Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Pete Garrison má na starosti ochranu amerického prezidenta a jeho manželky. Kdysi zachránil život prezidentu Reaganovi, a pokud jde o ochranu prezidentského páru, je považován za nejzkušenějšího experta. Kolega Charlie se mu chce svěřit s něčím vážným, ale odloží to a krátce na to je zavražděn na prahu svého domu. Na místo činu se dostaví nejen Pete, ale také agent Dave Breckinridge s mladou agentkou Jill Marinovou. Podaří se jim přesvědčit místní policii, že nešlo o loupežné přepadení, ale o vraždu a oba se pustí do pátrání, i když ne společně. Pete se sejde s informátorem Xavierem, který mu předá obálku s důkazy, že se chystá atentát na prezidenta, a také mu prozradí, že přímo mezi členy ochranky je zrádce, který s atentátníky spolupracuje… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Víte, s tímhle filmem je to stejné jako s rohlíkama. Přijdete do krámu a mají jich tam spoustu. Nejsou sice všechny docela stejné, ale jsou si velmi podobné. Tak je to i s tímhle filmem. Podobný námět jako spousta jiných filmů, víte co vás čeká a jak to dopadne, což u rohlíku víte většinou taky. Nakonec bývalí dobří přátelé k sobě zase najdou cestu, zatímco poslední trosky KGB jsou rozprášeny výkonnými agenty tajné služby, což se rohlíkům pravděpodobně nestává a právě za tuto "nevšední" invenci dávám filmu dvě dozlatova upečené hvězdičky. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Skupina profesionálů se sešla, aby natočili debilní historku. Hlavní role jsou obsazeny skvěle, režisér Clark Johnson má cit pro budování napětí a postupné rozplétání konspiračních nitek, ale ani schopný tvůrčí tým nemůže zamaskovat slabý scénář, který má rafinovaný začátek, slušně dynamický prostředek a konec o ničem, který vyšumí tak nepěkným způsobem, že se fíling z filmu propadá o několik pater. Jakoby se nevalné závěrečné scenáristické kličky odrazily i na Johnsonovi, který z civilního špionážního thrilleru v posledních třiceti minutách přesedlá na dost slabé akční béčko. Veliká škoda, jiskření mezi Douglasem a Sutherlandem je na pět hvězdiček… ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Nahlédnout do života prezidentské ochranky je již samo o sobě zajímavé. Zajímavý je také děj, i když předem víte, že tohle špatně skončit nemůže. Zajímavé je také herecké obsazení, ale bohužel si uvědomíte, že všichni kolem nás stárnou. Finále se opravdu moc nepovedlo. Vzhledem k tomu, jak se celý příběh důmyslně kombinovalo a vymýšlelo tak bylo bezmyšlenkovitě odfláknuto. Příznivci 24 hodin budou spokojeni s K.Sutherlandem, M.Douglas ,,schází" pouze věkem a E. Longoria je zde pro parádu. Jednoduše řečeno, každý si zde najde to svoje. P.S. je to opravdu celkem hezká ženská! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Douglas se snad jako kravaťák už narodil. Nikdy bych nevěřil, že může být v jeho podání zvláštní agent tajné služby tak cool frajer. Takhle dobře zahraná špionážní role tu nebyla už pěkných pár let. Bohužel forma Michaela Douglase je na snímku pravděpodobně to nejlepší. Začátek je velice slušný a i bez struhjících a drahých akčních scén se jedná o velmi svižný a vcelku chytrý thriller. Bohužel ke konci je již v podstatě všechno vyřčeno a jasná situace se tak žene do akční záhuby. Konec je pak vyloženě hloupý a celý film tak de facto sráží do průměru. Nicméně nestraný náhled do praktik tajných služeb je leckdy překvapivě působivý a příjemně se na snímek kouká. Civilní herecké výkony všech zúčastněných nepřekvapí. Dvojka Sutherland, Douglas je neskutečně cool. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 9/10 Efekty 6/10/// +Michael Douglas vs. Kiefer Sutherland, prostě paráda, výborná hudba a atmosféra -mohlo být víc akce, víc zvratů a míň vykecávání/// Čekal jsem trošku něco jiného. Špionážní thriller není vůbec můj šálek kávy. A taky chci zmínit, že v originále si člověk tolik nevychutná Kiefera jako s českým dabingem. (Kdo sleduje seriál 24 hodin s dabingem mi dá zapravdu). Jinak jsem ale celkem spokojen. Děj pěkně odsípá, pořád se něco děje. Do toho hraje napínavá hudba a nutno říct, že subwoofer který mám pod stolem dostal pořádnou šanci se předvést. Takže stačilo ještě víc zatlačit na pilu a byly by z toho slušné čtyři, takhle je to někde mezi./// Celkem 70%/// ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Na návrzích kostýmů pro první dámu (Kim Basinger) spolupracoval dvorní stylista Jackie Kennedyové Oleg Cassini. (Agatha)
  • Filmový konzultant z tajné služby, který připravoval herce na natáčení říkal, že Eva Longoria měla během cvičení střelby vyšší skóre než 90 % jejích kolegů. Longoria získala zkušenosti se zbraněmi, neboť jí otec brával na střelnici. (imro)
  • Thriller debutoval na třetí príčce amerického žebříčku návštěvnosti (21. – 23. 4. 2006) s výdělkem 14,3 mil. dolarů a celkový obrat nakonec překročil jen 36 milionů. (imro)

Související novinky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)

Reklama

Reklama