Reklama

Reklama

Země krvavého slunce

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Když je zavražděn tokijský guvernér Takayama, je povolán bývalý agent CIA Travis Hunter, aby jako znalec místních poměrů našel vrahy. Jako partner je mu přidělen mladý, ambiciózní agent FBI Sean Mac. Zatímco Hunter byl vychován v Japonsku a má pochopení pro tajemný, výstřední svět Yakuzy i její drsné zvyky, Mac se sice vyzná v předpisech, o japonských zvycích a pravidlech chování je však informován povrchně a často špatně. Přesto se jim podaří odhalit plán vůdce nové zločinecké organizace Kurody, který tvrdě a nelítostně stoupá v hierarchii organizovaného zločinu a chystá se vybudovat obrovskou síť obchodu s drogami ve spolupráci s Chenem a jeho čínskou organizací Tong. Kuroda bez milosti zabije každého, kdo se mu připlete do cesty, a zdá se, že to byl právě on, kdo zabil Takayamu. Aby si byl jistý, obrátí se na Kojimu, druhého nejdůležitějšího muže odnože Yakuzy, kterou řídí postarší Oyabun Ishikawa. Když mu prozradí, že nová Yakuza spojila síly s Tongy, shodnou se, že Kurodu je nutno zastavit. Když se mu však Hunter dostane nadosah, ocitne se v ohrožení každý, kdo je s ním nějak spojen. Poté co se obětí vrahů stane krásná Nayako, stává se Hunterův boj osobní záležitostí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To je přesně ta doba, kdy Seagal ztloustnul nejvíc a hrál v těch největších sračkách, které kdy světlo světla vůbec mohly spatřit, počínaje Poslední misí, ta se teda mezi všemi neskutečně vyjímá. To oproti tomu Země krvavého slunce ještě docela ujde a pro fanoušky je to ráj na Zemi, ale i tak je to nesnesitelná nuda, která prostě nudí a nudí a nudí. Chvilkami ale i tak dokáže pobavit. Steven Seagal pře svůj kamenej ksicht občas dokáže nevídané kousky a i tady to není výjimkou. V roce 2005 je tohle asi Seagalův nejzářivější a nejzajímavější film. Ostatní jsou už jen pouliční splácaniny s tukovou koulí v hlavní roli. I když si ale prošel peklem, zdá se, že se mu přecijenom začíná zas dařit. Ale i tak rok, kdy vznikl tenhle film je jeden z nejhorších Seagalových, které dle mého kdy mohly být. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Recenzi na toto slušnější béčko začněme konstatováním, že na Stevenovu „mužnou“ vizáž jsme si snad již zvykli. Tentokrát ale navíc vystupuje s copánkem (že by si chtěl připomenout staré dobré časy?), oblekl si dlouhý černý kabát a snaží se být za každou cenu cool. To se mu ale nedaří, spíše působí unaveným a znuděným dojmem. Mluví plynule anglicky i japonsky, přesto se mi ale zdálo, že poněkud šišle. Pojďme ale k ději. Ten začíná zcela zbytečnou bojovou scénou z jedné akce v asijské džungli, kde Seagal zachrání před znásilněním jednu dívku, čímž ale zcela pokazí tajnou akci na odstřelení jednoho drogového deelera. Po úvodních titulcích se dostáváme do Japonska, kde je Seagal s agentem FBI nasazen do akce proti čínsko-japonské jakuze. Je zřejmé, že se s nimi vypořádá s gustem sobě vlastním, bohužel první pořádná akční scéna je snad až na konci filmu a ostatní soubojové scény jsou natočeny stejně špatně jako u předešlých nových seagalovek a vypadá to, jakoby se herci spíše mazlili než mlátili. To, že zde umírají postavy, které by spíše měli přežít nebo je jejich poměrně důležitá smrt pouze trapně konstatována, snad ani nemá cenu rozebírat, stejně jako problematiku hlavních záporáků, kteří v posledních Seagalových filmech jsou spíše ujetými blbečky bez větší šance vzdorovat v závěrečném souboji bývalému mistrovi. Film neobsahuje příliš mnoho nelogičností, je navlečen do moderního hávu a nudí „pouze“ v první polovině. Nevím, co to Seagal má v poslední době za zvyk, že jeho nové filmy končí bojem s meči, ale trapnost těchto soubojů se dá bez problémů srovnat s tou závěrečnou (hodně ubohou) z Poslední mise. Závěrem lze říci, že ani asijští režiséři nedokázali Seagalovu skomírající filmografii obohatit o nějaký super akční nášup (snad ještě ta Bestie docela ujde) a tak nám, jeho věrných fanouškům, nezbude nic jiného, než si stále dokola pouštět jeho klasiky z počátku filmové kariéry. A to je rozhodně škoda. ()

Reklama

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Plytvat slovami? Stacil by osobny pohovor so mnou, ked niekto zacne hovorit o Seagalovi a z mojho nie prilis dobre vyzerajuceho, ale smiesneho ksichtu by mohol karikaturista robit 365 dni nejake tie shooty. Seagalove filmy - tu uz je frazeologicke ustalene slovne spojenie radene do pejorativneho az vulgarneho slovnika. Je to nadavka, podobne ako Dudikoff, ci Norris. Tu je potrebne si uvedomit nie ze je problem najst nieco kladne, co by stalo za to pozriet si jeho filmy. Hlavnym problemom ostava priestor a starost odkial zacat pisat dovody, preco si to nepozriet a spisat peticiu pre UnHolly wood, aby znicil vsetky kopie a originaly filmov v ktorych hral a nahradil divakovi nemajetkovu ujmu, ktoru utrpel alebo mohol utrpiet sledovanim tychto zlatanin. Reziser jeho filmov neexistuje. V podstate vidiet to vo filme, kde kazdy pobehuje, hovori si co chce, kedy chce, kona nezmyselne, prosto je to vsetko holubnik. Scenar som po urputnom hladani pod kvantovym mikroskopom pozicanym z CERNu nenasiel. Herecke prejavy, dialogy, lokalizacia kvazideja, to sa vsetko mina ucinkom. Ze ide o akciu?? Dovolim sa zasmiat. Aka moze byt akcia proti Števovi? Neutrzi jediny uder, aj ked utrzi to sa nerata, lebo bez problemov funguje aj postreleleny, ci akokolvek zraneny. Ma vyhodu lebo nepotebuje zasobniky s dodatocnym strelivom. On ma specialne zbrane, ktore sa nabijaju same. Nekonecny pocet guliek. Števo otvori kapotu auta a z neho trcia 2 neizolovane kovove drotiky, ktore spoji a auto hned ide. No prenasledujte ho. Nemate sancu. Ujde Vam na akejkolvek rachotine, darmo mate 100krat lepsie auta. Vzdajte to. Števo je dobry bitkar. Je cestny. Ochranuje slabych. Polame Vam rucicky, no, nie on, ale kaskader, po 5 minutach boja len na okamih prestrihnu Števov tucny ksichtik, aby Vam film pripomenul, ze bojuje Števo. Najviac si ale zoberiete z moralnych posolstiev na vytuzenom konci. Ono spisuju sa urcite pamati, memoare, do takych malych knizociek to potom pojde, a Vy to mozete niekomu darovat. Posolstva su krasne, vystizne, vsetko riesiace. Stojace na zamyslenie. Ja len sa zamyslam, kde sa stala chyba, ze sme pripustili aby vo filmovom priemysle, pobehoval takyto pajac. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda a nuda!! Ze začátku jsem si myslel, že půjde o nějakou pecku, přeci jen Seagal tam vypadá s brýlemi a s kulemetem docela i cool, ale smůla, zmýlil jsem se .Steven Seagal vůbec nic nehraje, sem tam předvede nějaké to bojové umění a to mu stale jde, i přes jeho tloušťku ale prostě už by těch filmu měl nechat a jít třeba učit děti bojové umění!! Film je opravdu katastrofa, ovšem má to jistě lepší scénář než takový Černý úsvit. Já jsem u toho filmu téměř usínal. Neříkám, že konec s mečem nebyl špatný ale když ve filmu byli nějaké akční scény, tak byli příšerně natočené. Jedna * s hodně odeřenýma ušima!! ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Nevím, co nového by mohl film se STEVENEM SEAGALEM přinést. Jsou to stále jeho vynikající bojová umění, které on jako mistr světa perfektně ovládá. Film je velmi dobře natočen, mám někdy dojem, že ty mrtvoly jsou tam doopravdy nikoliv jenom jako. Ale jako odpad bych to neviděla. Znám horší šunty s úžasnými herci. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (8)

  • Počas súboja v Kurodovom dome, kedy na tetovača zaútočí jeden z ochrankárov, má ochrankár na bielej košeli stopy od krvi už pred napadnutím. (johnsnow)
  • Některé skladby, které jsou na soundtracku k filmu, složil, nahrál a nazpíval sám Steven Seagal. (Stocki)
  • Natáčeno od 15.března do května 2004 v japonském Tokiu a thajském Bangkoku. (Stocki)

Reklama

Reklama