Reklama

Reklama

Zlo přichází z hlubin

  • Španělsko Bajo aguas tranquilas (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety byla na místě města Marrienbad vybudována vodní přehrada, díky které okolí prosperuje. Málokdo ale tuší, že přehrada byla zbudována proto, aby něco ukryla, aby pohřbila zlo, které se v Marrienbadu zrodilo. Jediný člověk, který byl schopen se mu postavit a přemoci ho, před nedávnem zemřel, takže nic nebrání, aby se zlo vyplížilo z vody na povrch a ujalo se vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Yuzna a jeho zatím poslední film, nedopadl nějak extra špatně jak jsem čekal, sice už to není tak peckový, a ani trochu atmosférický jak jsem u Yuzny zvyklý, a je to dost nekrvavý a prostě suchý, ale bavil jsem se obstojně, i když mě pár scén totálně štvalo, tak jsem prostě film dokoukal bez problémů a bez ujmu na zdravý. Nic moc ale jde to. Yuzna už má taky to nejlepší za sebou, takže od toho nesmíte nic čekat. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jestli jsme to dobře pochopil, tak to měla být pocta oslavující osmdesátková béčka, ale bohužel i přes dobové masky i triky a záměrně toporné herce tak film vůbec nefungoval. Pár slušných momentů se tu určitě najde a ten nápad se zatopeným městečkem je vlastně perfektní, ale celkové uchopení je v tomto případě na prd. 30% ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Zda se, ze Rottweilerem (ktereho jsem nedokazal dokoukat) se Yuzna odrazil od absolutniho dna a alespon trochu si vzpomel na svou zaslou slavu. Bohuzel to stale neni prave orechove a treba k takovemu tretimu Re-Animatorovi ma Beneath Still Waters jeste daleko. Hodne zachranuje zaverecna pulhodina, kdy se pritlaci na pilu a uvodni roztrzeni hlavy maleho chlapce. Mezitim se bohuzel az moc casto zjevuje nepritel vsech dobrych horroru, nuda. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

Na yužnovy tvůrčí schopnosti padla těžká deka. To je druhý případ, kdy si absolutně nevěděl rady při náboru herců. Scénář a herecké výkony třetiligových ochotníků jsou prakticky katastrofální... Po doslova luciferským startu to nakopl s vervou, brutální scéna s obskurním odtržení hlavy chlapce byla jedinečná, ale to, co následovalo potom, už nestojí za řeč. Musím přeci jen pochválit atmosféru v poslední půlhodince (ke které jsem se bohužel nezáživně prokousal). Příště by to chtělo přijít s něčím novým, 20ti kilometrové tektonické diskontiuity už prosím nikoli !! Ikdyž geomorfologové si možná ujedou... 3/10 ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to horor od YUZNAu, je to nadpriemerné. Príbeh sa síce trošku vlečie a má typicky "španielsku" atmosféru, ale ten námet ... Jeho originalita mi vyrazila dych, pretože situovať zlo do zatopenej "vesničky" to by ma teda nenapadlo. Samozrejme, že pri hlbšej analýze a viacerých zhliadnutiach aj menej skúsený divák odhalí logické diery, ale ja som sa bál. A to je pri horore asi to hlavné. A aj ten hlavný záporák bol desivý. Navyše som si spomenul na zatopené dedinky, ktoré museli v 50. a 60. -tych rokoch ustúpiť u nás industrializácii a priehradám. A predsa žiaden schopný slovenský režisér nič podobné nevymyslel. (3.9.2007) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Když se Klára (Charlotte Salt) vzbudí u vody, tak se posadí. V dalším záběru je ale v jiné poloze. (Duoscop)
  • Když na začátku jeden z chlapců střelí prakem do cizího domu, následuje záběr na plakát a fotky z filmu Netvor z Černé laguny. (StrYke)

Reklama

Reklama