Reklama

Reklama

Zlo přichází z hlubin

  • Španělsko Bajo aguas tranquilas (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety byla na místě města Marrienbad vybudována vodní přehrada, díky které okolí prosperuje. Málokdo ale tuší, že přehrada byla zbudována proto, aby něco ukryla, aby pohřbila zlo, které se v Marrienbadu zrodilo. Jediný člověk, který byl schopen se mu postavit a přemoci ho, před nedávnem zemřel, takže nic nebrání, aby se zlo vyplížilo z vody na povrch a ujalo se vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že některé (hlavně počítačové) triky a herecké výkony jsou dost slabé, samotný scénář kulhá minimálně na jednu nohu, ale přesto mě tenhle Yuznův počin potěšil. Podobně zaměřené horory mám totiž nejradši, to je největší plus filmu, k tomu ještě pár dalších - představitel hlavního záporáka Mordechaje Salase je fakt pekelnej, toho museli hledat hodně dlouho a vybrat lépe nemohli, pár dobrých masek, nějaké to trhání těl, část filmu se odehrává pod vodou a pro potápění já mám slabost a závěrečné orgie byly taky dobrý. Normálně bych dal asi za 3, ale tyhle démonický zápletky mám fakt hodně rád. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Yuznovo "zlo z hlubin" se mi kdysi hodně nelíbilo a tak jsem docela váhal, zda se do něj znovu pouštět. Nakonec se však žádné velké zklamání nekonalo.  Hodně krvavý a místy klasicky yuznovsky nechutný flák trochu shazuje jen neschopnost udržet diváka v napětí, a to i přes přehršel útoků nadpřirozena. A možná i ta přemíra společně s nepříliš dobrými herci dělá ze Zla spíš jen vepřový guláš. Dá se to jíst, ale víte, že na podobné téma existují mnohem lepší, třeba hovězí, srnčí nebo Phantasm. Ano, hlavní postava (díky peter12) se skutečně místy až neskutečně podobá Tall Manovi alias Angusi Scrimmovi.  Za závěrečný karneval chtíče a smrti  si však Beneath Still Waters ode mě odnese (se vzpomínkou na dokonalé Society, ach) tři slizem pokryté hvězdy. ()

Reklama

TO 

všechny recenze uživatele

Stravitelný hororový příběh o městě pod vodou a černé magii, s ďábelským slizem a celkem dobrým hlavním záporákem. Chvíli co chvíli se v něm objevuje nějaká příšerka či oživlá mrtvola, masky jsou na slušné úrovni, o krev taky nouze není, jen některé zbytečné trikové scény si tvůrci mohli nechat od cesty. Trochu nad mé očekávání, ale na tři hvězdičky to rozhodně nestačí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jestli jsme to dobře pochopil, tak to měla být pocta oslavující osmdesátková béčka, ale bohužel i přes dobové masky i triky a záměrně toporné herce tak film vůbec nefungoval. Pár slušných momentů se tu určitě najde a ten nápad se zatopeným městečkem je vlastně perfektní, ale celkové uchopení je v tomto případě na prd. 30% ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

Na yužnovy tvůrčí schopnosti padla těžká deka. To je druhý případ, kdy si absolutně nevěděl rady při náboru herců. Scénář a herecké výkony třetiligových ochotníků jsou prakticky katastrofální... Po doslova luciferským startu to nakopl s vervou, brutální scéna s obskurním odtržení hlavy chlapce byla jedinečná, ale to, co následovalo potom, už nestojí za řeč. Musím přeci jen pochválit atmosféru v poslední půlhodince (ke které jsem se bohužel nezáživně prokousal). Příště by to chtělo přijít s něčím novým, 20ti kilometrové tektonické diskontiuity už prosím nikoli !! Ikdyž geomorfologové si možná ujedou... 3/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Když se Klára (Charlotte Salt) vzbudí u vody, tak se posadí. V dalším záběru je ale v jiné poloze. (Duoscop)
  • Když na začátku jeden z chlapců střelí prakem do cizího domu, následuje záběr na plakát a fotky z filmu Netvor z Černé laguny. (StrYke)

Reklama

Reklama