Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Diskuze

G_I_S_M_O

G_I_S_M_O (hodnocení, recenze)

MichioHi

Snažím se o změnu v diskuzi, mám z toho taky strašný nervy. Jestli to kdy nějakej jouda napsal do databáze, ze které čerpají mylně, ok, stane se. Ale je zjevný i retardovanýmu jedinci, že je to chyba.

MichioHi

MichioHi (hodnocení, recenze)

Hrozně mě štve ten název Ong-bak 2, protože tohle vůbec není ong bak, ale tom yum goong, pokud si chcete dát český název, tak je to protektor (ochránce), tvl...to je jako kdyby každej jeho film, co vyšel, vyjde se měl jmenovat ongbak....to pak každej film od slye se má jmenovat rocky nebo co...

na příspěvěk reagoval G_I_S_M_O

Sign

Sign (hodnocení, recenze)

Tony Ja není vůbec špatný, naopak je hodně nadaný, ale lidi, hvězdám kung fu jako Jackie Chan nebo Jet Li se nemůže rovnat, oba dva mají něco co Tonymu chybí, a ne nadarmo jsou tito dva plus jediná legenda Bruce Lee jeho vzory od malička...

Marshall Law

Marshall Law (hodnocení, recenze)

lidi poradte co je lepsiho na verzi Tom Yum Goong Revenge Of The Warrior nez na normalni verzi ?? a nebo jake jine verze jeste existuji a z nich asi tak nejlepsi je ??

Flipnic

Flipnic (hodnocení, recenze)

daEmoNickY: Jo teď jsem si vzpomněl ještě na perfektní martial arts film taky podle "života a příběhu" nej bojovníka všech dob (mám ho na videu na profilu). Korejskej film: FIGHTER IN THE WIND (2004), podle mě je tak na stejné úrovni jako Ip Man a dost v podobným stylu natočenej ... to doporučuju ... :-)

TomikZlesa

TomikZlesa (hodnocení, recenze)

Flipnic: no jako film máš pravdu to je tragedie...ale i tak se tam rubou dobře, bohužel s příšernou výplní

Kalkulon

Kalkulon (hodnocení, recenze)

Born to Fight si za sebedestrukci kaskadérů pár hvězdiček zaslouží.

Flipnic

Flipnic (hodnocení, recenze)

Zrovna tyhle dva filmy jsou fakt přííííšerný, blížící se i u mě odpadu ... ne vše thajský je dobrý ...

TomikZlesa

TomikZlesa (hodnocení, recenze)

Dynamite Warrior s Tony jaa ?? co to ?..........jinak doporučuju Born to Fight, tam mi přijde že ti Thajci chtěj asi dobrovolně umírat :-)

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)

Flipnic : Super. Do toho půjdu. Znáš nějaký ty starý filmy z toho odkazu? Ty filmy vypadají na předělávky Ramba, Jamese Bonda apod. Thajský western může být zajímavá haluz.
Jak si uvařit Tom Yum Goong http://www.youtube.com/watch?v=ViUBZ4Oh664 . Kuchařka je luxusní.
Cvičení MT podle scén z filmů http://www.youtube.com/watch?v=YuvV4n6DfQ4 . (Díky tomu jsem se dozvěděl, že MT je míň brutální verze Muay Boran. MB se liší od MT v tom, že MB používá navíc hlavu; nohy, kolena, lokty, ruce mají oba stejné.)
Je něco reálného na tom, že se kdysi bojovalo s rozštípnutými sloními kostmi a řezali se jimi šlachy protivníků? Smysl to dává.
Dynamite Warrior (s Tony Já) vypadá dobře http://www.youtube.com/v/pO_lkQIqk7c .
Mívají v akcích i skutečné sklo (tak jako v Police Story http://www.youtube.com/watch?v=VYdp_YtdH88 ) ? Předměty s kterými se mlátí jsou atrapy, ne?
Stranou. Prý první Holandský akční film http://www.youtube.com/watch?v=5M8fPXd3wl0 .

