Reklama

Reklama

Metoda

  • Argentina El método (více)
Trailer

Obsahy(1)

Madrid. Tisíce lidí demonstrují proti zasedání Mezinárodního měnového fondu. V této napjaté atmosféře probíhá v mrakodrapu nadnárodní finanční společnosti konkurz na obsazení vysoké manažerské pozice. Sedm kandidátů prochází výběrovým řízením, spočívajícím v aplikaci tzv. Gronholmovy metody: vylučovací metody na základě psychologických testů, kterým byli po 1. světové válce podrobováni důstojníci německé armády. Nakonec ji převzaly i nadnárodní společnosti... Po absolvování nesmyslného byrokratického labyrintu je principem testu rafinovaně stupňované drama vzájemné podezřívavosti a lámání charakterů, vytváření aliancí a ponižující manipulace, alibisticky se zaštiťující heslem „Nikdo tě nenutí“. Někteří z kandidátů by nakonec raději stáli na ulici mezi demonstranty, ale nemají odvahu si to přiznat... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Matty 

všechny recenze uživatele

Jedna zasedačka, sedm lidí a pytel plný proradných fíglů. Mám rád tenhle typ filmů, jež dokáží z minima vytřískat naprosté maximum. Jak vyjít coby vítěz? S cynickým úšklebem přehopsat přes mrtvoly, jít stále dál a dál a neohlížet se zpět, dle hesla „po nás potopa!“?. Poslední symbolický záběr jakoby se skepticky ptal „a k čemu to celé vede?“. Ano, k čemu to celé vede… jenže – koho to zajímá? 90% Zajímavý komentář: Aiax ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Kvalitní argentinsko-španělský film, odehrávající se v uzavřeném prostoru výběrového řízení v kapitalistické společnosti. Skupina lidí ucházejících se o místo, s nimiž si firma zahrává jak kočka s myší, až z toho člověku mrazí. Toto je obraz (nikoliv nereálný!) zotročených lidí bez Boha, věřících jen samým sobě, svým schopnostem rozumu a svým zásadám pragmatického jednání. Lidé tu jen vypadají jak lidé, ale ve skutečnosti se z nich již stali roboti, kteří jsou testováni jako výrobky. Naprosto vynikající herectví a skvělá gradace, jen ta dekadence začátku 21. století zůstává tak nějak beznadějná... (I když nedávám nejvyšší hodnocení, tento film patří mezi ty, které jsem sledoval se zatajeným dechem, a mohl bych je vidět víckrát, neb španělské a latinoamerické herectví zřejmě patří k absolutní špičce). ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Jedna místnost, 7 kandidátů usilující o vysokou managerskou funkci. Co s toho může vzejít? Nevím jak ve skutečnosti, ale na plátně nesmírně zábavná reality show. Někteří lidé jsou fakt necitelné hovada a když jde o peníze tak to platí dvojnásobně. Pokud máte rádi psychologické filmy tak po Metodě sáhněte. Je to totiž jeden z nejzajímavějších filmů ve svém žánru. 80% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já mám tenhle typ filmů moc rád, tenhle je naštěstí taky poutavý a zajímavý, ale místy je celkem utahaný, což ale argentinské filmy obecně jsou. I tak to ale mohlo být o něco kratší, jelikož v některých místech to celkem ztrácí dech. I tak se jedná o celkem kvalitní drama, ve kterém jsem byl nejprve naštvaný, že můj "favorit" vypadl tak rychle - a ve finále jsem za to byl vlastně rád, protože čím větší svině, tím dál se dostali. Akorát ve finále to vyšumělo kamsi do ztracena a taky mi přijde, že ty demonstrace, co venku probíhají, vlastně ani moc nevyužili. Takové Exam mě bavilo víc. 4* ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Paráda, pokud jste inteligentní, dokonalý hajzl, rozhodně neváhejte a přihlašte se do výběrového řízení na manažera. Než vyrazíte na konkurz, rozhodně se podívejte na tento film. Dozvíte se, jaké nezbytné pomůcky vám má manželka/manžel/partner/příbuzný přibalit do aktovky a hlavně nepohrdejte sáčkem obsahujícím rohlík se šunkou apod. Dopředu si zjistěte, zda v okolí neprobíhá nějaká zajímavá kulturní akce a už to máte skoro v kapse. Běda lidem, kterým manažer vládne! ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama