Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na letecké základně „ochránců“ vzdušného prostoru je stále rušno. Elitní piloti střeží, trénují a milují. Během letecké přehlídky zmizí z dosahu radarů jedna ze stíhaček. Vojenská kontrola vyšle do zóny, kde byla naposledy spatřena, dva zkušené piloty Marchelliho a Valloise. Když ale ztracený stroj objeví, dostanou zcela nečekaně příkaz k přistání. Při náročném manévru zaútočí pohřešovaná stíhačka na jednoho z nich. Začíná vojenská operace, při které se piloti snaží získat ukradený stroj a zabránit tak teroristickému útoku. Letecká akrobacie, bojové scény v oblacích a přátelství na život a na smrt je společným jmenovatelem této napínavé podívané. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

predators 

všechny recenze uživatele

Špičkové stíhací záběry. Ty jsou největším lákadlem těchto nebeských bojovníků. Všechno ostatní je vedlejší a ikdyž zde nějaký ten děj je, tak je spíše ucházející danému tématu. Ale co se dá taky vymyslet, když tři čtvrtiny strávíte ve vzduchu, že ano? Plus to, že hudba je vážně dobrá. Fanoušci letectva budou nadšení a těm ostatním Akci v oblacích s klidným svědomím doporučím... Zajímavosti: Nadzvuková rychlost je 1225 km·h−1. Jen pro zajímavost, vaše auto dá sotva těch 225 km·h−1 :-) 70% ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

tento film, je úplná bezkonkurenčná brutalita(sorry za výraz). Napínavý príbeh, Francúzske prevedenie, skvelý herci, úžasné akčné scény, tajomné stupňovanie deja, neuveriteľný soundtrack. Nápad pre mňa úplne nový, vo svojej podstate originálny, scenáristicky zvlásnutý a ktorý vás hlavne neomrzí. Tento skvost som videla dohromady asi 10 krát a ani po tom 10 pozretí som nedokázala odtrhnúť zrak. Pre mňa skvelé, zážitok 100%. A možno by som si aj vyskúšala letieť v stíhačke, lebo to vyzeralo krásne(ale pravdaže z veľkou taškou na...no viete čo. ()

Reklama

Fanak 

všechny recenze uživatele

Zase jednou jsem v kině dostal přesně to, co jsem očekávál a toho si cením. Jak jsem čekal, dějově to byla totální slátanina, ale já si přišel na velkém plátně vychutnat úchvatné letecké záběry a sluch zahltit hukotem tryskových motorů a polechtat vysílačkovými žvásty pilotů, pro osvěžení tentokrát ve francouzštině. Navrch se mi dostalo hned na začátku originálně zvárněných titulků. Mezi nafouklými marketingovými bublinami letní sezóny se tenhle snímek nenápadně krčil v koutě, ale narozdíl od nich si na nic nehraje a divák přesně ví, za co že si u pokladny nechal hrábnout do peněženky. ()

Drc 

všechny recenze uživatele

Pokud narovinu přiznáme, že na tento druh filmů se hlavně dívají lidé, kterým se letecké filmy líbí, pak si zaslouží jednoznačně kladné hodnocení. Leteckých scén a techniky je zde k vidění požehnaně, souboje sice mohly být trošku přehlednější a atmosféričtější, ale jde to. Postavy jsou celkem vyhraněné a dobře zvládnuté. Bez velkých hvězd a s klasicky francouzsky překomplikovaným dějem se pak pro nezaujaté stává průměrným filmem. Já jsem se však dobře bavil a přidám se ta k pozitivní menšině v názorech na toto dílko. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Pred shlednutim tohoto snimku jsem slysel takove zvesti, ze Gerard Pires, tvrdil ze jeho snimek je lepsi nez Top Gun :-ooo. Tak to ani zdaleka. Vetsina myslenek tohoto filmu byla nedotazena. Reziser mel v hlave spoustu veci, ktere nedotahl do konce. TopGun mel perfektni soundtrack. Jedine co me potesilo byl vyber hlavni postavy filmu: Benoît Magimel. Ten se pro roli stihaciho pilota hodil. Zato jeho partnera bych typoval spise na technika. No a posledni vytka (spise subjektivni nazor) U me to vyhrala F-14 nez Mirage2000. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • Všechny letecké záběry natočili s reálnými letadly, bez použití počítačových triků. (imro)
  • Oba dva herci Magimel a Cornillac před natáčením prošli rychlo kurzem pravých stíhacích pilotů. (lesumir)
  • Snímek za 25 milionů dolarů příliš nerozvířil prach v pokladnách kin, i když během prvních třech dní promítání (18. – 20. 11. 2005) vydělal ve Francii 4 miliony. Po čtyřech týdnech a velkých propadech návštěvnosti měl film na kontě 8,47 mil. dolarů. (imro)

Reklama

Reklama