Flipnic

Flipnic (hodnocení, recenze)

daEmoNickY: Chocolate je bomba!! Vyšlo to i u nás na dvd ve stáncích ... S tou holkou je pak ještě dobrý Raging Phoenyx ...

kitano

kitano (hodnocení, recenze)

A potom je tu ešte Undisputed 3 s Adkinsom, Lateefom a borcom z Chile Markom Zarorom :). Hlavne toho posledného si omrkni, ten sa ešte na plátne ukáže :)

Flipnic

Flipnic (hodnocení, recenze)

kitano: To jo, to samozřejmě .... ;-) Hlavně Iko Uwais to parádně rozjel ... To je skvělej týpek ... Tomu fandím!! :-)))

kitano

kitano (hodnocení, recenze)

Flipnic 16,02 15:53 - Ale čo toľko pesimizmu :). Určite sa je na čo tešiť. Hong Kong tiahne Donnie Yen. V Ip Manovi 2 budú nakopáť zadky spolu so Sammom, tak isto prequel na Ip Mana vyzerá na parádnu kontaktnú bojovku.....Ong Bak 3 podľa traileru vyzérá, že sa Tony umúdril a nebude sa toľko kecať, ale mlátiť....a vychádzajú aj nové hviezdičky, viď Iko Uwais v Merentau...je na čo sa tešiť :)

Flipnic

Flipnic (hodnocení, recenze)

Někdy mají, někdy ne ... O tom, že to je kontaktní, o tom to vlastně je ... Prostě se mlátěj kontaktně, údery nekončí někde 10 cm před oponentem a kamera nezabírá akci tak, aby to nebylo poznat .,... Na to jsou experti amíci ... Asiati obecně jsou schopni do sebe nechat strašně bušit, pak třeba wrestleři apod. - ve filmech ... Ale i tak, tohle byla hlavně výsada ONG BAK 1, později už i Tonny začal kaskadéry "šetřit" ... :-) Někdy se stane, že to chytaj úplně natvrdo - nechtěně KO, často pak tu scénu dají naschvál do filmu ... S celebritama je problém, že se nerady nechaj mlátit, to podle mě bylo vidět v souboji s Lateefem ... Naopak Nathan se nechal rubat slušně a Tonny od něj taky ... :-)

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)

Mají vůbec ti bojovníci (thajci) nějaké ochrany a podobně? Občas mi přijde, že ty rány jsou opravdové.

Flipnic

Flipnic (hodnocení, recenze)

Sign: No že jsem zrovna já zrovna Tobě k smíchu je mi fakt u e ... Mě je jedno, jestli a co se Ti líbí ... Tvoje věc. Kokoty jako jseš Ty absolutně neřeším ... daEmoNickY: Já mám dojem, žez části určitě jo ...

TomikZlesa

TomikZlesa (hodnocení, recenze)

těma akčníma filmama sem samozřejmě myslel Bojový, moje chyba, ale to že filmů a to dobrých je dost, za tím si stojím :-)

Flipnic

Flipnic (hodnocení, recenze)

Ninja Assassin není úplně špatnej, ale taky žádná pecka ... Všechno řešený digitálně a střihem ... ako efekty ok, ale co je dnes vidět v kinech, tak proti tomu se to nechytá (ruce, hlavy, nohy, kusy těl , hekťáky krve .. všechno lítá, že přes to není ani ty fighty vidět) ... Hodně střihu a hraný na efekt, ne na to, že by tam někdo něco fakt uměl ... A všechno evidentně digitálně řešený ... prostě nemastný neslaný ... :-/

Kalkulon

Kalkulon (hodnocení, recenze)

Kurnik, Ninja Assassina jsem ještě neviděl, ale vidět to chci. Co tě tak zklamalo? Hodnoceni nemá zas tak špatný. Není to jen tím vysokým očekáváním? Jinak Rambo 4 mě hodně bavil a to jsem věděl, že to bude řezničina. Taken byl taky super, ještěže hodně vydělal, jinak by se ani těch akčních filmů moc netočilo.

