Reklama

Reklama

Karcoolka

  • USA Hoodwinked! (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bláznivý animovaný příběh ve stylu SHREKa. Vše začíná od konce, který všichni známe... Vlk sežere Červenou Karkulku a potom... Přichází žabák - detektiv, který si předvolá všechny podezřelé a pozorně vyslechne jejich verze, aby se dopátral pravdy. Není to vůbec jednoduché a vynořují se stále nové a nové otázky: Co měla Karcoolka ve svém košíčku? Proč se vlk vloupal do babiččina domku? Proč se tam objevil jódlující dřevorubec? Je sarkastický vlk opravdu ten zloduch? Kdo má zálusk na výborné babiččiny koláčky a proč? Čemu se věnuje akční babička ve svém volném čase? Proč zazní nakonec písnička Červená je modrá? Detektiv to nemá opravdu lehké a výsledek jeho pátrání je skutečně překvapivý! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (505)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle by mě fakt ani ve snu nenapadlo - udělat ze známé pohádky detektivku. Prostě paráda. Karcoolku považuji za jeden z nejpovedenějších animáků vůbec. Spousta barvitých a originálních postav, nečekané zvraty, zápletka sice trochu hloupá, ale všechno dohromady je to zábavný oddechový kousek. Nejlepší je jódlujíci kozel, divoká babča - které už jen chyběly podvazky, naspeedovaná veverka, Karkulka aka přebornice v karate a úžasnej sarkastickej vlk ("Říkejte mi třeba Maruš."). No nemám co dodat, vždycky se hrozně bavím - k čemuž hodně přispívá právě český dabing, ten je prostě vynikající. Takže za mě rozhodně solidní hodnocení, nemohu jinak. - "You can call me Sheila. I like long walks and fresh flowers." ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Mám ráda dobré konce, v případě Karkůůle je dobré, že to nakonec skončilo, i když to byla vesměs poměrně humorná taškařice. Protože nejsem vizuálně orientovaná, zato nejsem zbavená pozorovacích schopností, nehybné vlasy (chlupy) postav mě nerozrušovaly, neb se s tím i v reálném světě setkávám (Paříž, Londýn a vlasy stále drží) a nehybná voda je led, pravda, v tom se plave prachmizerně. Základní zápletka je nedomyšlená, dobrá kuchařka si recepty pamatuje, takže odpověď na otázku, co měla Karcoolka v košíčku, je logika. Některé vtipy potěšily (opravdu se tu budeme bavit o tom, jak se zvětšuju?) Některé člověku připadají trochu za natupírované a přelakované vlasy přitažené, nemluvě o tom, že tahat za takhle zpracované vlasy je jak stěhovat piáno točitým schodištěm. Jódlující kozel je bezva, SPOILER - padoušský králíček nikoli, nemluvě o tom, že tady ten zatracený vlk toho ušáka nakonec dostal! Tak takhle by to, soudruzi z USA, skutečně nešlo! Abych vám neomlátila čepičku o hlavu. Opakuji, jsem tak trochu jako Karkulka, také mám ráda šťastné konce. Ale opravdu šťastné. To jste nemohli nechat všechny umřít, zapálit les nebo něco takového? Musel nedostatek vaší tvůrčí invence odnést králíček? KONEC SPOILERU, KONEC KOMENTU. ()

Reklama

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní, velmi inovativní zpracování notoricky známé pohádky o Červené Karkulce. Je jasný, že tato verze nebude vyhovovat všem, ale kvituji s povděkem, snahu o vnesení čerstvého vzduchu do zatuchlého rybníku. Co se mi však moc nezamlouvalo je animace, já sice chápu, že za 15 melců žádnou slávu neuděláme, přesto je dost slabá. Totéž v bledě modrém platí o hudbě. Co však je dokonalé je český štatlopráglovský dabing, kterému kraluje Zdeňa "dřevorubec" Junák (umím i brněnskej hantec, "Zdarec kemo"). ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Pěkně ses prolítla, frajerko. Jo, gravitace funguje. Říkejte mi třeba Maruš. Po Vlku z Nu, pogodi nejsympatičtější vlk v dějinách světa se nám představuje v této neméně sympatické animované jednohubce, která se předvedla i ve klipu k legendě českého internetu Šílená pohádka a se slabou technickou stránkou naopak předvedla nálož obsahovou v podobě kreativní úpravy motivů ze znamé pohádky na promyšlenou úlítlou detektivkou vyprávěnou pohledem tří postav s emancipovanou Karkultou do světa....a myslím, že se v určitém smyslu už stala kultovním. Dovolím si říct, že i díky českému daibngu, který je tady fakt ňami. Viděl jsem to po čase o víkendu a pořád skvělá darda.:D . Označil bych to spíš za jednohubku, ale možná, že takový typ filmu/animáku v současnosti trochu chybí.  Je  radost se u filmu  70 minut jenom bavit, a unášet nostalgíí. Musím říct, že tvůrci  měli skvělý smysl pro humor a jednoduché propojení příběhu. Některý  ty nápady jsou fakt smrtící a smrtelně překvapivě nadavkované (Nepokoušej se o airsoft.:D) Jenom hyperaktivní Ferda se na ostatní  (hlavně na svého parťáka Vlka) vůbec nechytá, je spíš takovou úlitbou. Skoro bych ho kvůli skvělému zbytku a jak mi tam nezapadal vytěsnil, ale kdepak. Na mě si Ferdo,  nepříjdeš.   Jinak prostě bezvadný, bezvadný. Jasně, všichni nejvíc milujeme zpívajícího kozla, který dokáže i filozofovat (Možná,že to není fér, že jeden život máš - tak ber to tak s tím nic nenaděláááš.) ale třeba Schnitzel pán má zase krásně smutný pohled a nezapomínejte na:  ♪Schnitzel smažený, děti dělá blažený, Schnitzel pán to dobře ví, vozí řízky na špejli.  ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že už vím pravdu o karkulce. Za všechno nese vinu zajíc :-). Z vašich komentářů jsem vyčetl, že to mělo hroznou animaci. Po shlédnutí se vás musím zeptat, jestli tu karkulku, kterou jste viděli, tak jestli to byla zrovna tato. Mě na tom nic děsnýho nepřišlo. Je to prostě moderní animovaná karkulka. Dobrej byl taky vlk, kterého daboval Pavel Rimský. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Mimo USA vyrobený animák stál jen 15 mil. amerických dolarů a během úvodního víkendu (13.-15. 1. 2006) utržil 16,6 milionu. Společnost bratří Weinsteinových, opustivších Miramax, dokázala, že může připravit slušnou premiéru i nízkorozpočtovému animovanému filmu, který neměl za zády Disneyho reklamní mašinérii. Celkem snímek utržil v USA 50,6 milionu. (imro)
  • Když babička (Glenn Close) závodi na snowboardu, tak zavěsí telefon dřív, než domluví. Je divné, že ji Karkulka (Anne Hathaway) slyší a reaguje na ni. (Patrik256)
  • Snímek byl prvním filmem natočeným v novém Kanbarově animačním studiu na Filipínách. Založili ho vynálezce Maurice Kanbar (který má na kontě například SKYY vodku, po které konzumenta nečeká druhý den bolení hlavy) a producentská veteránka Sue Montgomery. Bratry Coryho a Todda Edwardsovy pro svůj projekt vybrali díky jejích vánočnímu krátkému snímku Wobots o skupince popletených robotů. (imro)

Reklama

Reklama