Reklama

Reklama

Nováčci na Adamsově univerzitě, kterým ostatní nadávají do šprtů, se pod vedením Lewise a Gilberta vzbouří a vtipem a inteligencí bojují za uznání... (oficiální text distributora)

Recenze (66)

Han22 

všechny recenze uživatele

Na začátku docela nuda, ale postupem času si všechny ty Nerdy člověk zamiluje a v druhé půlce začíná opravdu sranda - párty, která se rozjede díky trávě je skvělá a závod o pohář školy nemá chybu, hlavně hudební soutěž, kde partička šprtů za pomocí dvou synťáků, jednoho houslisty a rapujícího tanečníka převálcuje ostatní o mraky. Potěší skvělý výběr songů (We Are The Champions, Thriler), nečekaní herci - Antonhy Edward tu má ještě hafo vlasů, Ted McGinley zde hraje největšího frajírka (já ho mám zafixovanýho z Ženatý se závazky jako uťáplýho manžela) a John Goodman zde vypadá ještě relativně mladě a hubeně. Příjemné překvapení. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak u tohohle filmu jsem se docela pobavil. Byly zde velmi vtipné scény, byly zde vcelku dobré herecké výkony a i zápletka byla docela dobrá. Vlastně tomuhle filmu nemám co vytknout, stopáž byla tak akorát a nic mi na tomhle filmu nevadilo. Dokonce jsem byl překvapen, když jsem v jedné z rolí poznal budoucího představitele Jeffersona D´Arcyho ze seriálu Ženatý se závazky, neboli Teda McGinleyho. Takže já byl spokojený a svůj účel tahle komedie splnila, jelikož jsem se dostatečně pobavil. Dávám docela slušné tři hvězdičky... ()

Reklama

belldandy 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jak bych reagovala dnes, ale svého času jsem se na tomhle fakt pobavila. Jde o film žánru - "kolejní" humor. Legrace je to místy obhroublejší. Za připomínku snad stojí, že slovo nerd se nedá dočista přeložit jako šprt. Nerd je nemožně vypadající týpek na s minimalním společenským statusem. Často tak trochu intelektuál, nikoli ale bez podmínečně. Nejspíš čte hodně sci-fi a komiksů a tráví hodně času u počítače. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Vtipná osmdesátková komedie z univerzitního kampusu o boji brýlatých šprtů s místními sportovci ze spolku Alfa Beta. V některých momentech jsem měl fakt záchvaty smíchu (soutěž v krkání a sex na měsící v masce Darth Vadera). Narozdíl od komedií, které se točí teď, mají šprti tak akorát stopáž a ke konci humor graduje (namísto aby ke konci přišlo nějaké pitomé půlhodinové morální ponaučení). ()

lepinla792 

všechny recenze uživatele

Před několika lety bych dal asi 5 hvězdiček. Nedávno jsem viděl znovu, už to mám celkem okoukané, ale 4 hvezdičky jsou akorát. K filmu mě poutá celková nenáročnost, komediální prvky nejsou na rozdíl od mnoha žánrově podobných komedií protkány zbytečně dramatickými scénami, vše rychle přechází k humoru. Hodně cením, že veškerá obrana šprtů nebyla intelektuální, a také, že mezi sebou měli prase, a když na to přišlo, nechyběl ani alkohol, tráva a sexy protivný holčiny. Komedii hodnotím jako příjemně odpočinkovou záležitost. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (19)

  • Večierok spolku Alpha Beta sa natáčal v dome smútku. (m.a.t.o.)
  • Jediné postavy, ktoré sa objavili vo všetkých častiach série, boli Lewis (Robert Carradine), pán Skolnick (James Cromwell), Lamar (Larry B. Scott) a Booger (Curtis Armstrong). (m.a.t.o.)

Související novinky

Seth MacFarlane chystá reboot Pomsty šprtů

Seth MacFarlane chystá reboot Pomsty šprtů

17.12.2020

Herec a scenárista Seth MacFarlane (Griffinovi, Méďa) chystá z pozice výkonného producenta novou verzi klasické americké komedie Pomsta šprtů. Snímek vytvoří prostřednictvím své produkční společnosti… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno