal lepší hodnocení než ten předchozí. Jak říkají v takové situaci Američané- win win. Zatímco Spy Hard pro mě byl opravdu jen sledem skečů, tato záležitost na mě působila mnohem ucelenějším dojmem. I v tomto případě šlo samozřejmě o parodii mnoha často ikonických snímků a musím uznat, že jsem se dobře bavil, ale i divil. Několikrát jsem se přistihl při tom, že mě překvapilo stáří některých filmů. U několika z nich jsem si opravdu myslel, že jsou mladší. Leslie Nielsen byl i tentokrát pevným pilířem, na který jsem se mohl spolehnout a znovu dokázal, že byl pro tento typ komedií tou správnou volbou. No, nešlo sice zrovna o komedii roku, ale kdybych tvrdil, že jsem se nebavil, hanebně bych lhal. / "Kdybych tě nezastřelila, zabili by tě." / Poučení: Byl jsi křivě obviněn? Tak to máš pech, že už nežijeme v devadesátkách. Byly sice divoké, ale tehdy ještě fungovala presumpce neviny. 3*+ ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Parodie, kde se některé věci celkem i povedly. Oproti novějším parodiím je tu všechno v takovém tom starším duchu Bláznivých střel, kdy není humor čerpán z fekálností. Bohužel snímek v mých očích sráží různé až moc velké nereálnosti, které zrovna nějak extra vtipné nejsou, a přitom ruší celkový výsledek; Teď mě napadá třeba scéna se splašenou lokomotivou či letadýlkem. ()

Reklama

progression 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších filmových parodií, která ani po letech neztratila nic ze svého půvabu. Divák si připomene spoustu velkých a slavných filmů a i když ne všechny parodické scény zafungovaly na 100 procent, baví se od začátku až do konce. Leslie Nielsen i ostatní si scény náramně užívají zrovna tak a to v záplavě nejnovějších "rychlokvašených" a brzy zapomenutých filmů i "velkofilmů" není zdaleka málo. Jediná drobná nevýhoda tohoto povedeného snímku je to, že břišní svaly, bránice i čelisti dostávají docela dost zabrat, takže jedinci v pokročilejším věku se z tohoto parodického nadělení vzpamatovávají (tělesně i duševně) docela dost dlouho. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nielsen tentoraz paroduje Uprchlíka a výsledok je priemer, ktorému tesne predsalen dám aj tretiu hviezdu. Kadencia vtipov je vysoká, ale tých fakt vydarených, ktoré ma naplno rozosmiali, je ako šafránu (steward vo väzenskom autobuse). Celkovo som sa ale nenudil. Je tu kopa odkazov na moje obľúbené deväťdesiatkové klasiky. Dokonca sa občas prekvapivo spomenie aj na Hitchcocka (lietadielko). Nielsen je v tej polohe sebavedomého idiota skvelý. Crenna je rovnako suverénny ako Tommy Lee Jones. Vydarilo sa aj ženské obsadenie obidvoch krások. Takže ak nepočítam Nielsonovu účasť v sérii Scary Movie, tak je toto asi jeho posledná sólovka, ktorá sa oplatí vidieť. Vydarili sa aj záverečné titulky. Som rád, že žiadne auto behom výbuchov neutrpelo zranenie. 5/10. ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Tak je jasné, že na Bláznivé střely, tohle prostě nemá - asi ani nemá cenu to nějak srovnávat, bylo by to jen na škodu věci. Každopádně parodie to je fakt solidní - zvlášť scény z Uprchlíka jsou povedené a Leslie Nielsen (v té době už co by 70-ti letý děda) si milovníka houslí a krásných žen zahrál taky slušně a pobavit pobaví:-) "Můj milý jednooký, jednonohý, jednoruký...":-) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Leslie Nielsen přiznal, že to bylo jedno z nejzábavnějších natáčení, které kdy zažil. (Beckett51)
  • Snímek je mimo jiné parodií na film Uprchlík (1993), který byl natočen podle seriálu Uprchlík (od r. 1963), ve kterém se také objevil Leslie Nielsen. (hendrich6)
  • Pokud si zpomalíte v závěrečných titulcích ony "osoby, na kterých nikomu nezáleží", zjistíte, že mezi nimi figurují lidé z titulků normálních, mimo jiné i režisér a scénárista Pat Proft. (Robbi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno