Reklama

Reklama

Temný obraz

Trailer

Obsahy(1)

Jak hluboko vidí snímač? Do vaší hlavy? Do vašeho srdce? Přichází Temný obraz, natočený podle románu legendárního autora žánru sci-fi Philipa K. Dicka, jehož podpis najdete na předlohách k filmům Blade Runner, Total Recall a Minority Report. Režisér Richard Linklater přenáší na plátno provokativní komiksovou formu. Čas: Blízká budoucnost. Místo: Předměstí. Příběh: Propletený, zábavný příběh o lidech závislých na látce D, příběh o vládě, která drze ničí své voliče – jejich občanská práva a osobní vztahy – jen aby je ochránila. Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Winona Ryder a Rory Cochrane v rolích vyčerpaných přátel, ktěří se děsí špehů i jeden druhého. Keanu Reeves jako agent, který je zároveň jedním z přátel…až do chvíle, kdy se jeho osobnost rozdvojí. Vítejte ve světě paranoii. Buďte klidní, nikdo Vás nesleduje. Vážně! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Geniálně zahrané. Nějakou dobu jsem si pochvalovala, jaký v tomto krimi dramatu použili vtipný a odlehčený humor s porcí nadsázky, jelikož jsem zatím žádnou z knih PKD nečetla. Svým způsobem to tak je. Woodyho a jeho role ztroskotanců miluju čím dál víc. Spolu s Robertem a Rorym vytvořili neuvěřitelně kouzelnou trojku, protože pokaždé když spolu něco podnikli nebo vedli nějaký rozhovor, rozesmáli mě, jako bychom byli v nějaké grotesce. Jejich hlášky, různé detaily mě dostávaly do kolen! Nicméně jsem díky komplikovanějšímu Keanovi záhy pochopila, jak moc temný obraz skutečnosti to vlastně doopravdy je, pokud v něčem člověk jede. To, že okořenili vizuální stránku filmu komiksovou animací, je docela dobrý nápad. Mělo to svůj půvab. Závěr trochu složitější, ale dalo se ... ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Krásně se na to kouká, vizulní stránka je skutečně originální! Ale jinak je to takové plytké, povrchní, rychlé a najednou to skončí! Tady jde skutečně jen o formu a nebýt to výjimečné po téhle stránce, byla by to přímo ptákovina! Přitom příběh vypadal hodně zajímavě, kdyby se trochu víc propracoval (asi jako v knize)....Asi nejlepší části filmu jsou jsou debaty o ničem (převody na kole, šroubek v motoru...) mezi zfetovanými pošuky Harrelsonem a Downeyem jr! Je to zábavný film, ale mohl být sakra lepší!7/10 ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca paranoia schyzofrénia depresia konšpirácia halucinogenné psycho vyzuálne opodstatnene prevedené vnímanie a myseľ feťákova dialógy (prevody na bicykli, cesta autom =)). Keanu Reeves, Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Rory Cochrane, Winona Ryder najdokonalejší výber hercov v dejinách filmu :() ()

nunka 

všechny recenze uživatele

"Temný obraz" pôsobí pútavo a nevšedne - a to len vďaka namotávajúcej animácii. Nevyrovnane je to najlepšie zhodnotenie! Vizuál totiž vysoko prevažuje obsah. Tematicky som mala pocit, že sledujem Requiem for a dream v prekreslenej podobe, no vizuál bol prehlušujúci a tak celé to na mňa zapôsobilo skoro na výbornú... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Aby som si ucelil nazor na tento film, musim si ho pozriet este raz, a precitat knihu, pretoze citim ze tento film spolu s jehou predlohou si zasluzia vacsiu pozornost ako len jednoduche zhliadnutie. Tak ci onak uz teraz mozem povedat ze nielen po vizualnej stranke (vizual je skutocne skvely a stoja za nim stovky a stovky hodin tazkej driny) ale aj po obsahovej je to do detailov prepracovane dielo. Paranoicke sceny striedaju sceny vazne a aj mnoho humornych scen....avsak ako som uz napisal, musim film aj predlohu trosku viac rozobrat. Zatial (8/10) ()

Galerie (78)

Zajímavosti (24)

  • Robert Downey Jr. si většinu svých replik zapsal do notesu, rozvěšel různě po pokoji a při samotném natáčení je už jen četl. Tým, který pak natočený materiál převáděl do animovaného, lístky s poznámkami během post-produkce jednoduše překreslil. (3DD!3)
  • Každá minuta animace spolykala 350 hodin práce padesáti animátorů pracujících na plný úvazek a každý den. (PhillM.)

Reklama

Reklama