Reklama

Reklama

La leyenda del espantapájaros

Krátkometrážní / Animovaný
Španělsko, 2005, 10 min

Obsahy(1)

Príbeh je o strašiakovi, ktorý sa cíti sám, a jediné, čo mu ostáva, je pozorovať vtáky na oblohe. Jednej noci z oblohy spadne slepý havran a zraní si nohu. Strašiak sa rozhodne havranovi pomôcť a keď sa zotaví, pred odletom sa ho spýta, prečo sa ho vtáky boja. Keď sa však havran dozvie, že ho zachránil strašiak, i on sa zľakne a odletí. Strašiak sa rozhodne, že nechce, aby sa ho všetci desili, a preto navštívi svojho pána, aby mu pomohol zmeniť svoj život. Podarí sa mu to? (Carol Pifková)

(více)

Recenze (22)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Proč jsou vrány černé? Odpověď dostanete v tomto smutném, animovaném dramatu. Strašák, který chtěl jen žít, mít přátele a být šťastný ... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pecka. Mám rád dobré pohádky. Legenda o strašákovi má boží atmosféru a temný vypravěčův hlas jí dodává šmrnc. Hudba parádní, animace neobvyklá, mohla být promakanější, ale postačí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Chudinka strašáček. Tak moc toužil po lásce a přátelství! Nejen závěr připomene Frankensteina. A také hammerovský Černý mlýn... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Päťhviezdičková, smutná povesť, doplácajúca na odpadovú, odpudivú animáciu. Ani temná štylizácia ten hnus nezachráni. Jedine zavrieť oči. ()

Anchi 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem milá, atmosferická animace. A hodně zvláštní příběh, se smutným nádechem nepochopení a krutosti. ()

hhannie 

všechny recenze uživatele

V prvních minutách mi La Leyenda del espantapájaros připomněla tento počin (taktéž z roku 2005): The End. Animace velmi sympatická, příběh smutný, ale opět odkrývá jednu ze špatných lidských vlastností. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tá melancholická atmosféra s dramatickou hudbou dodala tomu príbehu čaro. Animácia bola taktiež zaujímavá a priniesla so sebou zvláštny nádych smútku. Ale od samotného príbehu som čakal niečo lepšie, a celkovo aj tá pointa mi prišla podivná, viacmenej obyčajná. ()

Zagi20 

všechny recenze uživatele

Potemnělá a smutná bajka, hluboký španělský hlas vypravěče a jednoduchá kreslená animace dávají dohromady skvělou Legendu o strašákovi. Jeden z mých nejoblíbenějších krátkometrážních filmečků. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Mě osobně velmi uhranula nesmírně podmanivá - tklivá animace. Příběh je taktéž vypilovaný, zdrcující. Má to přesah, katarzi...člověk si to zapamatuje. 94%. ()

Kub_ees 

všechny recenze uživatele

Animácia ma nejak nedostala, popravde sa mi až tak nepáčila. No tento krátky príbeh vyvolal skvelú atmosféru a celkovo bol veľmi pútavy...Chudák strašiak, bolo mi ho ľúto. ()

Reklama

Reklama