Reklama

Reklama

The Last Winter

  • Island Síðasti veturinn (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americká ropná společnost KIC Corporation, hledající nové energetické zdroje, prozkoumává oblast Northern Artic National. Po dohodě s vládou mají společně s týmem vedeným tvrdým Ed Pollackem, pracovat dva nezávislí ochránci životního prostředí, jejichž úkolem je dohlížet na společnost. Jednoho dne je nalezen jeden z členů týmu mrtvý a nahý ve sněhu mimo základnu. Jeden z ochránců životního prostředí James Hoffman má podezření, že nějaké látky (nebo virus) neznámého původu, které se ze zamrzlé země uvolňují do atmosféry způsobují halucinace a změny v chování. I přesto, že se stále více členů posádky začíná chovat podivně, velitel základny Ed Hoffmana neposlouchá a o evakuaci základny nechce ani slyšet... (Siriuss)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla fakt sracka, vic nez horor mi to pripominalo nejakou ekologickou agitku. Sice tu je jista snaha o napodobeni Veci, jenze narozdil od ni, tady neni zadna atmosfera a cely se to utapi v neskutecnym mnozstvi kecu, navic ani postavy nejsou sympaticky, takze vam sou ukradeny. No a samotnej zaver, to byla fakt traparna. Film ma asi tak 5 dobrejch scen a mozna jednu lekacku a to fakt nestaci. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ekologický horor, inspirovaný trochu Věcí, trochu Dnem trifidů, ale svým způsobem svůj. Dobře filmařsky zvládnutý, i když kamera a střih jsou občas, ale jen občas, mimo. Škoda určité koncepční neujasněnosti, zvláště v poslední půlhodině, škoda, že nebyly peníze na závěrečnou velkou scénu, velký celek, který jako divák očekávám. JInak je atmosféra dobře zvládnutá, pomalé budování napětí a strachu z neznámého (je to unikající plyn, nebo ne?), přes zajímavou úvahu, že ani nevíme, co je na tom severu vlastně zmrzlého, a že ropa je živočišného původu, a co když se to živočišné najednou uvolní... Vážně škoda některých mezipasáží a ne až tak dotaženého konce. Jde spíše o horor vznikající z napětí z neznámého, než aby zde bylo moc akce a krve (i když i to zde trochu je). ()

Reklama

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že sa jedná o dosť čudný film, možno ani nie tak horor, ako skôr thriller/dráma so svojou myšlienkou. Partia ľudí odrezaných od sveta za polárnou čiarou je rozhodne dobrý námet a tu je to fakt dobre využité. Síce film má pomalý rozbeh a k tomu ani nič také hrozné neukáže, ale pekne vás môže občas zamraziť. Hneď od začiatku si však musíte všimnúť profesionálnu kameru a dobrú hudbu. pKoniec je už dosť taký (sami uvidíte aký), ale mňa potešil a možno bude aj dvojka... 70%. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Fessenden je zajímavej režisér kterej jak se zdá miluje mýtus okolo Wendiga, už o něm natočil 2 filmy a jeden díl seriálu. A to je dobře on totiž umí tohle téma uchytit výborně. A to dokazuje i tady atmosféra nehostiného místa je parádní a dokáže lehce poškádlit. A celej příběh je parádní. Jen škoda že některý postavy byly budto zbytečné nebo se podle mého chovaly dost nepřirozeně. A efekty celej film málem pohřbily. Nicméně jedná se o dobře natočenej film, ale myslím že jeho původní Wendigo dopadl o něco lépe. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Zlobí se na nás, naše planeta - my ještě nevíme, co je odveta. Zlobí se na nás čím dál tím víc, za chvilku bude tu globální hic.." Tak tahle písnička od Tatbojs asi inspirovala Larry Fessendena k natočení tohoto dílka...Čekal jsem něco jako když né přímo remake Věci tak alespoň snímek, jíž se bude inspirovat. Izolovaná arktická základna k tomu měla všechny předpoklady i zajímavě se rozjíždějící začátek. To co ale přišlo pak.... Tak holt zelení eko teroristé už zaútočili i na této frontě - stříbrných pláten. Z horor-thrilleru se stala po první třetině snímku přiblblá eko agitka, kdy jsem jen nevěřícně sledoval v údivu další a další nelogický vývoj děje... První třetina a solidní výkony herců v čele s Perlmanem si zaslouží tři hvězdy, zbytek je skoro odpad. Dávám dvě, ale je to jen tak tak.... Snad mě prasob taky neodnese .... :-) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Umelec Brahm Revel ilustroval komixové spracovanie tohto filmu. (beso74)
  • Ve scéně u večeře týmu na stanici si indián Lee Means (Pato Hoffmann) po usednutí ke stolu začne nabírat na horní okraj prázdného talíře nejprve kukuřici. V jednom z dalších záběrů však není po kukuřici ani stopy. V této stejné scéně je chybná posloupnost i u Joanne Shenandoah (Dawn Russell), která sedí hned vedle Meanse. Nejprve má na poloprázdném talíři jen pár brambor, po velmi krátkém několikavteřinovém záběru na další postavy je však talíř naložený salátem a mrkví, přičemž brambory chybí. (Lynette)
  • Natáčení probíhalo v březnu roku 2005 na Islandu, na Aljašce a v New Yorku v USA. (Lynette)

Reklama

Reklama