Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack Stanfield má vše, po čem může muž jako on toužit. Jako specialista na ochranu bankovních kont má dobrou práci v bance v Seattlu a šťastnou rodinu. Jednoho dne se v jeho voze objeví Billy Cox a oznámí mu, že jeho rodina byla právě unesena. Zpět ji získá pouze tehdy, pokud podle přesných pokynů převede z účtů nejbohatších klientů banky po deseti tisících dolarů na jeho účet, celkem sto milionů. Což se však zdá nemožné, protože potřebný terminál byl v rámci probíhající fůze převeden na ústředí ve Wichitě. Jack se proto pokusí uplatit Williho - jednoho z únosců. Cox je odposlouchává a Williho před Jackem a jeho ženou Beth chladnokrevně zavraždí. Zatímco Jack se další den v práci snaží najít způsob, jak Coxovi vyhovět a provést požadovanou transakci, Beth doma přesvědčuje jeho komplice, že se jich bezohledný šéf po akci chladnokrevně zbaví. Má zoufalý muž, improvizující v téměř beznadějné situaci, šanci porazit chladnokrevného zločince s dokonale promyšleným plánem? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (277)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na to, aké neuveritelné velké klišé je tento film, som sa pri ňom bavil skoro až královsky (no to zas až nie). Pri takejto blbosti je velmi doležitá zručnosť režiséra upútať aj slabším príbehom a udržovať nás aspoň v akomsi umelom napatí (všetci vedia ako to skončí). Loncrainovi sa to aspoń v mojom prípade podarilo. Záživnejšie ako podobne ladený cellular. V tomto žánri vlastne nejde o nič iné, len primeť diváka aby sa nenudil, čo sa v tomto prípade podarilo. ()

Easykk 

všechny recenze uživatele

Mé nadšení z Massive Attack při úvodních titulcích rázem vystřídal údiv po jejich skončení......tady si trošku zanárazníkuju.....Sympatický sedmdesátník si to šine do práce krokem při němž vypadá, jak kdyby to měly být jeho poslední, u kanceláře ho zdraví mladý podřízený, naprosto zdecimovaný posledními útoky hackerů kteří začínají být tak vykutálení, že by snad mohli prolomit náš bezva firewall - sedmdesátník si s úsměvem sedne k počítači, naklape jeden či dva nejšpíše naprosto geniální programy (mimochodem o délce asi půl řádku :)) a sdělí milému mladému trumbelínovi, jaké že je ucho, protože tam hodil program imitující cosi a převádějící to kamsi, takže všichni hackeři světa jsou nahraný a mladej je zralej si hodit mašli na prvním stropním ventilátoru, jakýho z něj stařík udělal trotla. :D Holt na Hana Sola jsou i imperiální hackeři krátcí, a můžou si mluvit o štěstí, že jim do toho počitače rovnou nezapíchl světelný meč a neroztavil ho na Té Tisícovku, která po složení coby Saddámops odolala pádu klavíru. (?Kdo tohle pochopí má mé uznání aneb které tři filmy se skrývají v poslední větě?) :))) ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem byl k tomuhle thrilleru značně skeptický, ale vlastně.. neprávem. Velmi solidně to odsýpá a když si odečtete několik scénáristických berliček a povinných klišé, tak se nám tu urodil slušný příspěvek do žánrových snímků, které bych nerad nazýval vlezlými nebo banálními. Jasně, hlavní hrdina i přesto, že už má podle všeho trable s prostatou, strká mladou počítačovou generaci do kapsy a tu a tam si zahraje na Johna Matrixe, ale jsme přeci v Americe, v zemi neomezených možností. A je sice holá pravda, že kdysi velehvězdný Harrison Ford už na pořádný úspěch (jak kritický, tak komerční) nějaký ten pátek čeká a opět tu variuje postavu nedobrovolného akčního hrdiny, nicméně ve Firewallu po tříleté herecké odmlce nijak zvlášť nevadí. Respektovaný bezpečnostní bankovní specialista Jack Stanfield si užívá rodinného kruhu, zatímco banda padouchů spřádá plány, jak využít jeho schopností a konexí k odčerpání nějakého toho milionu. Poslouží jim k tomu Jackova rodina a několik křupavých sušenek. Určitě je v předimenzované době příjemné sledovat někoho, kdo se snaží své protivníky přechytračit, ač už si o jeho počínání myslíme své. I když si leccos vypůjčuje z jiných snímků (Mel Gibson a jeho Výkupné se přímo nabízí). Znovu si Jacka a spol. někdo asi jen tak nepustí, ale slušnou atmosféru mu upřít nelze.. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Sú filmy, ktorých priemerná povesť ma vopred varuje pred zbytočným utrácaním peňazí v požičovni, takže takéto filmy nevyhľadávam. Skôr čakám, kým si oni nájdu mňa, tak ako nedávno Firewall na Markíze. Čistý priemer, ktorý neurazí a H. Ford v polohe v akej sme ho videli x-krát. Pobavil som sa na zvukovom mixe, kde v záverečnej scéne v súboji Ford prepadne spolu s P. Bettanym cez okno, ktoré je zafóliované - čiže bez skla. Napriek tomu sa po prerazení ozve zvuk rozbitého skla... 50%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Priemerná žánrová zábava, bez originálnej myšlienky, výrazných postáv, zaujímavého deja alebo prípadnej prekvapujúcej pointy. Zostáva starnúci Harrison Ford (komerčný neúspech mu nejakú tú novú vrásku určite pridal), ktorý si už nemôže byť istý ani tam, kde sa donedávna cítil bezpečne. Nám zostáva dúfať, že iný jeho návrat súvisiaci s klobúkom a bičom dopadne lepšie. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Během tzv. dešťových dnů ve Vancouveru pršelo, paradoxně, velmi málo, a proto produkce musela používat 6 cisteren s vodou, které zavlažovaly ulice. (imro)
  • Původní název filmu byl „The Wrong Element“, ale když jeden z herců ve vedlejší roli začal snímce říkat „The Long Elephant“, producenti raději vymysleli „Firewall“. (imro)

Reklama

Reklama