Reklama

Reklama

Silent Hill

  • Francie Silent Hill (více)
Trailer 1

Rose, která má smrtelně nemocnou dcerku, se chopí poslední šance a vydá se za starou léčitelkou. Bohužel však zabloudí do tajemného a opuštěného městečka jménem Silent Hill, kde nakonec svou holčičku ztratí. Rose se při jejím hledání stále hlouběji zaplétá do ponuré historie města, které je mrtvé jen na první pohled. V temných koutech totiž něco číhá… a nemá to zrovna dobré úmysly. Silent Hill je ve světě počítačových her jednou z nejpopulárnějších herních sérií survival hororů, do níž patří např. i Resident Evil. Silent Hill však nestaví na zombies a roztrhaných vnitřnostech, mnohem raději diváka straší po vzoru klasických japonských hororů a představuje mu monstra jak z deníčku nejslavnějších kubistů. Výsledkem je vysoce originální herní koncept, který učaroval i Rogeru Avarymu (scénárista Pulp Fiction), který se rozhodl sepsat scénář, s podporou autora původní hry, Akiry Yamaoky z Konami. Silent Hill režíruje Christophe Gans, zodpovědný za Bratrstvo vlků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 090)

Matty 

všechny recenze uživatele

Japonské kořeny Silentu Hillu se projevují mj. bravurní hudbou nebo propracovaným světem, kde se odehrává příběh za hranicemi normálnosti. Člověk, který vymyslel monstra ze Silent Hillu musel prožít extrémně ponuré dětství nebo ujíždět na těch nejtvrdších drogách. Zplodila by snad vaše fantazie něco jako nemocniční zombie-sestřičku se střevem omotaným okolo hlavy? Silent Hill mě i přes nestřídmou délku dokázal po celou dobu strašit i překvapovat něčím novým, užíval jsem si pohledné hlavní hrdinky (Resident Evil měl jenom je), kroutil hlavou nad jejich místy (ne)pochopitelně videoherním chováním (jdi z bodu A do bodu B, kde najdeš klíč k místu C) a dlouho po doběhnutí (rovněž skvělých) závěrečných titulků mou mysl znepokojovaly některé nedořečené odpovědi. 85% Zajímavé komentáře: M.a.t.t., kitano, gr8 escape, wipeout, Le_Danseur, Nomád ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že na CSFD má tento film hodně plakátů / 15 /, protože hodně hvězdiček ode mě dostat nemůže . To co ze začátku vypadalo jako slušně atmosférická záležitost s lekacími prvky se proměnilo v debilitu, ano jistě kdybych hrál PC hry možná bych to viděl jinak . Místo natáčení klidně mohlo být v Ostravě - regionu razovitem, ale je fakt že vizuální stránka filmu bylo to nejsilnější, co mě bylo dopřáno, tedy když nepočítám obě hlavní představitelky, které byli velmi půvabné. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jeff Danna a Akira Yamaoka: 1 - Silent Hill ,2 - Water Falls. ,3 - Eternal Longing ,4 - Tainted ,5 - Waiting... For You ,6 - A Path Less Taken ,7 - Entrenching Ashes ,8 - Deafening Silence ,9 - Grey Children ,10 - Ring of Fire ,11 - Great Divide ,12 - Opened Way ,13 - Your Flesh is Also Mine ,14 - Sacred Land of Moneton ,15 - Midwich ,16 - A Place of Mental Scars ,17 - Its Throne Revealed ,18 - Janitor Cleaning ,19 - Pain of Separation ,20 - Xuchilbara ,21 - The Good in All ,22 - Alessa's Harmony ,23 - Murder of Crows ,25 - False Prophet ,26 - Find Reason ,27 - Straight Down to Samael ,28 - Brookhaven ,29 - The Demon Speaks ,30 - Alessa's Darkness and Rose Become One ,31 - Samael ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Po audiovizuální stránce skvělé. Takřka vše se povedlo převést z předlohy, jenže to je paradoxně ten největší zápor, jelikož filmový Silent Hill tak vyznívá pouze jako další díl z herní série kde ovšem nemáme možnost interakce - postupujeme od levelu k levelu až do finále. Jako kdybyste sledovali někoho hrát některý z dílů Silent Hillu a to doslova. Scénář není nejsilnější, ale v rámci snímku funguje a závěr do celkové nálady zapadne nadmíru dobře. Herci jsou také dobře vybraní a i ta holčička se dá přežít. Celkově se ovšem jedná spíše o netradiční zážitek než o skutečně dobrý film. Ovšem když nic jiného, tak Christophe Gans dokázal, že snímky dle her nemusí být zákonitě céčkoidní záležitostí, ale i béčkoidní. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Sharon je náměsíčná ( to má být ta nemoc na kterou umírá? Nebo mi něco uniklo?) a ve spánku opakovaně vykřikuje: Silent Hill. Její adoptivní matka Rose usoudí, že pokud místo znovu uvidí a rozpomene se, její noční můry zmizí. Do městečka je dostane šum rádia a následný smyk. „Jen temné síly odemykají a zamykají dveře do Silent Hill.“ Když se Rose probere, Sharon je pryč a v podivném místě se s ní ocitá jen policistka Cybil. Počítačovou hru, která byla předlohou neznám. Což se ukázalo (alespoň v mém případě) jako velký nedostatek. Rose bloudila v mlze a já tápala v příběhu. Ovšem znalcům hry a milovníkům žánru můžu popřát jen „Welcome to Silent Hill“. Protože pochmurné městečko vypadá patřičně děsivě, stejně jako náboženská fanatička Christabella. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (31)

  • Původní verze scénáře, ve které byly jen samé ženské postavy, byla režisérovi Christophu Gansovi vrácena s poznámkou, že tam nejsou žádné mužské postavy. Postava Christophera Da Silvy (Sean Bean), která se měla objevit pouze na začátku a na konci filmu, tak dostala více prostoru a byla přidána postava Thomase Gucciho (Kim Coates). (imro)
  • Ve scéně, kdy se Rose (Radha Mitchell) probere z bezvědomí po nehodě, nemá na rukou pouta. Když ale vejde ve škole na záchody, pouta má. (Terva)
  • Kromě písně „Ring of Fire“ od Johnnyho Cashe je každá nota hudby převzatá z původní videoherní série "Silent Hill". (imro)

Související novinky

Metal Gear – první Solidní videoherní adaptace?

Metal Gear – první Solidní videoherní adaptace?

31.08.2012

Videohry jsou obrovský byznys, který se zisky vyrovná filmovému. Hollywood se proto úporně snaží něco z toho vytřískat. Už dlouhá léta. Bohužel, nedaří se. Kvalitní herní adaptace sečtete na prstech… (více)

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

15.02.2012

Včera jsme se divili nad soubojem tří různých Sněhurek. Inu, je tady další pohádka na roztrhání. Tentokrát Kráska a zvíře. Loni jsme viděli (nebo spíš neviděli) zmodernizovanou verzi Beastly, nedávno… (více)

Christophe Gans mění plány

Christophe Gans mění plány

30.03.2008

Onimusha se odkládá. Adaptace videoherní samurajské fantasy se už rýsovala ve velmi konkrétních konturách (Takeši Kaneširo v hlavní roli, stanovený rozpočet, lokace i termíny natáčení), ale několik… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama