Reklama

Reklama

Hlubinná hvězda šest

Trailer 1

Obsahy(1)

Jedenáct členů posádky výzkumné základny "Deep Star Six" žije už půl roku hluboko pod hladinou moře. Několik z nich se vydává na průzkum do záhadné podmořské jeskyně a zmizí beze stopy. Obrovský neznámý tvor zaútočí na základnu a vážně ji poškodí. Zásoby kyslíku se zmenšují a ti, kteří jsou ještě naživu, musejí o svůj život bojovat. (Guild Home Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (101)

choze 

všechny recenze uživatele

První a nejslabší příspěvek podmořské filmové vlny roku 1989 vyprovokované PROPASTÍ Jamese Camerona. Právě jeho tehdejší kámoš Lewis Abernathy přišel souběžně se svým podvodním scénářem DS6 a potom, co nevyslyšel Cameronovo naléhání, aby nevypouštěl svůj projekt do konkurenčního boje s PROPASTÍ, jejich přátelství vzalo na pár let za své. Na režisérskou stoličku pak usedl Sean S. Cunnigham, spíše hororový producent (LAST HOUSE ON THE LEFT, série DůM, LAST FRIDAY: JASON GOES TO HELL, JASON X, FREDDY VS. JASON) než hororový režisér (PÁTEK TŘINÁCTÉHO, NEW KIDS), který Abernathymu coby režisérovi později produkoval DůM IV. DS6 zjevně opisuje od VETŘELCE, ale nenabízí ani podobně propracované monstrum, ani obdobně tíživou atmosféru, ani nezapomenutelné hororové výjevy jako bylo vyhřeznutí Vetřelce z hrudníku (i když pár úmrtí tu ujde). Žánr to neposouvá ani o milimetr a dramatické scény působí značně nedramaticky. Na stejné téma doporučuji podstatně lepšího LEVIATHANA z téhož roku. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Béčko béčiek zlatých osemdesiatok. Drvivo síce v súboji vyhráva Leviathan s Robocopom v hlavnej úlohe, ale tam to bolo aj rozpočtom, takže tak. Interiéry vrátane hercov ušli, na frak to dostalo až s príchodom "obludy", ktorá jednoducho prišla z dôb dávno minulých aj v daných dobách dávno minulých... :) ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nostalgická jednohubka z doby, kdy se všechno dělalo pěkně ručně a i bezostyšná kopírka se za svou existenci nemusela vyloženě stydět. Postavy jsou sice uvedeny stylem, že je vám fuk, co a jak se jim stane a podvodní monstrum má tendence působit legračně, přesto se člověk ani moc nenudí. Zvláště tedy příznivci žánru a rukodělného béčka, kteří odmítají řešit, jak se nevelikému tvoru podařilo vyřadit ze hry průzkumné plavidlo, které (vzhledem ke svému pozdějšímu řádění v nitru podvodní stanice) prostě nemohl pozřít (problémy s proporcemi jsou významným mínusem). 50% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Béčkový námet s produkcie Kassar / Vajna, ktorý produkovali Terminatora. Tento krát šliapli trochu vedla. Deep Star Six je béčko pripomínajúc votrelca s podvodným prostredím pripomínajúc Cameronovú Priepasť. Nie je to najhoršie, ako sci-fi béčko je to celkom fajn. Deep Star Six ma fajn prostredie, kulisy a aj príšera vyzerá celkom fajn, ale chýba tomu napätie a dobre postavy a to je predovšetkým hlavný rozdiel medzi klasikami s 80-tých ako Priepasť, či Votrelec. 55% - 3* ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $8miliónov║Tržby USA $8,143,225║Tržby Celosvetovo $8,250,000║ Len a len schématická kópia mixu filmu ako Votrelci(Aliens) a Priepasť(The Abyss), škoda, použité kulisy tam neboli najhoršie, len problém nastal v tom že režisér sa nenamáhal troška viac sa z hercami a príbehom pohrať, je to dosť banálne odbité, len béčko. /40%/ ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Podmorské scény boli natočené na Malte, v Rinella Tank vo Fort Ricasoli. (Arsenal83)
  • Pôvodný zámer na film dostal Sean S. Cunningham už v roku 1987, kedy ho napadlo, že toto bude prvý film, ktorý vyjde v sérii pripravovaných sci-fi/akčných filmov pod vodou. V samotnom roku vydania (1989) vyšli tak hneď ďalšie tri známe filmy s podobnou tematikou: Leviathan, Priepasť, Vládci hlubin. (Arsenal83)

Reklama

Reklama