Flipnic

Flipnic (hodnocení, recenze)

Já už se hlavně na nic netěším ... Protože když jsem se těšil jak malej kluk na Ong Bak 2, Ninja a Ninja Assassin, tak mě všechny ty filmy prostě zklamaly ... Nejsou špatný, ale to očekávání bylo prostě větší a zkazilo mi pak dojem ... Ale když sem ani nevěděl, co to je Ong Bak jednička (jen že se "tam prej mlátěj na ostro"), Tom Yum Goong, nebo absolutně nevěřil v nějakej výraznější zážitek u Ramba 4 (toto tedy není bojový martial arts film ..), tak když sem je pak viděl, tak sem šel totálně do kolen ... Úplně sem z toho šílel nadšením a "Slona" sem pak okamžitě všem kámošům vnucoval, že tomusí vidět ... Nehledě na to, jak je kdo z mých kámošů na filmy zaměřenej, tak mi pak asi 14 dní docházely sms a icq zprávy typu:"Ty vole ten slon je neskutečnej nářez!!" a podobně ...:-)) Jediný, na co jsem se těšil a čemu jsem věřil a ještě to dokázalo předčit moje očekávání byl TAKEN/96 hodin, ze kterýho jsem taky nechápal, ale vyloženě tomu věřil a těšil se na to... Ale po zklamání z Ninje Assassina už se na nic netěším a radši se hrabu v klasických M-A filmech od roku 1969 až 1986(Japonsko+Hong Kong) ... Naštěstí těch z Asie je dost a dost ... :-))) A když příjde něco tak nářezovýho jako Ong Bak 1 a Tom Yum Goong, tak budu jen rád, ale už se na nic zbytečně nebudu těšit ...:-))

Kalkulon

Kalkulon (hodnocení, recenze)

Flipnic: Opět souhlas. S Tonym to vidim podobně, snad Ong Bak 3 bude jinči kafe. Nedávno jsem zkouknul Legendary weapons of China( nejvíc zbraní ve filmu ) nebo Odd couple z 1979, kde si s těmi zbraněmi vyloženě hrajou, fakt bomba. To už dnes prostě nejde. Taky boží filmek na zbraně byl Heroes of the East- China proti Japončikum :). To by se ti asi nelíbilo, když tam Japonci dostávaj klepku. Ja jsem zas na činský klasiky z 1978-1986, ale i na všechno novější se rád podívám. Třeba Fist of Legend je nářez. Hodně se těším na True legends, doufám, že se to Yuen Wo-pingovi povede a že nebudou moc často používat dráty. U Bruce Lee uznávám jeho přínos kung fu a jeho životopis je taky skvělej, ale jeho filmy se mi moc nezamlouvají co se týče choreografie. TomikZlesa: akčních filmů možná, já napsal bojových filmů a těch kvalitních se určitě více nenatáčí. Někteří možná znají tři jména, já k nim naštěstí nepatřím...musíš hledat jinde :)

TomikZlesa

TomikZlesa (hodnocení, recenze)

Kalkulon: akčních filmů je až až, stačí hledat, ale to je pak těžký když někdo zná jen 3 jména....

Flipnic

Flipnic (hodnocení, recenze)

Kalkulon: No já to tak taky vidím, tyhle filmy zachraňuje už jen Asie, ale zas tam je tahle kinematografie v podstatě tradicí, tak to snad úplně nevymizí ... Jen to chce nějaký mladý tváře, který fakt uměj, podobně jako Tonny ... nebo Donnie, kterej na sobě za tu kariéru fakt strašně zapracoval .. Ale už jich ubývá, to máš pravdu .. A na USA už se spolíhat nedá, nehledě na to, že zde tyhle filmy byly vždycky o hodně horší ... Ong Bak 2 byl nejslabší ... Tonny si toho asi na sebe nabral moc .. A ty zbraně to pro mne osobně trochu kazily ... Sice na dnešek bomba, ale když já jsem třeba na samurajaský klasiky 70. let a tomu se prostě říká choreografie boje s mečem ... Tam prostě byli mistři a herci zároveň (Wakayama, jeho bratr Katsu, později Sonny Chiba atd.), kteří to kendo a obecně boj s mečem fakt měli zmáklý ... Tonny má zmáklý muai-thai, v tom je borec ... Dokud bude mlátit lokty a kopat koleny, tak bude TOP akční masér, ale zbraně ať si do ruk radši moc nebere .. Přece jen je vidět, že se s nima "nenarodil", i když se snaží hodně ... Proti klasickým mistrům v těchto filmech od konce 60. let, nemá šanci ... Ale je to věc pohledu a názoru ... Taky myslím, že se Bruce uměl tyčí, nunchakama a kálí sticks ohánět ještě o něco šikovněji než Tonny ... Ale nikdo neuměl tak excelentně kopat koleny, mlátit lokty a skákat nepřátelům po hlavách ... Trochu to zjednodušuji .. ale tak nějak to vidím ... Tonnyho raději vidět mlátit holýma rukama, pokud chci zbraně, kouknu radši na nějakou japonskou nebo hongkongskou klasiku (např. Zatoichi série, Lone wolf and cub série, či třeba Eigt diagram pole fighter - HK nej film se souboji s holí .. masakr .. atd.) .-))

