Reklama

Reklama

Vějíř lady Windermerové

  • USA A Good Woman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Současné filmové adaptace her Oscara Wilda, jako například Ideální manžel nebo Jak je důležité míti Filipa, se většinou věrně drží originálu a odrážejí reálie viktoriánské Anglie 19. století. Režisér Mike Barker a scenárista Howard Himelstein však důvtipně přenesli stejnojmennou Wildovu hru do komunity Angličanů a Američanů žijících ve třicátých letech na italském pobřeží Amalfi. Mladá lady Windermerová, v podání Scarlett Johanssonové, podezřívá svého manžela z milostné aférky s nově příchozí, skandály opředenou paní Erlynnovou (Helen Huntová). Sama však není daleko od toho, hodit za hlavu předchozí život a pověst a podlehnout milostným návrhům lorda Darlingtona (Stephen Campbell Moore). Záhadná paní Erlynnová má ale dobrý důvod jí v takové pošetilosti zabránit. Atraktivní, sluncem projasněné a vtipné drama nabízí překvapivý pohled na Wildovu klasiku a těží ze skvělých hereckých výkonů, mimo jiné Toma Wilkinsona a Mileny Vukotićové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem vtipnou a svěží komedii plnou břitkých dialogů Oscara Wilda a dočkala jsem se příběhu, který by spíš napsala Jane Austenová. Ale i tak dobře, bylo to alespoň příjemné romantické drama s Helen Hunt a Scarlett Johansson. Mladší mužská část osazenstva byla sice slabší a dost nevýrazná, ale kromě té chybějící komediální linky to byla jediná další vada na kvalitě tohoto snímku. ()

Ferinka 

všechny recenze uživatele

Milá až roztomilá podívaná se správně dlouhou stopáží. S humorem zanalyzovná komplikovaná "instituce", kterou je manželství a všechny útrapy i krásy, co k tomu patří. Nejlepší hlášky pocházely s úst starých, rádoby zkušených dědků, a často byly víceméně pravdivé :) Jinak díky nádherým kostýmům se opravdu bylo na co koukat. Těžko říct, jestli 3 nebo 4*, ale přikloním se k tomu lepšímu, protože se mi do dneska prostě šiklo do nálady :) ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Čakal som kostýmovú exibíciu a nudu pre dámy v stredných rokoch (ktorú by som pretrpel kvôli Scarlett:) a dostal som nesmierne inteligentnú, vtipno-dramatickú a príjemnú romantickú oddychovku. Obsahuje parádne hlášky, myšlienky a bonmoty, za ktoré by sa nehanbil ani maestro W. Allen. Prakvapenie, ale veľmi príjemné... ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Vějíř lady Windermerové jsem četl kdysi dávno na gymnáziu a pranic jsem si nepamatoval, snad jen, že se odehraje nějaká vražda, toť vše, což mi umožnilo nesrovnávat film s literární předlohou. V první půlce jsem měl z jistých důvodů asociace na Věk nevinnosti, po hlavním dějovém zvratu mě podobnost se Scorseseho veledílem opustila a postupem času jsem si uvědomoval, že vražda se odehrála v jiném Wildově dílku - Zločin lorda Arthura Savilla. Přesto jsem se výborně bavil brilantními dialogy, aforismy a bonmoty a dobrou zápletkou. Američané se umí zhostit adaptace literárního díla, aniž by se jednalo o průšvih. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Skvělí herci, skvělý film, člověka to i dojme, zamýšlí se nad tím, ale něco tomu prostě chybělo. Něco navíc, nějaké to filmové "osobní" kouzlo. A především mi to nepřijde jako film podle knihy Oscara Wilda. Tuto knihu jsem sice ještě nečetla, ale podle ostatních tohle vůbec nepatří do jeho repertoáru....tak dojímavé, lehké, to není jeho styl. ()

Galerie (88)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama