Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina zlodějů se vloupá do kanceláře obchodníka s uměleckými předměty, kde nalezne trezor. Avšak místo vzácných uměleckých děl, skrývá tento trezor jiné překvapení:bezpečnostní kryptu, která nebyla otevřena posledních sto let. Díky této kryptě je Draculovi umožněno dostat se na veřejnost a rozpoutat tak jeho starověký teror vůči modernímu světu a všem, kteří se s ním setkají. Dracula společně s Abrahamem Van Helsingem, který zná hraběte Draculu již z minulosti a pracuje jako anglický obchodník se starožitnostmi a Simonem – jeho pomocníkem, se vydává na cestu do New Orleans, které kdesi ukrývá dceru Vana Helsinga - Mary, kterou Dracula míní nalézt. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Geralt Butler démonický, Christopher Plummer přesvědčivý, holky pěkné, motiv zajímavý, nápady slušné, atmosféra nikde. Dohromady zmatený, nesoudržný, nudný a strach sebeméně nenahánějící snímek, který nijak zvlášť neurazí, ale v paměti nezůstane ani vteřinu po skončení titulků. Nic proti béčkům, ale i béčka se musejí umět. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Skupina lupičů se vloupá do trezoru pana Van Helsinga, ale nenajde zde nic natolik cenného, aby to Van Helsing schovával na takto střeženém místě. Jediné co tam je, je nějaká ošuntělá rakev. Tak zlodějíčci vezmou zavděk aspoň touto rakví, netuše, že si tímto podepisují ortel smrti. Nebo věčného života - jak se to vezme. V rakvi totiž odpočívá hravě Drákula, první z upírů. Jakmile je rakev otevřena, znovu začíná boj o holý život s nezničitelným upírem... Bram Stoker by se musel v rakvi obracet, kdyby věděl, co všechno se dá s jeho dílem provést. Zcela moderní verze Drákuly, tak trochu jinak (za přispění špetky mystična), a hromady nelogičností (bacha spoiler: jak to, že se Drákula může libovolně měnit z člověka na vlka nebo mlhu, a přesto je jej možné oběsit?). Takovýchto nelogičností je tam povícero - např. v Americe jsou nesmírně pohostinní lidé, kteří nikdy nezamykají dveře (a samozřejmě mají zvenku kliky) - jak jinak by bylo možné, aby Van Helsing několikrát vlezl někomu domů nebo na místo, které by asi zamknuté být mělo (márnice). Nu což, slabé to sice bylo, ale už jsem viděl i horší filmy ... ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

První půlhodina filmu je parádní, když se ta banda vloupá do úkrytu Draculovy rakve. Ta rakev se mi jak po technické, tak vizuálně moc líbila. Je fakt fascinující. To jak po ní teče krev, je doslova úchvatné. Ovšem všechno končí ve chvíli, kdy spadne letadlo. Jak se děj dostal do města, tak všechno šlo strmě dolů včetně děje, který byl už o ničem. [2258. hodnocení, 113. komentář, 47%] ()

Drc 

všechny recenze uživatele

Protože jsem od tohohle moc nečekal, byl jsem i příjemně překvapen. Vcelku sympatické novodobé zpracování Draculy s pár inovacemi. Nic převratného, vyloženě bát se nebudete a atmosféra vás taky nepohltí, ale dívá se na to dobře. Představitel Draculy sice přesně odpovídá vžité představě rumunského šlechtice a někdy působí i dobře, ale trošku mohl být lepší. Tohle je však spíše otázka vkusu. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Spíše nevtipná komedie-parodie, než horor. Této mutaci nesmrtelného Dráculy chybí do života opravdu hodně a spousta toho je na víc. Film nemá atmosféru, není napínavý, či hrůzostrašný. Jsou v něm jen chcípácké postavy bez charismatu. i inteligence. Celkově film budí ve mě pocity spíše otrávenosti a znuděnosti, než cokoliv co bych si s takovým filmem měl předsatavovat! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (16)

  • Gerard Butler dostal přestávku během natáčení Attily, aby mohl hrát Drákulu. (liquido26)
  • Během přehlídky Mardi Gras je možné si všimnout velké repliky Lugosiho Drákuly. (liquido26)
  • Lucy Westermanová je pojmenovaná podle postavy z knihy Lucy Westenraové. (liquido26)

Reklama

Reklama