Kalkulon

Kalkulon (hodnocení, recenze)

Flipnic: Prakticky souhlasím ve všem co jsi napsal. Jsem rád, že se Thajsko a Tony to rozjeli, protože jinak už moc bojových filmů není a možná ani nebude jako dřív s Jetem a Jackiem. I když pár čínskejch hvězd ještě něco natočí ( Donnie Yen, Jacky Wu ). A co Ong-Bak 2? Já myslím, že z těch 3 filmů to bylo asi nejslabší. Málo akrobacie, boj se zbraněma nebyl tak propracovanej.

Flipnic

Flipnic (hodnocení, recenze)

Kalkulon: Já mám nakoukáno právě úplně všechno :-))... Nechci se nějak vytahovat, to ne .. V podstatě s Tebou souhlasím. Jackie Chan v jednom rozhovoru řekl, že úmyslně točil s tou "partou" v Hong kongu komedie, protože věděl že po Bruce Leem není možná nějaká větší konkurence ve stejným směru/subžánru kung-fu filmů ... Že kdyby hrál roli tradičních morálních hrdinů, tak by propadl .. Ale tím, že přišel s kung-fu komediemi a vypiloval je na maximum, tak se vlastně udržel a je fakt, že obecně je Jackie v oblasti martial arts filmů hvězdou první velikosti ... Ale je oblíbenej hlavně v Asii, protože třeba Evropani dost nevychytávají ten jeho humor... A i tak, znám spoustu nadšenců do Jackieho odsud z ČR ... Já ho rozhodně uznávám - špičkovej choreograf, herec, komik, člověk obecně taky jistě ... ale jeho styl komediálních kung-fu filmů mě prostě příliš nebaví .. Hodně se mi třeba líbila série Police Story, to je paráda a taková klasika koukatelná pro celej svět ... U Tonnyho jsou hlavním zádrhelem scénáře, proto jej zas řada lidí nemusí ... Děj jeho filmů a zápletky jsou fakt o hovně, to přiznávám .. Ale i kdyby šel po desátý "do města hledat slona nebo hlavu sochy", tak na tom budu přilepenej a slintat u těch jeho martial arts masakrů a technik co tam předvádí, jak malej kluk .. :-))

Kalkulon

Kalkulon (hodnocení, recenze)

Jasny, každej má rád něco jinýho, Tony je borec, to určitě. Ale já radši starší kung fu a partu okolo. Nemám namysli většinu nepovedených amerických komedií kde hrál. Ale hong kongský masakry. Tonyho filmy jsou taky jen o soubojích, děj jako by nebyl. Takže v tomto bych nesrovnával. Chápu, že u většiny bude Tony nejlepší borec na světě, ale pro mě ne, záleží taky co máš nakoukáno. Bruce Lee a jeho životopis je legendární, to je uplně jinde.

Flipnic

Flipnic (hodnocení, recenze)

Kalkulon: No nevím ... já bych to tak určitě neviděl jako Ty .. Tonny sám přiznal, že si bere inspiraci z Jackieho (kromě ostatních samozřejmě). Srovnat se rozhodně dají ... já Jackieho filmy rozhodně nemusím, protože jsou to dětinský sračky s přitroublým humorem ... Až na posledních pár kousků, kde začal hrát dramatický role a to je fakt mazec ... Každopádně Tonny Rullezz .. nikdo na něj nemá ani v nejmenším a v minulosti snad jen Bruce Lee a nedoceněnej Sonny Chiba ...

