Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack Stanfield má vše, po čem může muž jako on toužit. Jako specialista na ochranu bankovních kont má dobrou práci v bance v Seattlu a šťastnou rodinu. Jednoho dne se v jeho voze objeví Billy Cox a oznámí mu, že jeho rodina byla právě unesena. Zpět ji získá pouze tehdy, pokud podle přesných pokynů převede z účtů nejbohatších klientů banky po deseti tisících dolarů na jeho účet, celkem sto milionů. Což se však zdá nemožné, protože potřebný terminál byl v rámci probíhající fůze převeden na ústředí ve Wichitě. Jack se proto pokusí uplatit Williho - jednoho z únosců. Cox je odposlouchává a Williho před Jackem a jeho ženou Beth chladnokrevně zavraždí. Zatímco Jack se další den v práci snaží najít způsob, jak Coxovi vyhovět a provést požadovanou transakci, Beth doma přesvědčuje jeho komplice, že se jich bezohledný šéf po akci chladnokrevně zbaví. Má zoufalý muž, improvizující v téměř beznadějné situaci, šanci porazit chladnokrevného zločince s dokonale promyšleným plánem? (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (11)

  • Na otázku, co by dělal, kdyby jeho dítě bylo v ohrožení - jako je tomu v případě postavy Jacka Stanfielda (Harrison Ford) - Paul Bettany (Bill Cox) odpověděl: "Film je samozřejmě film, ale nedávno se mi v Kanadě stalo něco, co mi podobnou situaci vzdáleně připomnělo. Nesl jsem svého syna v takovém tom batohu na břiše a přecházel jsem silnici, kdy se proti nám najednou strašně rychle vyřítilo auto. Zareagoval jsem úplně podvědomě a otočil jsem se k němu zády s tím, že dám synovi o dvě desetiny vteřiny víc, než zbývá mně. V tu chvíli jsem se cítil jako člověk, kterým jsem vždycky chtěl být. Říkal jsem si, jak je krásné, že můžete někoho takhle milovat. A zároveň jsem věděl, že by mi nedělalo žádný problém spáchat vraždu. Řidič zastavil sotva pár centimetrů, možná milimetrů od nás a já mu zkusil rozbít sklo, abych ho mohl vytáhnout ven a umlátit k smrti za to, že tahle ohrozil moje dítě. Cítil jsem zároveň neskutečnou lásku a neskutečnou nenávist." (NIRO)
  • Paul Bettany (Bill Cox) nešetřil slovy obdivu na adresu Harrisona Forda (Jack Stanfield): "Je to pěkně drsnej parchant! Sedmkrát jsem toho chlapa prohodil oknem, on vždycky přistál na hlavě, vstal, pomohl štábu to okno opravit a znovu se jím nechal prohodit. V jedné scéně jsem ho měl praštit do žaludku. Sice měl nějaké vycpávky, ale stejně jsem tu ráno jenom předstíral. A on povídá: 'Můžeš mě praštit trochu víc? Abych to cítil.' Tak jsem přitvrdil a zase jsem slyšel: 'Trochu víc, ať můžu reagovat...' A tak to šlo dál a dál, až jsem se nakonec trochu naštval a doopravdy mu jednu pořádnou našil: 'Jo, to je ono!' Bylo to snad největší ponížení v životě... já se tak snažil vrazit mu největší pecku, na jakou jsem měl, a on si ještě liboval..." (NIRO)
  • Původní název filmu byl „The Wrong Element“, ale když jeden z herců ve vedlejší roli začal snímce říkat „The Long Elephant“, producenti raději vymysleli „Firewall“. (imro)
  • Bettanyho maskérka Veronica Brebner si během natáčení zavolala členy štábu, aby jí ukázali své jizvy. Všechny si nafotila a podle nich později přípravila hercovu vizáž pro snímek Šifra mistra Leonarda (2006). (imro)
  • Během tzv. dešťových dnů ve Vancouveru pršelo, paradoxně, velmi málo, a proto produkce musela používat 6 cisteren s vodou, které zavlažovaly ulice. (imro)
  • Pokus o oživení kariéry Harrisona Forda vydělal během prvního víkendu (10. – 12. 2. 2006) pouze 13,6 mil. dolarů a obrat v kinech Severní Ameriky se vyšplhal celkem na 48,5 milionu. (imro)

Reklama

Reklama