Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Notorický zloděj Tsuma byl právě podmínečně propuštěn z vězení. A tam na něj čeká jeho životní kšeft. Má zorganizovat krádež nejslavnějšího obrazu v celé zemi, Dámy s hranostajem Leonarda Da Vinciho. Cesta k bohatství však vůbec není tak snadná, jak si představoval. Když totiž do akce přizve svého bývalého kumpána Juliana, s hrůzou zjišťuje, že se jeho starý kamarád ke své minulosti postavil zády a stal se z něj policajt! Ten ale z přátelství vymyslí plán, aby se Tsuma nažral a Dáma z hranostajem zůstala celá. Jeho součástí je geniální padělatel Hagen a jeho krásná a temperamentní vnučka. Všichni čtyři pak rozjíždějí vlastní hru, která může skončit buď obrovským bohatstvím, nebo totálním krachem. Podaří se podvodníkovi, policajtovi, padělateli a mistrovi uskutečnit umělecký zločin století? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poláci jedou pecky. Už v roce 2004 (tedy v době, kdy jsme ještě pořádně netušili, jak se poláci filmově rozjíždějí) si připravili výbornou krimi gangsterku, která by se nápadem klidně mohla srovnat s Dannyho parťáky. Jen s tím rozdílem, že Vinci je ještě k tomu daleko zábavnější a legračnější. Zvláštní co? Ale je to tak. ()

xyran 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilé zpracování tématu,které už bylo tolikrát natočeno. Nicméně postavy Cuma a Juliána mají šťávu.. :-) Vše navíc zasazeno do uliček starého Krakova,kde ve skutečnosti Dáma s hranostajem je opravdu doma.. Dialogy jsou vtipné,ale přitom přirozené - tak nějak by asi měla vypadat oddechová komedie. ()

Reklama

ImDude_man 

všechny recenze uživatele

Když ti policajti koukají, jak kolem sanitky s obrazem vybuchuje ta dlažba a ten jeden se ptá toho druhého: Viděl jsi někdy něco takového? a ten mu odpovídá Tylko w filmie, tak se řežu smíchy jako blázen. Italian job je můj oblíbený a líbí se mi s jakým nadhledem a lehkostí svou vykrádačku Machulski přiznává ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabou Američani! My tady v Evropě si umíme natočit stejně napínavou, zábavnou a dobrodružnou krimikomedii typu Podraz, a navíc třikrát tak levněji. Pro mě osobně se jedná o srdeční záležitost (scéna "Mám pocit, že už jsem to někde viděl" "Jo, někde ve filmu") a nejlepší film MFF Karlovy Vary 2005. Čert to vem, není to sice žádné umění, ale "Vinci" má lehkost, šmrnc a vtip. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Ač jsem filmu věnoval dostatečnou pozornost, nějak jsem se na konci těch Leonardových kopií nemohl dopočítat. Škoda, že naši distributoři sázejí na jistotu a zapomínají, že Machulski byl jistotou v 80.letech, kdeže je někdejší svěžest a žánrová hra Vabanků, Sexmisí či Kingsajzů...a tvorba takového W.Pasikowského nebo M.Slesického zůstává běžnému divákovi téměř utajena. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Krakowě od 14.4 do 21.5.2004. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Pri niektorých scénach v aute je vidieť namiesto prevodovky mikrofón. (Arsenal83)

Reklama

Reklama