Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Notorický zloděj Tsuma byl právě podmínečně propuštěn z vězení. A tam na něj čeká jeho životní kšeft. Má zorganizovat krádež nejslavnějšího obrazu v celé zemi, Dámy s hranostajem Leonarda Da Vinciho. Cesta k bohatství však vůbec není tak snadná, jak si představoval. Když totiž do akce přizve svého bývalého kumpána Juliana, s hrůzou zjišťuje, že se jeho starý kamarád ke své minulosti postavil zády a stal se z něj policajt! Ten ale z přátelství vymyslí plán, aby se Tsuma nažral a Dáma z hranostajem zůstala celá. Jeho součástí je geniální padělatel Hagen a jeho krásná a temperamentní vnučka. Všichni čtyři pak rozjíždějí vlastní hru, která může skončit buď obrovským bohatstvím, nebo totálním krachem. Podaří se podvodníkovi, policajtovi, padělateli a mistrovi uskutečnit umělecký zločin století? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poláci jedou pecky. Už v roce 2004 (tedy v době, kdy jsme ještě pořádně netušili, jak se poláci filmově rozjíždějí) si připravili výbornou krimi gangsterku, která by se nápadem klidně mohla srovnat s Dannyho parťáky. Jen s tím rozdílem, že Vinci je ještě k tomu daleko zábavnější a legračnější. Zvláštní co? Ale je to tak. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ideálna oddychovka od našich severných susedov, ktorá kombinuje krimi zápletku s prvkami komédie a ľahšej drámy. Do žiadneho z týchto žánrov síce nevkročí naplno, no tvorcovia našli úplne ideálny variant a namixovali dej filmu tak, aby každý zo žánrov dostal presne toľko priestoru, koľko ho bolo na zaujatie diváka potrebné. Aj napriek tomu, že zlodejská línia filmu je vlastne len akýsi zlepenec niečoho, čo tu už bolo predtým, chytrých a prefíkaných momentov sa tu našlo neúrekom, takže divák sa nenudí, občas sa podarí aj veľmi kvalitná hláška, no a jemne dramatický nádych dáva hercom priestor aj na herecké zviditeľnenie sa. Réžia svižná, najmä k záveru sa všetko veľmi dobre rozbehlo a nebyť trošku pomalšieho, tápajúceho sa úvodu, dal by som aj plné. 85%. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Kupodivu velmi svižná oddechovka, výborně vymyšlená šaráda s hranostaji. Pár vskutku dobrých fórků, do detailu promyšlený scénář s perfektní pointou a milým happyendem a naštěstí k dobru věci uměřené herecké kreace, povyšující tuhle zábavu až skoro k těm vskutku vyvedeným kouskům hollywoodské provenience... A proč říkat jenom "Vinci"? Protože "da" říkají Rusové... ;-) . . . Tož - Veni Vidi Vinci! - - - - - (Poprvé viděno 5.8.2009 na ČT2, komentář zde jako mnohý / or-igi-nal - žádná kopie... ;-/ - 5.8.2009) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak si představuji solidní žánrový film. Nesnaží se vás přesvědčit, že v něm jsou hluboké myšlenky a zároveň neuráží vaši inteligenci tisícem nesmyslů. Místo výbuchů či automobilových honiček sází na detailní plán a rozumně dávkovaný humor v dialozích a mírně i situační. Dokonce si i chytře dělá legraci z toho, že není úplně originální. Lepší než dojem, že někdo tvořil film s myšlenkami: "Ježíšmarjá, já točim komédii a už pět vteřin nebyl vtip, rychle tam něco musim dát, ať je to co je to," který občas mívám. Slabé, doporučující **** pro chvilky určené k oddechu. ()

ImDude_man 

všechny recenze uživatele

Když ti policajti koukají, jak kolem sanitky s obrazem vybuchuje ta dlažba a ten jeden se ptá toho druhého: Viděl jsi někdy něco takového? a ten mu odpovídá Tylko w filmie, tak se řežu smíchy jako blázen. Italian job je můj oblíbený a líbí se mi s jakým nadhledem a lehkostí svou vykrádačku Machulski přiznává ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Pri niektorých scénach v aute je vidieť namiesto prevodovky mikrofón. (Arsenal83)
  • Natáčelo se v Krakowě od 14.4 do 21.5.2004. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama