Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina zlodějů se vloupá do kanceláře obchodníka s uměleckými předměty, kde nalezne trezor. Avšak místo vzácných uměleckých děl, skrývá tento trezor jiné překvapení:bezpečnostní kryptu, která nebyla otevřena posledních sto let. Díky této kryptě je Draculovi umožněno dostat se na veřejnost a rozpoutat tak jeho starověký teror vůči modernímu světu a všem, kteří se s ním setkají. Dracula společně s Abrahamem Van Helsingem, který zná hraběte Draculu již z minulosti a pracuje jako anglický obchodník se starožitnostmi a Simonem – jeho pomocníkem, se vydává na cestu do New Orleans, které kdesi ukrývá dceru Vana Helsinga - Mary, kterou Dracula míní nalézt. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že příjemné oživení Drákulovské tématiky. Hodně dobrých nápadů (např. závěrečné vysvětlení Drákulovy podstaty, způsob, jakým se Van Helsing udržuje naživu, lehké Drákulovo polidštění - třeba to, jak obdivuje metalový videoklip ...). Líbila se mi i narážka na starého Drákulu s Lugosim (Nikdy nepiji ... kávu:-)) No a Gerard Butler je charismatickej sympaťák. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dracula je řadu let věcným tématem pro spoustu filmařů, nicméně opravdové úspěchy slavil především ve starších filmech (za dob Lugosiho, Christophera Leeho, ale třeba i Franka Langelly). Většina těch novodobých upířích kousků (ve většině z nich ani o Drákulu nejde) za moc nestojí a kopírují jeden druhého. Patrick Lussier to riskl a přišel s vlastním nápadem, jak z tohoto tématu vytřískat co možná nejvíce. Měl k dispozici i docela slušný rozpočet (54 milionů dolarů), několik dobrých a známých herců, přesto moc velký úspěch neslavil. Mohla za to samozřejmě i ona odlišnost a fantasie samotných tvůrců – kteří se dle mého nechali až moc unést, přitom zas až tolik kvalitní podívané nám nenabídli.   Poněkud akčnější úvod určitě nebyl na škodu, přestože všichni tak nějak tušili, co že se skrývá v zapečetěné stříbrné rakvi. Drákulův nástup na scénu nebyl zas až tak marný, jeho představitel Gerard Butler měl i docela charisma, nicméně potom se to začalo celé spíše zvrhávat v jakousi upíří parodii. Van Helsing, pijavice, Drákulova krev, spojení s Ježíšem a Jidášem – no tvůrčí fantazie nemá hranic, nicméně tady už to trochu přehnali. Ono by mi ani nevadilo to jejich tvrzení, že kníže Vlad byl vlastně jen jedním z jeho jmen a Dracula je mnohem ale mnohem starší, jenomže starý dobrý Van Helsing je moc brzy odklizen ze scény a zbytečně moc prostoru tu dostává jeho nešikovný pomocník Simon a dcera Mary. Škoda, že jí nehrála pohledná Jennifer Esposito, to bych si to užil určitě mnohem více.     Kromě hromady klišé však nemůžu tvůrcům upřít ani fakt, že se jim povedlo „zplodit“ i několik slušných pasáží s dobrou atmosférou a celkem dobrými speciálními efekty.50% ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Skupina lupičů se vloupá do trezoru pana Van Helsinga, ale nenajde zde nic natolik cenného, aby to Van Helsing schovával na takto střeženém místě. Jediné co tam je, je nějaká ošuntělá rakev. Tak zlodějíčci vezmou zavděk aspoň touto rakví, netuše, že si tímto podepisují ortel smrti. Nebo věčného života - jak se to vezme. V rakvi totiž odpočívá hravě Drákula, první z upírů. Jakmile je rakev otevřena, znovu začíná boj o holý život s nezničitelným upírem... Bram Stoker by se musel v rakvi obracet, kdyby věděl, co všechno se dá s jeho dílem provést. Zcela moderní verze Drákuly, tak trochu jinak (za přispění špetky mystična), a hromady nelogičností (bacha spoiler: jak to, že se Drákula může libovolně měnit z člověka na vlka nebo mlhu, a přesto je jej možné oběsit?). Takovýchto nelogičností je tam povícero - např. v Americe jsou nesmírně pohostinní lidé, kteří nikdy nezamykají dveře (a samozřejmě mají zvenku kliky) - jak jinak by bylo možné, aby Van Helsing několikrát vlezl někomu domů nebo na místo, které by asi zamknuté být mělo (márnice). Nu což, slabé to sice bylo, ale už jsem viděl i horší filmy ... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tak hned ze začátku musím říct, že Dracula 2000 je strašný film, který se zřejmě nikomu při smyslech nemůže líbit. Hloupí herci, tupoučký scénář a podivný vzhled. Stejně jako u ostatních filmů Wese Cravena je ale jeho podbízivost silnější než já. Film jsem si zkrátka užil, stejně jako první Noční můru nebo celou trilogii Vřískotu. Užil jsem si ho, díky jedinečné cravenovské atmosféře a nestydím se za to. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I don´t drink…coffee.“ Nebohý Plummer jako perla hozená mezi obyvatele Lussierova hororového chlívu. A Gerard Butler? Vypadá jak Saša Rašilov po šestiměsíční službě na jaderné ponorce a v podstatě je za klauna, na kterého by stačila do špičky skrojená česneková bageta za třicet centů. Vampýrská dekadence, odpusť jim, Ježíšku.. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (16)

  • Lucy Westermanová je pojmenovaná podle postavy z knihy Lucy Westenraové. (liquido26)
  • Scéna, kdy se Marcus zvedá z pytle, ve kterém je uloženo jeho tělo, je odkazem na film Upír Nosferatu. Orlock se stejně zvedá ze své rakve. (liquido26)
  • Ve scéně, kde Lucy a Mary spolu mluví v obchodě s hudbou, stojí Lucy před regálem, ve kterém je vidět CD zpěvačky Vitamin C. Vitamin C je pseudonym herečky a zpěvačky Colleen Fitzpatrickové, která v tomto snímku Lucy hrála. (liquido26)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno