Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o Benovi a Cassie a jejich společné cestě napříč státy za svými sny i životem. Kalendář ukazuje 60. léta minulého století a dvanáctiletý chlapec Ben sedí sám s knížkou v motorestu svých rodičů kdesi v liduprázdné části Spojených států. Svoje rodiče už ale ztratil, nevěnují se mu a ignorují ho. Matka je až chorobně závislá na filmech, filmových hvězdách a občas na nějakému opraváři, který ji v domě rozptýlí, přičemž Benovu otci je to jedno. Jeho vášní je starost o loď, kterou staví a opečovává. Jednoho deštivého večera vstupuje do Benova života nehoda a mladá dvanáctiletá blondýnka Cassie, která právě při nehodě u motorestu přijde o celou svoji rodinu. Při návratu z nemocnice si Cassie u sebe nechávají Benovi rodiče, jen na nějakou chvíli. Mezi oběma dětmi vznikne zvláštní pouto. Ben s Cassie bez povšimnutí opouštějí domov a vydávají se do Baltimoru za Cassiinou tetou a jejím mužem. Tam, kde nachází relativní štěstí Ben, ztrácí Cassie pojem reality a její konání jí vede až do dětské psychiatrické léčebny. Ve chvíli, kdy vychází najevo, že by Cassie mohla zůstat hospitalizována i nadále, rozhodne se jí Ben pomoci. (MartinezZ)

(více)

Recenze (70)

fragre 

všechny recenze uživatele

Mohl by ten příběh končit větou: " I seděli tu oba dorostlí, a přece děti, děti srdcem", jako jiná pohádka o dětské lásce, která protivenství překonává. Je to pohádka americká, je tedy "On the Road" a přeze všechnu drsnost prostředí sentimentální. Ale jinak je to příběh pohádkový stejně jako jako třeba Zlatovláska, takže je nutno odpustit mu všechny logické chyby a všechny nepravděpodobnosti. Pohádky mají přece vlastní logiku. Děti zde hrají skvěle. ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Příběh jako z pohádky, ale tak úžasně pojat a natočen, že si plné hodnocení zaslouží bez toho aniž bych měla špatné spaní. Tohle jen dokazuje, že dětská láska může být někdy mnohem, mnohem víc, než u dospělých. Proč tenhle film nikdo nezná? Přitom by myslím měl. Cassie a Ben na cestě do Baltimoru a přitom poznávají sami sebe. A to chlapec neví jaké tajemství před ním dívka ukrývá. Cassie má stále horší sny, které se opakují čím dál častěji. Nakonec skončí na psychiatrické léčebně. Dál vyprávět nebudu. Doporučuji se podívat, jak kvůli AnněSophii, která mě zde zaujala víc než v "Bridge to Terabithia" tak i kvůli méně známému Caydenovi Boydovi, který také není vůbec špatný. Jen mě mrzí, že jsem film viděla ve špatné kvalitě. Přemýšlím, že si zajedu do Brazílie a koupím DVDčko, u nás je taky každá kravina a tenhle dokonalý snímek kde nic, tu nic. Budu doufat, že si konečně někdo rozumný "Have dreams, will travel" ( před nedávnem vlastně změněno na "Dream it out loud" ), všimne. ()

Reklama

Mrs.Bailey 

všechny recenze uživatele

Důležité je přistoupit na hru poněkud zvláštní ústřední dvojice. Pak už jsem neměla problém film strávit a zamyslet se nad jeho hlavní myšlenkou. To je totiž jeden z důvodů, proč sleduju filmy. Potřebuju si z nich něco odnést, nad něčím přemýšlet, chci, aby mi ukázaly jiný pohled na život, a právě to dokázal tento snímek. Jednoduše natočený, bez famózní výpravy a spousty velkých hereckých hvězd - to mu však na kvalitě neubírá. Jo, a taky přidávám plus za Kerouacka :-) ()

fraktal 

všechny recenze uživatele

Naprosto výborný film s Annou Sofií v hlavní roli. Příběh cesty 2 dětí životem, zachycený lineární, nenáročnou formou, která o to více dává možnost vyniknout čistotě vyprávění, které se nebojí celé škály citů. Jeden z mála amerických filmů u nichž mi happyEnd skutečně nevadil, ba pro jeho celkovou smutnost (ba možná až temnost) byl pro vyvážení téměř nutný. Pro příznivce Anny Sofie (či milovníky přemýšlivých, nikam nespěchajících filmů) nutnost. Film, jenž vás donutí se zastavit a pohlédnout zpět na svůj život, přehodnotit plány i přístup. Škoda jen, že na internetu jsem nenašel kvalitnější versi nežli: Have.Dreams.Will.Travel.2007.DVDRip.XVID.AC3.ENG , která, ač má 1,3 GB a má v popisu DVDrip, vypadá spíše na nějakou CAM versi. Pokud někdo víte o lepším ripu, dejte prosím vědět! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Milučká a pozitívna romantická drámička, ktorá zahreje pri srdci úžasne hrejivou pointou - keď má človek plán, vyhrabe sa aj z najväčších problémov :). Celkovú príjemnú atmosféru ešte umocňuje ústredný, pod kožu lezúci hudobný motív. Detská láska, ktorá prerastie do tej skutočnej a dospeláckej, prekoná všetky prekážky a splnia sa tak detské sny, čo už môže byť krajšie? Film na vylepšenie nálady ako stvorený. 85/100 ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Mnoho herců včetně hlavní dvojice natáčelo za značně snížený plat, aby produkce filmu byla vůbec možná. (Tet.Ew)
  • Výroba filmu byla odložena o rok a půl. (Kacitr)

Reklama

Reklama