Kalkulon

Kalkulon (hodnocení, recenze)

ladze2:))) Jak můžeš ty dva vůbec srovnávat? Jackie byl průkopník kung fu komedie, první parkourista :), byl rychlejší a pro mě měl určitě lepší choreografie soubojů a jako jeden z mála dělal ty nejšílenější kaskadérský kousky- prostě legenda. Tohle se nedá srovnávat. Každej kopal v jiný době.

ladze2

ladze2 (hodnocení, recenze)

Super nabitá pecka , nemá obdoby a ačkoliv to říkám opravdu nerad , kam se hrabe Jacky Chan

Kalkulon

Kalkulon (hodnocení, recenze)

Jako urcite narez. Jen me trochu vadi, ze vetsina oponentu Tonyho chodi skoro jako na porazku. Nabehnou si na kop, na loket. Obrana zadna. Cinani meli promakanejsi choreografii uderu.

dovve

dovve (hodnocení, recenze)

Tento film není pokračování Ong-bak 2. Tento film se jmenuje Tom yum goong.

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)

Kolik akcnich filmu ma dokonaly dej (kdyz uz jsme u rozvijeni recinckych otazek)?
* http://www.csfd.cz/film/11394-legenda-o-opilem-mistrovi-jui-kuen-ii/
* http://www.csfd.cz/film/1445-mlady-mistr-shi-di-chu-ma/
* http://www.csfd.cz/film/134187-kungfu-mela-kung-fu/
* http://www.csfd.cz/film/36483-forbidden-city-cop-daai-laap-mat-taam-008/
* http://www.csfd.cz/film/36489-from-beijing-with-love-from-china-with-love-guo-chan-ling-ling-qi/
* http://www.csfd.cz/film/36516-chinese-odyssey-a-xi-you-ji-di-yi-bai-ling-yi-hui-zhi-yue-guang-bao-he/
* http://www.csfd.cz/film/36500-fist-of-fury-1991-ii-man-hua-wei-long/
O dokonale filmy se jedna, nebot se z nich jen tezko daji vystrihat nejake zabery aniz by to neublizilo zabavnosti filmu http://en.wikiquote.org/wiki/Antoine_de_Saint_Exupéry .

Nicmene tu nejde ani tolik o dej jako o to jestli to, co daji mezi akci, neunudi xmrti. Kdyz to jako v pripade filmu s http://www.csfd.cz/herec/37-chan-jackie/ ci http://www.csfd.cz/herec/2257-chow-stephen/ nebo od http://www.csfd.cz/reziser/3134-yuen-wooping/ ci http://www.csfd.cz/reziser/3128-woo-john/ (homosexualni vlozky) neni mrdka a zasmeju se u toho, tak "jenom lip".

V pripade Ong Baku 1 jde o dej kterej staci na to, abych se tesil na dalsi povedenou akci a nemusel preskakovat.

> vymlatil pul mesta kvuli domacimu mazlickovi
Smrtiti mise za nalezenim "porucikovy" oblibene pistole http://www.csfd.cz/film/36510-fight-back-to-school-tao-xue-wei-long/ . Ale urcite to bylo aji nekde jinde, protoze udelat "hrdinsky cin" kvuli "prkotine" co se jednomu stala pobavi.

Flipnic

Flipnic (hodnocení, recenze)

Upozorňuju, že USA verze pod názvem THE PROTECTOR je kratší asi o 20 minut, mnohem lépe dějově sestříhaná a je to ještě větší nášup, než verze původní!!! Navíc obsahuje scény, které v původní verzi vůbec nebyly. Byl sem z ní úplně na větvi, stejně jako když sem viděl Tom Yum Goong poprvé ... Jako by to byl stejný a přitom jiný film :-)))

Disk

Disk (hodnocení, recenze)

Konečně byl odstraněn ten debilní český název. Díky bohu za to.

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama