Reklama

Reklama

Kanodžo to kanodžo no neko

  • Japonsko 彼女と彼女の猫 (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Drama
Japonsko, 2000, 5 min

Režie:

Makoto Šinkai

Hudba:

Tenmon

Hrají:

Makoto Šinkai

Obsahy(1)

Koťátko nám vypráví, jak se zamilovalo do své krásné, inteligentní, milé, ale bohužel také osamělé paničky. (Soundtrack)

Recenze (39)

ing.man 

všechny recenze uživatele

Já jsem tohle viděl před mnoha lety v době. kdy jsem ještě nebyl zasažen anime. Moje malá mysl nedovedla pojmout velikost tohodle díla a považoval jsem to za "amatérký začátečnický (možná zajímavý) počin". Dnes po letech mnohých setkání a zkušeností s kulturou země sakurových květů vím, že můj pidi mozeček, nikdy nebude schopen pochopit onu krásu těch pár desítek vteřin příběhu. Každá vteřina puká sytostí myšlenek a v jednom roce obsáhne celý život. Neumím, nedokážu, ztrácím a žiji. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Nejenom lidé dokáží hluboce milovat. Jsou tady i jiné bytosti. Bytosti, jejichž láska vás každý den oklopuje, jejichž city k vám se podobají plynoucí řece plné růžových květů, jejichž život by bez vás nebyl ničím. Jejich tváře jsou ale němé. Makoto Shinkai se však rozhodnul jednomu z nich dar řeči na 5 minut propůjčit - krásně a něžně... ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Tooi sekai černobílé, ale narozdíl od nich až na záměrně děsivě "dětské" kresby koček už pro režiséra typicky precizně provedené. Krátké pojednání o tom, že umět vykreslit emoce na tak malé ploše lze, a že to jde ještě ke všemu podat jinak než by se dalo čekat. Až "Byosoku" to sice zvládlo rozbalit naplno, ale už tady je vidět, o čem to jednou bude. Jo a vlak tam samozřejmě je taky:) Rozhodně zajímavý kousek skládačky jménem filmografie Makoto Shinkaie, ale pro mě žádný výjimečný zážitek. 70% ()

Honza135 

všechny recenze uživatele

„MYSLÍM SI, ŽE MÁME TENTO SVĚT RÁDI…“ V pokračování se dozvídáme příběh bílého kocoura Chobiho, ve kterém se toho od předešlého filmu téměř nic nezměnilo. Život jde dál… Avšak, forma vyprávění se značně změnila. Jde o Šinkaiovo autorské dílo, kterému dává cit černobílý filtr. I pan Tenmon zde vložil několik pěkných skladeb. Mě se snímek líbil, navzdory krátké stopáži, narozdíl od Hoši no Koe, které je plně barevné. ()

Scytale 

všechny recenze uživatele

Pěkný příběh k zamyšlení, ale vizuální stránka zpracování je nedostatečná - pseudodynamické pohyby celého obrazu zprava doleva a naopak jen zastírají nedostatek animace, která je sama o sobě dost mizerná a jedná se vlastně víceméně o slideshow s hudbou a komentářem. Celkový špatný dojem dorazí nepříjemný schizofrenní střih. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama