Reklama

Reklama

Kubula a Kuba Kubikula

Animovaný / Krátkometrážní / Pohádka
Československo, 1955, 16 min

Režie:

Jan Karpaš

Předloha:

Vladislav Vančura (kniha)

Hrají:

Josef Skupa
(další profese)

Obsahy(1)

Kreslené filmová pohádka o medvědáři a jeho medvídkovi, který se zprvu bál medvědích strašidel, ale svůj strach překonal. (Filmový přehled)

Recenze (8)

pursulus 

všechny recenze uživatele

Bílej Barbucha.¬         Ve vzpomínkách skvělý počin animátora Jana Karpaše namluvený nezapomenutelným tvůrcem Spejbla a Hurvínka Josefem Skupou. Ovšem, poněvadž vím, jak jsou vzpomínky klamné, nemohu hodnotiti rozumně více než jako dobrý nadprůměr. Žel, snímek je pro mne nesehnatelným, takže si vzpomínku nemohu oživiti, snad později, jestli se uvolí někdo z uživatelů, vlastnících CD.¬                 Postavy jsou podány opravdu velice hezky, zvláště bílomrakový Barbucha. Nemám nic proti tvorbě animátora pana Zdeňka Smetany, ale musím říci, že jeho černého Barbuchu, jakožto i jím podané postavičky medvědáře a medvěda, nemohu klásti nad citlivější podání Karpašovo. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Většinu dětství mě rodiče strašili Barbuchou. Jmenuji se Jakub, takže i tím mi byl vždy příběh o těchto dvou vždycky sympatický. Ale tohle jsem objevil až nyní, znal jsem totiž hlavně Večerníčkový seriál. A pravdou taky je, že tam ty animace byly líbivé. Zde je opravdu trochu vidět, že se jedná o velmi starý počin. Příběhově pořád dobrý, ale animačně mě až tak nezaujal. ()

Reklama

Gig 

všechny recenze uživatele

Není to klasická animovaná pohádka, spíš je to sled obrázků, který svým pohybem vyktŕeslují příběh. Kubula už byl na obrozkách víckrát. Smetana vykreslil postavy po svém a připomínají tak, dnešním jazykem, univerzum smetanovek ala Malá čarodějnice. Od mala jsem měl na poliččce knížku z časů čepičářů právě s ilustracemi pana Zdeňka Millera, autora Krtečka. Proto jsem měl vždy radši ty roztomilé postavičky ala Krteček. Nemám co dodat. Mám. Komentář četl Špejbl a Hurvínek, tedy pan Skupa, jeho modulace hlasu je nezaměnitelná, i když mluvil svým hlasem, cítí te tam Śpejbla, a když mulví medvídka Kubikulu, cítíte tam Hurvajse. Chachááá, to je jízda. ()

m.xFuck 

všechny recenze uživatele

Super, tohle se mi ve finále lííbí mnohem víc než ten smetanův. Mohu jen doporučit. Animace, přestože není animací dokonale funguje. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama