Reklama

Reklama

Černý přízrak

  • Česko Zjevení (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Silniční gang vedený fanatickým Packardem Walshem (Nick Cassavetes) pořádá nelegální závody náhodných řidičů. Pravidla žádná nejsou a cenou pro vítěze je vůz, který prohrál. Závody by nebyly tím nejhorším, ale Packard i terorizuje všechny mladé z okolí a nezastaví se ani před vraždou, když mu dotyčná osoba stojí v cestě k jeho majetnické "lásce" Keri Johnsonové (Sherilyn Fenn). Jenže to neměl dělat, protože Černý přízrak (Charlie Sheen) svou druhou šanci využije beze zbytku. A ani šerif Loomis (Randy Quaid) s tím nic nesvede. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Stranger885 

všechny recenze uživatele

Film z roku 1986 na který jsem se díval poprvé v roce 2014, takže určitá nostalgie mnou proudila, jako když strčíte prst do zásuvky. Klasický VHS film s dobrou hudbou jako z akčňáku z Jean Claudem. Místo něj tady máme hrdinu Charlieho Sheena, kdy pohled na jeho výraz tváře mě neustále rozesmívá :). Film je ale jinak slušný a zajímavý. Dodge/Chrysler M4S na tu dobu dobrá střela. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

Pro mě jasná volba, navíc, když jsem tenhle film vážně miloval už v nějakých svých 4 letech. Charlie Sheen v roli mystického jezdce a proti němu Packardův gang- tohle jsem fakt žral. Navíc prostředí aut a dobrý kočky (Sherilyn Fenn je přenádherná ženská) k tomu, to pro mě dělá 5* i dneska o všech těch letech. ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Jéé, už jsem málem zapomněl, jak vypadala akční produkce osmdesátých let. Občas to za připomenutí stojí, pač některé kousky jsou natolik... ehm... svérázné, že by člověku vypadly oči z důlků. :-) Černý přízrak, dnes již zapomenuté veledílo z VHS nosičů, je přímo spektakulární ukázka dobové scény, kdy scénář měl parametry totálního braku, který nemaje hlavu ani patu sázel na akční stránku věci – v tomto případě na závody rychlých aut. Jako kluci jsme to hltali – super auta, sem tam nějaká ta nahotinka, no co víc si člověk mohl přát. :-) S odstupem dvaceti let je sledování tohoto filmu přímo utrpení, protože scénář je tak strašně stupidní, že snad ani není možné, že to někdo pustil do éteru. Rovněž herecké kreace tehdy ještě neznámého Charlieho Sheena jsou k popukání, dialogy trhají uši a vůbec celá produkce působí velmi amatérsky. Ale taková byla prostě doba. Z nostalgie dávám dvě hvězdy, ale upřímně – tohle je čistokrevný odpad. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Béčkový akčňák, který mohl být dost dobře předobrazem Fast and Furious. Žánrově se trochu tluče mysteriózno s akcí, protože leccos o životě Černého přízraku není vysvětleno a onen mysteriózní prvek tvoří vlastně alibi pro jakkoukoliv situaci ve scénáři. I sebevětší kravinu lze totiž vysvětlit tím, že je to přeci pohádka. Sherilyn Fenn tehdy ještě stála za hřích. Viděno v prvním dabingu z dílny Marie Fronkové (Trávníček = Sheen, Pomeje = Cassavetes, a Bubník mluví jinou postavu). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příjemné béčko o jedné vendetě, která mi připomněla Vránu. Škoda že není nikterak vysvětleno jak se vůbec Charlie Sheen zhmotňuje. Zkrátka mozek nedostane u tohoto filmu šanci ani na okamžik. Film samozřejmě nepůsobí nikterak originálně. Lepší automobilové honičky jsme již viděli a herci jsou místy dost prkení. Černý přízrak spíše ale připomene osmdesátkový nenáročný styl. Nadhodnotím, ale nenudil jsem se. PS: Navíc má film dosti příjemný soundtrack. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Film nepřímo odkazuje na jiné populární snímky. Světla letící podél neosvětlených silnic odkazují na film Blízká setkání třetího druhu (1977), temná mechanická postava s těžkým dechem poukazuje na sérii Hvězdné války, silniční piráti terorizující své okolí jsou odkazem na sérii Mad Max, odmávnutí startu závodu pomocí kapesníku odkazuje na film Rebel bez příčiny (1955) a temné neznámé auto na snímek Auto (1977). (Adrai)
  • Režisér Mike Marvin chtěl původně do filmu obsadit Johnnyho Deppa, ale studio bylo proti. (Fenk)
  • Neobvyklé kovové části mizící z místa nehody nebyly nikdy přímo vysvětleny. Dle mnohých však jde o lékařské pomůcky pro pacienty postihnuté těžkým fyzickým traumatem. (Adrai)

Reklama

Reklama