Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá parodie na Hvězdné války.
Mladého prodejce koberců Arifa unesou mimozemšťané na planetu GORA, kde je vězněn. Jednoho dne se mu zjeví holografický obraz bytosti, která jej prosí o vysvobození. Po několika marných pokusech se mu konečně podaří utéci. Setká se s mistrem, který jej naučí bojovému umění a využití „síly“. Arif zachrání nejen princeznu před nechtěným sňatkem, ale také celou planetu před nárazem ohnivé koule, která je dílem zlého velitele. Připadá Vám tento příběh povědomý? Ano, film G.O.R.A. - vesmírné manévry je parodií na sérii Hvězdné války, sérii MATRIX a další filmy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

VMa 

všechny recenze uživatele

Dobrá zábava, která připomíná parodii spíše na Matrix než Hvězdné války a k tomu trocha odkazů na jiné filmy. A tak jediný důvod, proč jsem nedal všech pět hvězdiček je ten, že mi docela vadí ty dvě vsuvky týkající se osobní historie nejprve padoucha a potom spoluvězně "Boba Marleye" Faruka. Ty mi připadají spíše trapné než vtipné. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Nemám rád cizí písně, nevím zda v ní nepomlouvají mojí mámu ....... ( z rádia zní Mama Fuck ou ). Koncept příběhu je daný - fotograf falšující fotky UFO je unesen UFEm. CITÁT - Chceš nás pozabíjet přenosnou lampou ?.......... Vybuchnul jsem smíchem, když unesenému hrdinovi na Planetě GORA, zazvoní telefon. CITÁT - Teď nemůžu mluvit, zavolám později......... Stroj na výrobu Vedigunu ( obdoba Mirindy ) je Boží. Je to sranda, akorát to chtělo lepší trikové efekty. Příběh si dělá srandu z amerických šlágrů jako je Star Wars, Matrix, Flash Gordon nebo Pátý element. Čím však byl film delší, tím ztrácel na půvabu i vtipu. CITÁT - Jdu si močnout......... Rozhodně je to lepší snímek, než kterákoliv americká parodie, ve kterých se klade důraz na sex a nechutné scény z jídlem, zde je to prostá a lehká parodie. Ve filmu si zahrál čtyřroli Cem Yilmaz jako Arit, velitel Logar, Oersan Kuneri nebo jako pobočník Kubar. ()

Reklama

dezorz 

všechny recenze uživatele

Turci nemali nikdy problem kradnut. Po pravde, ktory umelec ma problem kradnut, ze? Len maloktory to vsak robi tak okato ako turecki filmari. Od cias tureckych hviezdnych vojen, v ktorych turecki filmari bez hanby vysamplovali Lucasove hviezdne vojny vsak preslo skoro 30 rokov a aj ked turci ani dnes nemaju problem doslova a obrazu vykradnut matrix, hviezdne vojny ci piaty element, aspon sa naucili robit to za vlastne peniaze. a za poriadne peniaze. G.O.R.A. je najocakvananejsi a najdrahsi turecky film doteraz. Podobne ako kedysi francuzi spracovali scifi a komediu v piatom elemente, o nieco take sa usiluju aj tvorcovia tohto filmu. akurat blaznivejsim a menej sudrznym sposobom, viac skrz gagy ako cez scenar. ale co uz, kolkokrat za zivot si pozriete turecky film? a kolkokrat lukrativne draho spraveny? ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Turci už netáhnou jen na Mohuč, ale i do vesmírných dálav, a to vyzbrojeni papundeklovou estetikou a polotrapným humorem Cema Yilmaze (už jsem si zvyknul z Hokkabaze). A dovedou pobavit. I když mnohem víc ujetou familiární atmosférou (jako by to natočila parta vašich přátel někde v garáži), než opravdu trefnými parodickými scénami. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takový turecký pokus o Spaceballs. Není to úplně špatné, ale znova bych to vidět nemusel. Na můj vkus až přespříliš homo vtípků. Ani ostatních vtipů nebylo nijak moc nebo dokonce dobrých. Děj se tak nějak vleče, ty parodie různých filmů, třeba Pátého elementu, mi přijdou nedotažené (dřevo, ha ha). Turecký prodavač koberců mi po určité době už byl hodně nepříjemný. Moc mne to nepobavilo, ale pro fanoušky různých sci-fi filmů to může být něčím málo zajímavé. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • V komentářích k filmu vysvětlil scenárista Cem Yılmaz, že název filmu není žádnou zkratkou, nýbrž byl odvozen od názvu sendviče s masovými kuličkami ("gorali"), který je v Turecku velmi oblíbený a který si ke konci filmu objedná jeden z mimozemšťanů. (sigf07)
  • Cem Yilmaz je scenáristom a zároveň hrá dvojúlohu: pozemštana Arifa a záporného velitela Logara. (jesuswlasac)
  • Jde o doposud nejdražší turecký film (mimo komprodukci) - náklady na výrobu dosáhly pěti milionů dolarů. (sigf07)

Reklama

Reklama