Reklama

Reklama

Fifty Fifty

  • Česko Dvojitá síla (neoficiální název) (více)
Trailer

Pod velením Američana Sama Frencha se na pobřeží státu Tengara v jihovýchodní Asii vylodí vojenská jednotka. Tříčlenná skupina se okamžitě ocitne pod střelbou místního bezpečnostního komanda. Jeho šéf Jake Wyer nechá naživu jen Frencha, protože oba jsou nejen krajané, ale i staří přátelé. Boj o společné přežití nastává ve chvíli, kdy president Bosavi vydá rozkaz oba zlikvidovat. Váleční druhové mají šanci se zachránit, pokud by se jim podařilo skontaktovat se s CIA. Místní vrchní velitel má však s tajnou službou své plány. French a Wyer se tak brzy začnou považovat za nezvěstné osoby... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Akčná "Buddy" komédia o dvoch žoldnieroch, ktorí sa pod taktovkou CIA vydávajú do akcie na zvrhnutie diktátora vo fiktívnej krajine v Juhovýchodnej Ázii. Kontaktujú miestnych odbojárov, dodajú im výzbroj a vydávajú sa do akce. Zábavne naivná akčná konina, jedna z mnohých, ktoré v 90. rokoch zdobili videopožičovne. Film som videl ako chlapec neskoro v noci na TV Prima a teraz som si ho po takmer 20 rokoch znovu pripomenul a stále mňa nejakým spôsobom bavil. Ústredná dvojica parťákov funguje na výbornú a nie je núdza o vtipné hlášky či prestrelky. Jednoznačne spokojnosť. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Pohodový devadesátkový béčko který zabaví i dneska. Chemie mezi ústřední dvojicí funguje skvěle a bavil jsem se i mimo to. Monolog Roberta Hayse který vede s kozou stojí za to. Akční stránka není pravda úplně oslnivá, ale i tak se solidní porce střelby a výbuchů dočkáme v dostačujícím množství a pořád je třeba brát v úvahu, že tohle není Rambo nebo Komando, ale film funguje tam kde fungovat má. Dnešní optikou bych ho možná hodnotil jinak, ale nostalgie je mrcha a pod ty čtyři hvězdice mi prostě jít nedovolí.75% ()

Reklama

divak84 

všechny recenze uživatele

Jednou sem t oviděl jako malej a pamatuju si že to byl jeden z prvních VHS filmů s konečně normálním českým dabingem. Mrknu na to a zavzpomínám...Tak jsem zavzpomínal a bohužel, hodně slabších pasáží jsem zapomněl a ted se mi připomněly. Píšu bohužel, protože oba herci byli a jsou nesmírně sympatičtí, ale je vidět ten rozdííl akčních filmů tehdy a dnes. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Sice je to jen tuctové béčko, ale když běžely závěrečné titulky, tak jsem si říkal, že bych si s touhle dvojicí klidně ještě pár filmů dal. Bohužel tržby na sérii nestačily, takže zůstalo jen u téhle sympatické jednohubky. Charles Martin Smith se upíchl u filmů se psy a defíny, a ti dva skončili někde ve spodních patrech továrny na sny. Podle mě je to škoda. ()

gezko 

všechny recenze uživatele

Chlapci prišli, videli, zastrieľali si a prežili. Toľko k obsahu filmu. Klasický 80´s/90´s akčný film, kde sa veľa strieľa, veľa kečupuje, paľbu občas prerušujú hlášky a samozrejme nikdy nedochádzajú náboje. V dobe môjho detstva to bol jeden z tých lepších akčných filmov a preto ho mám rád aj po 20. rokoch. Dej odsýpa vymedzenou línou, vybočenia sú len krátke a nevýrazné a všetko to smeruje k neodvratnému koncu - záverečnej strieľačke na život a smrť. Chlapci boli známi v 80.-tych rokoch ako druhá vlna akčných hrdinov (po Schwarznegerovi, Stallonemu, Willisovi). Preto je škoda, že ich hviezdičky v 90.-rokoch zhasli. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v októbri 1990 v Malajzii. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama