Reklama

Reklama

Shutter

  • USA Shutter: They Are Around Us (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Mladý fotograf se svou přítelkyní patrají po příčině tajemných stínů na fotografiích nafocených po tragické události. Zanedlouho zjistí, že není úniku. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečný horor, jehož objev pro mě byl netušeným zážitkem (obzvlášť i díky tomu, že jsem si o filmu předem nic nezjišťoval). Opravdu jsem se u toho hodně bál, a párkrát jsem u toho měl málem zástavu srdce - mj. zásluhou soundtracku, který je zde skutečně brutálně nervydrásající. A ten děsivý konec! Brr, z tohodle filmu budu mít noční můry ještě dlouho. Atmosféru to má fakt neskutečnou, příběh je ale jinak spíše slabší. Navíc mě tam - coby fandu této francouzské značky - potěšilo, že hlavní postavy ve filmu jezdí mým oblíbeným Citroënem CX. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Na zdejší stížnosti na neoriginalitu neberu zřetel, to je sice možná pravda, ale když to ve filmu funguje, nemám nejmenší důvod si stěžovat. A pár lekaček a strašidelných momentů tam bylo - zřejmě i kvůli tomu, že netrpím úchylkou na Asiatky, a taky kromě toho, že mi všechny přijdou stejné, vypadají strašidelně, aniž by se o to musely snažit. A to je pro horor plus. Nikdy jsem netrpěl nadšením z mánie kolem Ringu, ba právě naopak, zrovna jeho považuju za mizernej asijskej import, takže Shutter mi přes slabší pointu přesně sedl do škatulky, která zahrnuje asijskej horor. A k mému nadšení dozajista přispěla i má společnice, s níž jsem na film koukal. Kombinace rozšklebených a mrtvolně bledých dlouhovlasých duchů s živými kráskami zakrývajícími si u sledování oči je prostě neodolatelná. Nicméně - focení už asi nikdy nebude jako dřív... ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Shutter je film, který přibližně 2/3 stopáže diváka trošičku nudí, hudba ve filmu je minimální, objeví se i pár momentů, kdy na obrazovce člověk nevidí vůbec nic (a to já nesnáším) + sem tam se objeví nějaká lekačka, ale každopádně vše má ve filmu smysl, protože na řadu přichází POSLEDNÍ TŘETINA FILMU a tam se konečně začnou dít věci. Zrychlí se kamera, nabudou dialogy, přibude i hudba, atmosféra zhoustne, počet lekaček se znásobí a konec s nečekanou pointou vám vyrazí dech. Thajsko dokázalo, že v rámci hororu může vytvořit nejen dobrý snímek ba přímo výborný a díky excelentnímu závěru + s malinko přimhouřeným okem jsem se rozhodl dát 5 hvězdiček !!! Poznámka: po Shutterovi jsem viděl ještě několik jiných asijských hororů (Nenávist, Bakjwi, A tale of two sisters, Zmeškaný hovor...) a dnes můžu s klidným svědomím říci, že Shutter je nejen nejlepší, ale nad ostatními vyčnívá asi tak jako by někdo posadil Mt. Everest do Krkonoš. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela chápu, proč si tenhle filmeček zadělal na americký remake - který se nepovedl, protože tvůrci remaku nepochopili, v čem je kouzlo původního snímku. A to v postupném odměřování informací, které jsou prolnuty velmi dobře aranžovanými a natočenými lekacími scénami.Není potřeba mít hektolitry krve, aby se člověk bál - stačí temná komora a čudlík na dveřích (který má ve filmu hned trojí účinek a odkazy), nebo prosluněný kabinet s naloženými žábami a jeden Polaroid a jeden nečekaný výkřik. Líbí se mi, že se film věnuje i tématu fotografií duchů, kdy zjistíme, že ne všechny jsou falešné, že pořád zůstává pár nevysvětlených fotek. Hezká je i přednáška o fotkách mostu, kdy na každé fotce stejný most vypadá jinak, tudíž fotky nezachycují realitu. Některé scény ale postupně nudí a obešel bych se bez nich (třeba WC u benzinky - jako vtip ok, ale nehodí se to sem), jindy mi chybí lepší návaznost scén (jednu chvíli spí v pokoji, ve druhé jede jeden z nich někam autem a nevíme proč). Rovněž nám toho tvůrci moc neprozradili - rovnou nás vhodí do pijáckého bratrstva, ale my nevíme, proč chlastají, jestli chlastali i předtím, a následně chybí nějaká časová souslednost (před jak dlouhou dobou došlo k prvotním událostem? Po jak dlouhé době přišla Jane? A proč ho tak tupě pořád miluje, i když ví, o jakého jde podrazáka? Protože někdy se mluví o týdnu, jindy že se věci staly včera, spousta věcí zůstává nedovysvětlena, což mne mrzí) A konečně jsem nepobral celé vyznění filmu - tak ten duch chtěl co? Chtěl varovat tu současnou dívku, když pořád odkazoval k těm schovaným fotkám? Chtěl svého milého zabít? A nebo ne? A proč? Ten konec je jako fajn a je nečekaný, konečně víme, proč ho bolí za krkem... :-) Škoda, že tvůrci trošku nedotáhli celý ten příběh ještě do jemnějších detailů, aby vynikl i pod makro zvětšením, když mluvíme o fotkách. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

V poslední době jedna z nejprovařenějších zápletek asijských i jiných hororů, servírovaná na tak trochu jiný způsob. Shutter sice přímo překypuje známými klišé scénami a ve chvíli, kdy se z umyvadla drápe bílá asiatka, už se divák ani nemůže bát, ale přesto je tu napětí a chvílemi i mrazení v zádech. Děj je slepencem dobře známých elementů "divná holka-tragédie-pomsta", což nabízí otázku, jestli by nebylo lepší zkusit i něco jiného a zároveň nenechává skoro žádné místo pro překvapení, jelikož každý druhý odhadne konec pár minut po začátku. Herci neurazí ani nepřekvapí, výborná je ale hudba, která dodává některým momentům správně mrazivou atmosféru. Dobrý duchařský film s jednou zajímavou pointou a stokrát omletým, předvídatelným dějem. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • V noci při cestě autem, po scéně na WC, mají hlavní hrdinové svítící obě světla. Ačkoliv o ně přišli při nehodě v úvodu filmu. (Michalechal)
  • Když si Tuna a Jane prohlížejí fotografie připevněné na zdi, můžete si všimnout zvětšené fotografie ducha stojícího u regálů s knihami a stoly v popředí. Jedná se o fotografii pořízenou v Knihovně Willard ve státě Indiana v USA. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama