Reklama

Reklama

Černý přízrak

  • Česko Zjevení (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Silniční gang vedený fanatickým Packardem Walshem (Nick Cassavetes) pořádá nelegální závody náhodných řidičů. Pravidla žádná nejsou a cenou pro vítěze je vůz, který prohrál. Závody by nebyly tím nejhorším, ale Packard i terorizuje všechny mladé z okolí a nezastaví se ani před vraždou, když mu dotyčná osoba stojí v cestě k jeho majetnické "lásce" Keri Johnsonové (Sherilyn Fenn). Jenže to neměl dělat, protože Černý přízrak (Charlie Sheen) svou druhou šanci využije beze zbytku. A ani šerif Loomis (Randy Quaid) s tím nic nesvede. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto typický takový lehký béčko 80tých let, s typickým příběhem, s typickou hudbou, s typickým záporákem a s děsně mladým Charlie Sheenem, co se tam prohání v nejnabušenější káře z filmu a likviduje, sice trošku nudně, ale aspoň nějak, postupně ty zlý hochy z gangu, kerých se každej ve městečku bojí. Neni to špatný, ale rozhodně to nějak výraznější dojem neudělá, snad jen hlavní kočka filmu Sherilyn Fenn je velice pěkně vybraná, ale jinak potenciál Sheena v koženým obleku a s futuristickou brokárnou neni zrovna využitej, což je celkem škoda ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

To co se dá milovat i to co se dá nenávidět na "ejtýs" filmech je všechno obsaženo v Černém přízraku. Super herecké kreace, super děj, super oldschool účesy - vše v úvozovkách. Nevyrůstal jsem na něm, ale představa těch krásně prožitých dětských večerů mi nahání až husí kůži. Dnes (2009) už se musí zhlédnout se stejně naladěnou skupinkou lidí, pokud možno pod vlivem. Proto smířlivý padík, který podle okolností osciluje v mezích +/- 30 %. 50 % [Druhé zhlédnutí] Promítání na movienight ve společnosti úchyláků potvrdilo GP potenciál. :-) ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Na černém přízraku se dají pochválit pouze tři věci. 1) Příjemné obsazení v čele s mlaďochem Sheenem a krásnou Sherilyn Fenn. 2) Dobové rockové pecky 3) Příjemný béčkový námět. Jenže tím výčet kladů končí, protože Černý přízrak je neuvěřitelně nudný film, ve kterém chabý scénář k sobě pouze spojuje nezáživné auto honičky. Likvidace záporáků příliš originality také nepobrala a pak se chodí pouze od jednoho výbuchu k druhému. Navíc jsem absolutně nepochopil, proč se celý film tváří jako by chtěl utajit, kdo to ten černý přízrak vlastně, což filmu mnohé ubírá. Mohlo se tu více rozebrat hrdinova trauma, zmrtvýchvstání a jeho motivace by byla hned jasnější. Závěrečné odhelmování nemůže nikoho překvapit, protože náznaků k rozluštění této hádanky je dost a ti pomalejší si mohou přečíst obsah tady na čsfd :-) Přijde mi to jako stejná hloupost, jako by se někdo snažil natočit Batmana a celou dobu se vás snažil přesvědčit, že netopýří obránce Gotham City a Bruce Wayne jsou dvě rozdílné osoby a na konci by se vás snažil překvapit opakem, i když by jste skutečnost znali po celý film. Tímto si tvůrci parádně podrazili nohy. Škoda. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Častokrát mám dilemy, ako hodnotiť nejaké súčasné artové záležitosti, ale oproti dileme, z akého hľadiska hodnotiť podobné guilty pleasure záležitosti akým je The wrath, sa jedná iba o neschopnosť k filmu niečo napísať. Je to zábavné, je to dnes nechcene smiešne, má to slabé triky, je to ultrabéčko, všetci majú hrozné účesy a šaty, hudba je príšerne pateticky rocková. Čo z toho vyplýva? Samozrejme že je to nesmierna zábava a že je to zlé, ale vlastne je radosť to pozerať. Hviezdičky sú irevelantné, takýto komentár by som dal aj k odpadu, aj k plnému počtu. Sú tu bouráky a rebeli, takže nikoho neprekvapí, ako si určite všetci všimnú, že skôr či neskôr musí zaznieť Rebel yell. Asi najlepší song z filmu, ale všimol som si aj Ozzyho. Keď sa bozkávajú, priestor dostanú rockové gýčové cajdáky. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Americký akční mysteriózní film vyprávějící o pomstě na skupině nedisciplinovaných mladíků, kteří pod vedením tyrana Packarda Walshe (N. Cassavetes) provádějí s náhodnými motoristy divoké automobilové závody bez pravidel. V městečku se náhle objevuje neznámý motocyklista, jenž ihned navazuje vztah s Packardovou dívkou Keri (velmi půvabná Sherilyn Fenn), což se místnímu despotovi šířícímu svým vystupováním strach, pochopitelně nelíbí. Ve skupině soustředěné vedle Packarda se vyskytují podivná primitivní individua vlastnící výkonné sportovní vozidla, jimž vévodí bláznivá osoba zvaná Skank (D. Sherill) s oblibou popíjející rozličné automobilové kapaliny. Neznámý hrdina v podání Ch. Sheena, reprezentující dřívějšího milence Keri, ze žárlivosti zavražděného Packardem a jeho partou. Tento přízrak, pohybující se v černém futuristicky laděném voze, postupně vyzve na souboj všechny borce z Packardovi party, svým zázračným vozem je zneškodní a v závěru přijde na řadu i samotný vůdce Packard. V roli policisty dohlížející na pořádek v městečku se objevil výrazný R. Qauid, známý především z komedií s Ch. Chasem. Atmosféra snímku M. Marvina je nasycena duchem 80. let, ať už se jedná o styl natáčení, hudební doprovod či dobový vozový park. Černý přízrak se mi líbil, jednoduchý příběh o pomstě okořeněný atraktivními automobilovými závody vnímám jako mírně nadprůměrný snímek s nenapodobitelnou atmosférou 80. let. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Film nepřímo odkazuje na jiné populární snímky. Světla letící podél neosvětlených silnic odkazují na film Blízká setkání třetího druhu (1977), temná mechanická postava s těžkým dechem poukazuje na sérii Hvězdné války, silniční piráti terorizující své okolí jsou odkazem na sérii Mad Max, odmávnutí startu závodu pomocí kapesníku odkazuje na film Rebel bez příčiny (1955) a temné neznámé auto na snímek Auto (1977). (Adrai)
  • Skankova (David Sherrill) fráze "I don't know, but whoever he was, he is weird and pissed off" je odkaz na slavný horor Věc (1982), kde zazněla podobná věta. (Fenk)
  • Futuristická zbraň ovládaná přízrakem je ve skutečnosti brokovnice Franchi SPAS-12. (Fenk)

Reklama

Reklama