Reklama

Reklama

Princ a chuďas

(TV film)
  • Maďarsko Koldus és királyfi (více)

Obsahy(1)

V Anglii, na sklonku vlády krále Jindřicha VIII., se roku 1535 narodili v královském paláci a v nedaleké nuzné chalupě současně dva chlapci. Princ Eduard, jehož příchod oslavovalo celé království, a Tom, syn zloděje Johna Cantyho. Zatímco první vyrůstá v krajkách a přepychu, druhý je často týrán surovým otcem. Když je chlapcům dvanáct let, jejich osudy se nečekaně zkříží. Tom se stane svědkem vraždy, spáchané jeho otcem, a na útěku se dostane až na královský dvůr, kde narazí na Eduarda. Ten ho ukryje ve své komnatě a přemluví ho, aby si na chvíli vyměnili šaty. A tak si žebrák může vyzkoušet život v přepychu a hojnosti, zatímco skutečný princ se v žebráckých hadrech setká s nouzí a pozná tvrdý život. Shodou okolností se záměna protáhne a oba musí čelit problémům, s nimiž si nevědí rady. Eduard musí prchnout před Tomovým otcem. Naštěstí ho vezme pod ochranu odvážný Miles Hendon. Po jeho boku prožije mnoho dobrodružství a dostane se dokonce do žaláře, zatímco žebrák Tom se ze všech sil snaží chovat jako skutečný princ. I jeho situace se zkomplikuje, když je odhalen Eduardovým poručníkem Hertfordem, který ho vydírá, že ublíží jeho matce a sestře. Navíc král Jindřich VIII. zemře a během několika dnů má být korunován jeho nástupce. (TV Nova)

(více)

Recenze (26)

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

hezky zpracovaná povídka Marka Twaina i ta naše povídka je velice dobrá rád jsem si to skouknul deda :-)tato je skoro lepší :-) Robert Timmins a Jonathan Timmins dvojčata :-) 14.02.2019 roky bylo dokázáno že šlechtici byli degere , ale uměli jazyky to jim nikdo nemůže upřít viz Malý lord Fauntleroy (tak jsem blbej že to ani napsat neumím) jsem folt ta spodina , je mi 77 let čekám na paní Kaplanovou, ale užívám si to po svém :-) moc jsem se bavil Mark Twain byl sekáč, když jednou šel se ženou otočil se hezkou slečnou a žena mu řekla: ¨uvědom si že jsi ženatý ¨ a on řekl, že ho to mrzí, to jsem si vymyslel byl to sekáč ti snad již vymřeli a zústali tu jen ti co hrabou pod sebe jdu zvracet deda:-)30.4.19 ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Ze všech dosud natočených verzí Prince a chuďase mi tato vyprodukovaná Hallmarkem přijde nejkoukatelnější. Nejspíš proto, že ji nespáchali Američané ani skopčáci nepůsobí nudně ani kýčovitě. Britsko-maďarská koprodukce se celkem zdařila a je dobře, že pro hlavní role angažovali dvojčata namísto toho, aby jeden představitel ztvárnil dvojroli. Průměrných 55% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To mladý princátko bylo v rámci celé délky filmu vysloveně na přesdržku. Občas jsem měl pocit, že tím opakováním si tou větou "Já jsem princátko a vy jste lůza" podmaní celý Londýn. Nakonec to ale Mark Twain napsal fakt dobře a jelikož tu Angláni našli dobré kulisy v Maďarsku, nedopadlo to vlastně úplně marně. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Na rovinu filmově to nebyl jeden z těch lepších filmů, dalo by se říci dost obyčejný film. Ale v tomto filmu nešlo o kdejaké efekty a herecké výkony a kdo ví co, hrozně se mi líbil samotný příběh a atmosféra a dobré skutky a jak vlastně samotná záměna pomohla jak chudým, tak uvědomění bohatým. Neskutečně hezký film, na který se rád podívám kdykoliv znova, protože za ten hřejivý pocit na srdíčku to stoji. 75% ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Váhala jsem mezi 2mi a 3mi hvězdami, ale nakonec dávám hodnocení nižší - důvodem je zejména skutečnost, že zpracování tohoto, ač fiktivního příběhu, by se dle mého názoru mělo tak nějak držet na úrovni toho realistického pojetí. Tento film svými kostýmy, dialogy a hereckými výkony ale nabíral dosti pohádkové podoby, což bych možná nezatracovala tak zásadně, kdyby tato podoba nenabírala rysů pohádek vytvořených v produkci našich německých sousedů. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama